Social-Action-icon

Met Social Action plaats je snel een Facebookpost, Tweet of iMessage met je Apple Watch

Social Action is een handige manier om snel een Facebookpost, tweet of iMessage te versturen met je Apple Watch. Ook is de app te bedienen vanuit het Berichtencentrum van je iPhone.

Social-Action-icon

Bij het gebruikersgemak van de Apple Watch speelt snelheid een grote rol. Populaire sociale media hebben echter nog lang niet allemaal de overstap gemaakt naar de smartwatch van Apple, maar niet getreurd: met Social Action kun je zowel een nieuwe Facebookpost, iMessage of Tweet plaatsen zonder je iPhone uit je broekzak te halen.

Twitter en iMessage hebben al een eigen Apple Watch-app, maar Social Action is vooral handig omdat het deze twee diensten bij elkaar bundelt en er ook Facebook aan toevoegt. Geen drie afzonderlijke apps dus, maar een collectie waarin je drie vliegen in een klap slaat.

Inspreken en posten maar

Via de Watch kun je hierdoor met je stem een bericht of nieuwe post inspreken, en met een druk op de knop publiceren op het geselecteerde medium. Bij Facebook kun je bovendien het publiek kiezen dat de post te zien krijgt.

Social-Action Social-Action

Als je regelmatig hetzelfde bericht post, dan kun je deze op je iPhone instellen zodat je hem nog gemakkelijker kunt selecteren. In feite zijn dit dus de standaardantwoorden die in de berichten-app op de Apple Watch ook van pas komen.

Berichtencentrum-widget niet erg handig

Heb je geen Apple Watch, dan kun je Social Action ook gebruiken in het Berichtencentrum op je iPhone als widget. Dit is minder handig dan het lijkt, omdat je de app wel dient te openen voordat je het bericht kunt versturen.

Als het je dus puur om het Berichtencentrum gaat, ben je beter af met een app als Quick Compose. Voor de Apple Watch is het echter een handige app als je regelmatig berichten op meerdere social media plaatst, en dat graag met je Apple Watch doet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 augustus 2015, 18:33
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, imessage, sociale media, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.