SlideMail-icon

SlideMail: slimme mailbox benut je agenda- en adresboek

'Alweer een slimme mail-app', horen we je denken. Niet geheel onterecht natuurlijk, maar SlideMail heeft toch wat interessante functies die jouw mail-ervaring slimmer, gemakkelijker en vooral sneller moet maken.

SlideMail-icon
De term ‘slimme mail-app’ is tegenwoordig al lang niet meer genoeg om jezelf te onderscheiden in de App Store, maar SlideMail doet toch een poging. Is deze mailbox echt zo intelligent als de beschrijving beweert?


Omdat SlideMail nog maar net beschikbaar is, ondersteunt de app voorlopig alleen Gmail-adressen. Hierdoor komt SlideMail in het directe vaarwater van Inbox, de slimme mail-app van Gmail. Onhandig, want SlideMail heeft nogal wat overeenkomsten met deze app.

SlideMail SlideMail

Vergelijking met Inbox is snel gemaakt

Zo heeft SlideMail een soortgelijk design, met een witte achtergrond en een voorkeur voor gekleurde cirkels. Er is zelfs een identieke ronde knop rechts onderin te vinden waarmee je snel een nieuw mailtje of kalenderafspraak aanmaakt.

Als je de app voor het eerst gebruikt is er nog niet bijster veel ‘slims’ aan. Dat komt namelijk pas als SlideMail jouw mailgedrag leert. Wis jij een nieuwsbrief van een website bijvoorbeeld altijd zonder dat je hem leest, dan zal hij de volgende keer automatisch gearchiveerd worden zodat hij je inbox niet onnodig vult.

Om alle mogelijkheden van SlideMail te benutten, zul je de app wel de nodige toestemmingen moeten geven. Toegang tot je kalender bijvoorbeeld om automatisch afspraken in te plannen aan de hand van de tekst in je mails en toegang tot je contacten om direct een telefoonnummer bij een persoon te zetten.

SlideMail SlideMail

Uitgebreide standaardantwoorden

Een handige mogelijkheid van SlideMail waar wij in Nederland weinig aan hebben zijn de uitgebreide standaardantwoorden die in de app verwerkt zitten. Laat bijvoorbeeld weten dat het nu even niet uitkomt, of dat je het ergens juist wel mee eens bent. Vervolgens wordt er een relatief uitgebreide mail opgesteld door de app die prima voor een handmatig getikt bericht door kan gaan. Mochten deze in de toekomst vertaald worden, dan is dit een handig hulpmiddel om mailtjes snel van een antwoord te voorzien.

SlideMail is dus zeker geen onaardige mail-app, maar de kans is groot dat je ondertussen al een tijdje een andere slimme mailclient gebruikt. De voordelen om een overstap te maken van een dienst als Inbox is niet direct duidelijk en met Gmail als (voorlopige) enige ondersteuning is het dus de vraag of er genoeg mensen zijn die SlideMail een kans willen geven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
25 augustus 2015 om 14:17
Onderwerpen
,
Categorie
Apps
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.