DRM-vrije iTunes-muziek bevat gebruikersnaam

De DRM-vrije muzieknummers op iTunes kun je niet zomaar met anderen uitwisselen of op p2p-netwerken zetten. Ze bevatten namelijk je gebruikersnaam, zodat Apple gemakkelijk kan nagaan wie de muziek zomaar uitwisselt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

gebruikersnaam in itunes plusDenk maar niet dat je de DRM-vrije muzieknummers van iTunes Plus zomaar in allerlei nieuwsgroepen en in p2p-netwerken kunt uploaden. Apple kan namelijk vrij gemakkelijk traceren van wie het afkomstig is. Volgens de website TUAW is je gebruikersnaam ingebed in het m4a-muziekbestand aanwezig.

Dit is te zien op bijgevoegde screenshot, maar je kunt het ook met wat commando’s uitvogelen. In de Terminal-applicatie ga je naar een van de iTunes Plus-downloads, je gebruikt strings-commando van UNIX om naar de tekst in de data te kijken. Met het commando grep kun je naar je naam zoeken.

Overigens is dit niets nieuws – ook in eerdere beveiligde nummers was de gebruikersnaam aanwezig, maar bij deze nummers had het onderling uitwisselen niet zoveel zin.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 17:48
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen drm, itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Apple is in 2019 gestopt iTunes, maar er zijn opvolgers!

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.