Reacties voor: Dixons biedt kortingsbon via Passbook aan

Dixons biedt een kortingsbon aan via de nieuwe iOS-app Passbook. De bon biedt 5 euro korting bij een minimumbesteding van 50 euro.
Lees het complete artikel โ†’ Dixons biedt kortingsbon via Passbook aan
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 27 reacties

  1. Oke, i geef het op. Als ik op de link klik in mijn browser op OSX Mountain Lion dan wordt de pass gedownload. Als ik hem open dan wordt hij ergens opgeslagen…WAAR? En hoe komt de pass dan naar mijn iPhone?

    Als ik de link van jullie pagina naar de site van Dixons volg dan kan ik de pass niet downloaden.

    Update: Als ik op de iPhone in Safari de link direct inklop, dan werkt het wel.
    Blijft mijn vraag; waar worden die passen op OSX opgeslagen? iTunes? iCloud? Ik kan het echt niet vinden.

  2. Zag in hun folder dat ze nu een soort Apple Store rip-off worden.. “gelukkig” dan nog wel met Apple producten erin..

  3. @Bart Wiegman:

    Je kunt de Passbook-kortingsbon downloaden door vanaf je iPhone te gaan naar dixons.nl/passbook.

  4. @Bart Wiegman: Ik heb het via de website gedaan, en komt ook gewoon in de App.
    Kijk maar even, dan staat ie daar, hoe geen idee.

  5. De www ervoor is wel erg belangrijk. http://www.dixons.nl/passbook brengt je op de goede pagina, maar http://dixons.nl/passbook brengt je terug op de homepage. De link is wel goed, maar de tekst niet (hoewel het eigenlijk meer een slordigheid is van Dixons).
    (Red.) Nu voor zekerheid aangepast in artikel.

  6. @Sebas: Zo ver was ik al Sebas;

    “Update: Als ik op de iPhone in Safari de link direct inklop, dan werkt het wel.”

  7. @Bart Wiegman: Er bestaat (nog) geen Passbook op je Mac. Maar waarom zou je dat รผberhaupt verwachten? Was je van plan je hele Mac mee te sleuren naar de Dixons om daar je beeldscherm te laten scannen?

  8. Het zou wel makkelijk zijn als je het via de computer kan toevoegen. Anders zou je bijvoorbeeld een reis boeken via je computer en dan moet je weer via je iPhone die site opzoeken om hen in je passbook te zetten.

  9. @Tom van Zummeren: LOL, nee dat niet.

    Maar als ik de link op mijn Mac download verwacht ik dat die op een of andere manier automatisch naar mijn iPhone gestuurd wordt door iCloud of iTunes. Logisch toch?

    Als ik achter mijn Mac de berichten zit te lezen, en op de website van dixons terecht kom dan kan ik die pass gewoon downloaden. Vervolgens doet OSX er iets mee. Als ik er op klik dan kan ik de pass opslaan. Als ik dat voor dezelfde pass nog een keer doe dan zegt OSX(Chrome?) “This pass has already been added to Passbook.” Ergens wordt de info dus opgeslagen….

  10. @Bart Wiegman: ja ok. Point taken

  11. De link in de tekst hierboven (met www ervoor) werkt prima hier. Ik krijg (in elk geval vanuit Chrome op mijn iMac met OSX) keurig het Passbook pkpass-bestand gedownload en kan die dan openen vanaf mijn downloadbalk onderin Chrome of vanuit mijn Downloads-map en krijg dan als ik deze open de bon op mijn scherm te zien zoals deze er ook op de iPhone uit ziet. Onderaan staat dan dat de bon toegevoegd wordt aan de Passbook-App via icloud. Gelijk gekeken op mijn iPhone daarna in de App et voila, daar stond ie. Helemaal automagisch ๐Ÿ˜‰

  12. Heel goed van Dixons, die nemen het voortouw, ik hoop dat er snel meer bedrijven volgen.
    Kortingsbonnentjes knippen is echt niet meervan deze tijd !

  13. Eindelijk een Nederlands bedrijf dat er iets mee doet, denk dat dit marketing-technisch een slimme zet van Dixons is want het past ook nog eens uitstekend bij hun producten en doelgroep.

    Hopelijk doet dit voorbeeld volgen, Passbook is in potentie misschien wel de meest relevante toevoeging iOS6 maar het succes ervan valt of staat natuurlijk met in hoeverre andere bedrijven dan Apple het oppikken. Erg vreem dat bv. Pathรฉ in Nederland er nog geen gebruik van maakt.

  14. Maar hoe kun je als bedrijf dan een passbook bonnetje uitgeven? Is daar een programma voor of moet je aan Apple nog commissie betalen om zo’n ding te genereren. Dat zou dan wel eens de rede kunnen zijn dat de bedrijven er nog geen heil in zien, als ze en korting en commissie moeten betalen. Enfin, zo erg als bedrijven zich laten n**ien door Groupon zal het toch niet worden hoop ik.

  15. Inderdaad een hele goede zet van Dixons. Past perfect binnen de richting waar de keten naar toe wil de komende tijd. Hoop dat ze vaker het voortouw nemen met dit soort nieuwe dingen. Qua winkelbeleving in iedergeval wel, de vernieuwde winkels zien er fantastisch uit ๐Ÿ™‚

  16. Volgens deze link moet het toch gewoon werken om vanaf je Mac een Passbook coupon via iCloud te syncen naar je iPhone.
    Maar helaas werkt het hier niet….

    [EDIT] Niks gezegd. De app een keer herstarten doet wonderen ๐Ÿ™‚

  17. @P77: Met welk programma op Mac OSX opent ie het bestand dan? Bij mij zegt ‘ie slechts: “There is no default application specified to open the document dixonscoupon.pkpass”

  18. @Daan: http://cl.ly/image/0v1U2O1i3V0r

    Pass Viewer.app ?! Die kan ik vervolgens nergens op mijn mac vinden.

  19. Het is in elk geval mogelijk jezelf het .pkpass-bestand naar jezelf te mailen om het daarna te openen op je iPhone. Niet getest maar ik ga er vanuit dat het via dropbox ook moet werken. Op deze manier is het dus ook mogelijk om via een browser in windows of linux een pass toe te voegen.

  20. @Bart Wiegman: Je kunt op je Mac de passen alleen via Safari direct toevoegen aan je iPhone. Als je daar de link opent krijg je een voorbeeld te zien, en een optie om hem direct naar je iPhone te sturen.

    http://thenextweb.com/apple/2012/09/27/how-passbook-pass-syncs-mac-iphone/

  21. Prima actie van Dixons. Ik moet er binnenkort maar eens langs gaan ๐Ÿ˜‰

  22. Trouwens, hier kun je leuke passbook “tickets” downloaden voor speciale gelegenheden.

    http://www.flonsolutions.com/passes.html

  23. Toen ik vrijdag mijn iPod touch (5e generatie) ging halen en de kortingspas wilde gebruiken, bleek dat ze die niet konden scannen. De verkoper stelde voor om hem uit te printen vanaf de site, maar ik heb geen mobiel internet ofzo. Dus ik heb het er maar bij gelaten. ๐Ÿ˜›

    Het kan natuurlijk zijn dat bepaalde verkopers zelf over een iPhone beschikken met een scanner ofzo, maar dat is dan ook de enige goede oplossing.

    Wel jammer in ieder geval, want was inderdaad wel een leuke actie.

  24. @Tom: Ze hebben inderdaad nog niet de juiste scanners ervoor, hier stappen ze begin 2013 voor over. Maar onder de ‘barcode’ staat een KA#### nummer.(KA = Kortings Actie) Deze kunnen ze gewoon invoeren in de computer via de normale weg. Vandaag ook gebruikt van gemaakt, werkt prima!

  25. Afgelopen zaterdag al gebruik van gemaakt. Was voor hun ook nog nieuw. Er kwam geen scannen aan te pas. Hij tike gewoon het nummer over.

  26. @Bart Wiegman: Via mountain lion wordt de pass via icloud naar je passbook app in je phone gepushed. Dit kan wel even duren is mijn ervaring maar het werkt wel zo. Ik hoop dat dit je helpt.

  27. Dankjewel iphoneclub. Leuk dat jullie de tips serieus nemen. Voel een kleine trots ๐Ÿ™‚

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.