Reacties voor: DreamMe projecteert iPhone-berichten op het plafond

Waarom 's nachts je iPhone erbij pakken, als je ook gewoon berichten op het plafond kunt aflezen? Dat is het idee achter de DreamMe, een speciale lens met iPhone-app op Kickstarter.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 4 reacties

  1. Geniaal idee, en zo simpel en betaalbaar.
    Maar helaas wel met een paar kleine haken en ogen.

    Hoewel waarschijnlijk beter dan een felverlicht telefoonscherm direct voor je ogen leidt dit ongetwijfeld ook tot verstoring van je biologische klok en slaap/waakritme.

    En wat heb je er als lens- en/of brildrager aan? Het zou mooi zijn als je ‘t zo moedwillig onscherp kunt laten projecteren dat het je oogafwijking precies corrigeert, maar dat lijkt me lastig, zo niet onmogelijk, met zo’n simpel lenzensetje…

    Jammer, want behalve voor de gegeven voorbeelden, die iha nogal wat slaapverstorende concentratie vragen, zou het bv ook prima geschikt kunnen zijn om voor het slapengaan nog een ontspannend stukje te lezen. En met een blauwlichtfilter oid zou dat ook niet al te slaapverstorend hoeven werken.

    Maar helaas hebben veel mensen nu eenmaal een oogafwijking, en als je een laserbehandeling of lensimplantaat nodig hebt om dit te kunnen gebruiken wordt het ineens een heel stuk duurder dan die $18 😕 (Bril ophouden of contactlenzen inhouden is natuurlijk geen goed idee als het juist je bedoeling is erbij in slaap te vallen)

  2. Ik hou het korter dan Ferryman: Bullshit! Wie gaat dat nou gebruiken??

  3. Origineel geplaatst door Ton
    Ik hou het korter dan Ferryman: Bullshit! Wie gaat dat nou gebruiken??

    Nou heb vroeger eens zo’n projectieklok gehad. En ondanks mijn -4 op beide ogen kon ik de tijd prima lezen wanneer dat op het plafond geprojecteerd werd. Toen ie uiteindelijk kapot ging miste ik m wel een beetje. Maar ik weet niet of het principe handig is voor iets anders dan de tijd op t plafond te projecteren.

  4. Ik slaap s’nachts en wil dan zeker niet gestoord worden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.