‘Apple bestelt chips voor draadloos opladen via iPhone-hoes’

Apple zou chips besteld hebben bij de Taiwanese producent MediaTek. Deze chips zijn bedoeld voor draadloos opladen en ze zouden allereerst verwerkt worden in een aparte iPhone-case.

Mophie draadloos opladen
Draadloos opladen wordt hoogstwaarschijnlijk nog niet toegevoegd aan de nieuwe iPhone 7 die Apple vanavond gaat aankondigen, maar dat betekent niet dat Apple de techniek voor draadloos opladen helemaal links laat liggen. Apple zou aan de Taiwanese producent MediaTek een reeks chips besteld hebben om draadloos opladen verder te onderzoeken. Dit melden bronnen uit de productieketen aan de Chinese nieuwssite Economic Daily News.

‘Draadloos opladen via iPhone-hoes’

Volgens de site zou het echter nog niet gaan om een geïntegreerde oplossing voor draadloos opladen. Op dit moment zou Apple vooral bezig zijn met het toepassen van de techniek voor draadloos opladen in een aparte iPhone-hoes. Dit zou voor Apple de eerste stap zijn om deze manier van opladen toe te voegen aan de iPhone. Voor welke generatie iPhone deze cases bedoeld zijn, is nog niet bekend. Het is onwaarschijnlijk dat Apple vanavond al nieuwe cases gaat aankondigen voor de iPhone 7 die de techniek voor draadloos opladen integreert, omdat dat wel erg kortdag is.

Bekijk ook

Ben jij klaar voor draadloos opladen van de iPhone?

Gaat Apple het met de iPhone 7 mogelijk maken om hem draadloos op te laden? Is Apple er klaar voor om zo'n nieuwe manier van opladen aan de iPhone toe te voegen?

Op dit moment is de Apple Watch het enige product van Apple dat ondersteuning biedt voor een vorm van draadloos opladen. Die inductieve manier van opladen is voor de kleine batterij van de Apple Watch voldoende, maar voor de iPhone gaat die vorm van opladen te traag. Bovendien maak je bij de manier van opladen bij de Apple Watch alsnog fysiek contact tussen het horloge zelf en de oplader.

We hebben de afgelopen maanden vaker geschreven over de stappen die Apple gezet zou hebben voor draadloos opladen. Zo zouden medewerkers van uBeam de overstap naar Apple gemaakt hebben om draadloos opladen gereed te maken voor de iPhones en iPads van 2017. Het zou dan ook nog kunnen gaan om draadloos opladen op afstand, waardoor je het toestel bijvoorbeeld niet op een vaste plek hoeft te leggen. Accessoiremaker Mophie heeft eerder dit jaar al een hoes aangekondigd waarmee je draadloos kunt opladen (zie foto).

Bekijk ook

'Apple introduceert draadloos opladen op afstand in 2017'

Apple zou aan een techniek voor draadloos opladen werken, waarmee je iPhones en iPads op een afstandje kunt opladen. We kunnen er naar verluid in 2017 al mee aan de slag.

Reacties: 20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.