Dropbox neemt e-mailapp Mailbox over

Dropbox neemt de e-mailapp Mailbox over. Alle medewerkers komen in dienst van Dropbox. Het plan is om Mailbox sneller te laten groeien en nieuwe doelgroepen aan te boren.

dropbox mailboxDropbox heeft aangekondigd dat ze Mailbox overnemen, de populaire Gmail-app voor de iPhone. Veel details over de overeenkomst zijn niet naar buiten gebracht. Dropbox is van plan om de technologie van Mailbox te gebruiken om functionaliteit van Dropbox te verbeteren, onder andere op het gebied van e-mailbijlagen. Mailbox is nog maar een maand verkrijgbaar in de App Store en trok de aandacht door een wachtlijstsysteem te gebruiken, om overbelasting te voorkomen. In onze uitgebreide review van Mailbox vertelden we dat de app verbluffend snel is, maar dat er wel sprake is van een gewenningsperiode.

Alle 14 medewerkers van Mailbox zullen de overstap maken naar Dropbox. Het team bestaat voor een deel uit voormalige Apple-medewerkers, met onder andere software-engineer Adam Cue, zoon van Apple-topman Eddy Cue. Dat leidde al snel tot geruchten dat Apple misschien wel interesse zou hebben om de Mailbox-app in te lijven, maar dat is niet gebeurd.

Mailbox beweert nu 1,3 miljoen reserveringen binnen te hebben en zegt dat er 60 miljoen e-mails per dag worden verwerkt. De wachtrij zal versneld worden weggewerkt. Het lijkt er niet op dat Mailbox door de overname gaat verdwijnen. “In plaats van Mailbox in ons eentje te laten groeien, hebben we besloten om de krachten te bundelen met Dropbox en het samen verder uit te bouwen”, zegt Mailbox CEO Gentry Underwood in een blogposting. “Voor alle duidelijkheid: Mailbox gaat niet weg. Het product moet snel groeien en we geloven dat ons aansluiten bij Dropbox de beste manier is om dat te laten gebeuren”. Dropbox meldde vorige maand dat er dagelijks 1 miljard bestanden worden geüpload naar de servers. Dropbox CEO Drew Houston denkt dat hij Mailbox kan helpen om veel sneller een heel ander publiek te bereiken.

Downloaden: Mailbox (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 maart 2013, 18:53
Categorieën Apple, iOS
Onderwerpen dropbox, e-mail, mailbox

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.