Apple praat nog met Orange en Vodafone

De website Hardmac zegt dat de onderhandelingen over de Europese iPhone nog in volle gang zijn. De gesprekken draaien nog om twee punten: de prijs per stuk en de minimale eerste afname die de mobiele operator op voorhand al inkoopt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

orangeDe website Hardmac beweert informatie te hebben over de Europese iPhone. De informatie schijnt betrouwbaar genoeg te zijn om te publiceren. In het kort komt het erop neer dat Apple nog steeds in onderhandeling is met Orange en Vodafone, over de vraag wie de Europese mobiele operator wordt.

De gesprekken met Orange lopen goed, maar er zijn nog wel twee punten die moeten worden opgelost voordat er een overeenkomst kan worden getekend. De eerste heeft te maken met de prijs: Apple wil €700 per stuk (rond de $1.000) en da’s behoorlijk duur voor een smartphone. Met zo’n prijs kan Orange het toestel aanbieden voor €500 bij een tweejarig contract. Daarmee wordt het een van de duurste smartphones in het aanbod van Orange.

Het tweede punt is iets lastiger: Apple wil dat de mobiele operator een flinke hoeveelheid iPhones gegarandeert inkoopt. Orange wil pas een 9-cijferige cheque tekenen als er meer duidelijkheid is over de 3G-versie. De chip in de 3G-versie schijnt nogal desastreuze gevolgen te hebben voor de batterijduur. Voordat de keuze wordt gemaakt is er nog een hoop werk te doen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 15:40
Categorie Providers
Onderwerpen orange, Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.