Apple Kaarten met ov-info in Brussel.

Apple Kaarten heeft nu ook ov-info in België

Gebruikers van Apple Kaarten in België hebben vandaag iets nieuws. Je kan nu namelijk navigeren via het openbaar vervoer, zoals de trein, tram en bus. De ov-info voor treinen is beschikbaar in heel België.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Het is een goede week voor Apple-gebruikers in België. Nadat eerder deze week al Apple Pay in België van start ging, is het nu de beurt aan de ov-routes in Apple Kaarten. Eerder dit jaar verschenen er al hints voor ov-info in België, maar vanaf vandaag is het voor iedereen te bekijken.

Ov-routes Apple Kaarten in België

De ov-info bestaat uit routes met de trein, tram, metro en bus. De beschikbaarheid van het type openbaar vervoer verschilt per stad. Het volledige treinnetwerk van de NMBS, de Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen, is in het hele land beschikbaar. Je kan vanaf nu dus een treinreis via Apple Kaarten plannen van Kortrijk tot aan Hasselt.

In Brussel zie je meteen de lijnen voor trein en tram. In onder andere Antwerpen en Gent is ov-info te vinden tram. Ook in kleinere plaatsen bekijk je de ov-info voor bijvoorbeeld de bus. Alle informatie van de vervoersbedrijven NMBS, De Lijn, TEC en MIVB zijn te vinden.

Apple Kaarten openbaar vervoer in België.

Je bekijkt de ov-kaart door in Apple Kaarten rechtsboven op het i’tje te tikken en te kiezen voor Ov. Daarna zie je vanzelf de belangrijkste lijnen lopen. Wil je een route plannen, dan gebruik je de zoekfunctie, tik je op Route en kies je voor OV. er verschijnen dan meerdere suggesties voor routes. Apple Kaarten houdt ook rekening met vertragingen en omleidingen in het openbaar vervoer.

Check ook ons uitgebreide overzicht van ov-routes plannen met Apple Kaarten, waarin je precies kan vinden hoe je de kaarten bekijkt, de widget gebruikt en je routes plant. In Nederland is de ov-info al sinds mei vorig jaar beschikbaar.

Met dank aan iCulture-lezer Thomas!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 november 2018, 16:25
Via Via MacRumors
Categorieën Apple, Apps
Onderwerpen apple kaarten, belgie, openbaar vervoer
16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.