Reacties voor: ‘Apple bestelt chips voor draadloos opladen via iPhone-hoes’

Apple zou chips besteld hebben bij de Taiwanese producent MediaTek. Deze chips zijn bedoeld voor draadloos opladen en ze zouden allereerst verwerkt worden in een aparte iPhone-case.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 20 reacties

  1. En zo blijft Apple achter de feiten aanlopen.

  2. Het maakt mij niet zoveel uit of het opladen draadloos gebeurt of niet. De frequentie van het laden is belangrijker naar mijn mening. Enige voordeel van draadloos is dat de Lightning ingang daarvoor niet benut hoeft te worden, maar of de ingang dan ook kan verdwijnen…

  3. Misschien komt er toch wel een smart connector op de nieuwe iPhone waardoor je met een hoesje draadloos kan opladen terwijl de Lightning poort vrij blijft.

  4. Ik laad al maanden draadloos op. Ik heb de alles doorgemeten en het geeft exact deZelfde wat/voltage en ampère door als een Apple oplader. Zeer makkelijk in gebruik dmv een sticker die je achter op je iPhone plakt. Vervolgens een hoesje die je zelf wilt eromheen en klaar. Perfect. Kost 5€ vanuit China. Haha dit hoesje gaat vast en zeker 80€ euro minstens kosten

  5. Nee bedankt, ik hoef geen lelijke hoesjes….

  6. Amen! Vuurvrete & Kotter!

  7. De Apple Watch laadt niet draadloos op. Draadloos is als WiFi en op afstand. Het horloge laadt via inductie op, net als mijn elektrische tandenborstel en dat is anders.

  8. Origineel geplaatst door Rumor
    Ik laad al maanden draadloos op. Ik heb de alles doorgemeten en het geeft exact deZelfde wat/voltage en ampère door als een Apple oplader. Zeer makkelijk in gebruik dmv een sticker die je achter op je iPhone plakt. Vervolgens een hoesje die je zelf wilt eromheen en klaar. Perfect. Kost 5€ vanuit China. Haha dit hoesje gaat vast en zeker 80€ euro minstens kosten

    5 euro? Daar ga ik een telefoon van 700 euro niet mee riskeren.

  9. Origineel geplaatst door Gio
    De Apple Watch laadt niet draadloos op. Draadloos is als WiFi en op afstand. Het horloge laadt via inductie op, net als mijn elektrische tandenborstel en dat is anders.

    Exact! En in dat geval gebruik ik toch liever een kabel, dan kan ik hem tenminste nog gebruiken tijden het laden. En ‘s nachts staat hij op een dock en fungeert hij als wekker.

  10. Origineel geplaatst door Rumor
    Ik laad al maanden draadloos op. Ik heb de alles doorgemeten en het geeft exact deZelfde wat/voltage en ampère door als een Apple oplader. Zeer makkelijk in gebruik dmv een sticker die je achter op je iPhone plakt. Vervolgens een hoesje die je zelf wilt eromheen en klaar. Perfect. Kost 5€ vanuit China. Haha dit hoesje gaat vast en zeker 80€ euro minstens kosten

    Ik heb dezelfde lader (sticker + dock) maar werkt niet met mijn iPhone 6S. Na een minuut of 5 opladen krijg ik altijd de melding dat dit accessoire niet geschikt is en stopt het laden.

  11. @Rumor: Kun je vertellen waar je dit gekocht heb, ik heb ook interesse. Alvast bedankt voor de moeite. Gr, Ricardo

  12. Dit is leuk voor als je een kantoor baan heb ofzo, je legt je telefoon op bureau neer en hij laad.
    Echter thuis nee bedankt dan heb ik liever een kabel, lig je in bed wil je nog even kijken stopt die steeds met laden.

  13. @Wim van Driel: Denk dat het hem zit in je veel besproken “dark mode” optie Wim. iPhone niet opladen heb je inderdaad de “letterlijk” de “dark mode” optie😂👍

  14. Origineel geplaatst door Rudi
    @Wim van Driel: Denk dat het hem zit in je veel besproken “dark mode” optie Wim. iPhone niet opladen heb je inderdaad de “letterlijk” de “dark mode” optie😂👍

    Touché! 😊

  15. Origineel geplaatst door Ricardo
    @Rumor: Kun je vertellen waar je dit gekocht heb, ik heb ook interesse. Alvast bedankt voor de moeite. Gr, Ricardo

    Op aliexpress zoeken naar draadloos opladen iPhone.

  16. apple design 2016 ….

    iphone met puist.
    batterij hoesje met een kamel rug…. no thanks

  17. Hoesje met geïntegreerde zonnecellen zou ook leuk zijn

  18. Ik zie het nut niet zo van draadloos opladen, waarbij je je telefoon altijd nog op een bepaalde plek moet leggen. Allereerst kan je er dan niets mee doen. Daarnaast hoe doe je dat dan als je ergens anders naartoe gaat? Sleep je je “draadloze” oplader dan overal mee naartoe? Naar mijn mening is het niet meer dan een hype, omdat de concurrent het ook heeft. Je hebt nog steeds een adapter met draad naar de oplader nodig, dus je bent altijd nog gebonden aan een stopcontact in de buurt! Laten ze iets ontwikkelen waarbij je telefoon automatische oplaadt als je binnen een straal van een x-aantal meters in de buurt bent. Dan wordt het interessant!

  19. Origineel geplaatst door Pat
    Ik zie het nut niet zo van draadloos opladen, waarbij je je telefoon altijd nog op een bepaalde plek moet leggen. Allereerst kan je er dan niets mee doen. Daarnaast hoe doe je dat dan als je ergens anders naartoe gaat? Sleep je je “draadloze” oplader dan overal mee naartoe? Naar mijn mening is het niet meer dan een hype, omdat de concurrent het ook heeft. Je hebt nog steeds een adapter met draad naar de oplader nodig, dus je bent altijd nog gebonden aan een stopcontact in de buurt! Laten ze iets ontwikkelen waarbij je telefoon automatische oplaadt als je binnen een straal van een x-aantal meters in de buurt bent. Dan wordt het interessant!

    En wat zie je dus bij ons op kantoor, niemand met een Samsung laadt in dat geval draadloos op omdat ze dan dat domme schoteltje mee moeten zeulen. Iedereen ramt de usb stekker er gewoon in.

    Als draadloos hetzelfde is als een adapter met schoteltje, dan vind ik niet dat we het over draadloos opladen moeten praten. De Apple watch laadt namelijk ook niet draadloos op. Nog steeds gewoon via een adapter. Inderdaad doe je er geen stekker in maar laad je via inductie. De term ‘draadloos’ klopt dus gewoon niet!

    Overigens zie je wel steeds vaker laadtafels ontstaan. Bij Schiphol kan je je telefoon opladen door hem op een tafel te leggen (QI). In dat geval vind ik het wel super handig.

  20. Nou. Ik laad draadloos in m’n auto houder met mijn nieuwe Galaxy s7. Dat is toch wel erg handig…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.