Reacties voor: Dell-topman: ‘iPad is leuk voor rijke mensen die op een eiland leven’

Dell voorspelt de ondergang van de iPad in de zakelijke wereld. De iPad is geschikt voor mensen met teveel geld, die op een eiland zitten, zegt een topman van Dell.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 50 reacties

  1. Nou beste Dell topman, ik zeg deal. De ipad heb ik al, regel jij dan even dat onbewoonde eiland en een bak geld?

  2. 1500 – 1600 dollar. Dell heeft zeker moeite met rekenen.
    iPad + ZaggMate toetsenbord + muis (vinger) = 599 dollar.

    Ik denk dat Dell een beetje jaloers is.

  3. Is hier dan ook uit af te leiden dat de Dell tablets minder dan 500 gaan kosten? Als dat niet het geval is slaat hij helemaal een flater.
    Vind het sowieso schokkend dat zo’n flapdrol, die de markt niet eens kent, een “topman” is. Of dat nu bij Dell is of bij de kaasboer op de hoek. Dit is om te janken zo triest!

  4. Zal best dat de iPad ten dode opgeschreven is, maar dan heeft Apple toch heel wat mensen blij gemaakt. De iPad duur? De concurentie moet eerst nog maar eens op de markt komen met hun product en daarbij hebben ze hun producten qua prijs al behoorlijk naar beneden bij moeten stellen. Dat tablets over een tijdje in prijs dalen, oké. Dat Apple misschien dan het moeilijk gaat krijgen, oké. Dat noemen ze marktwerking. In ieder geval is op dit moment de iPad onverminderd populair en kunnen de andere fabrikanten daar alleen nog maar van dromen. Volgens mij leeft deze man op een eiland, want volgens mij zal de consument de grootste markt worden. Iedereen en overal. Juist voor de zakenwereld kan het een voordeel zijn dat er zo weinig verbindingen op de iPad zitten en het niet toegankelijk is. Dit waarborgt de veiligheid van de ipad en software. In ieder geval is hij niet degene die dat bepaalt, maar de consument.

  5. Beste CIO Dell,

    Kun jij mij uitleggen waarom jullie domme ‘Dell streak 5’ die de helft kleiner is als de ipad 550 dollar moet kosten? dit is namelijk een beetje in tegenspraak met u uitspraak..
    geeft niet verder, wees vooral jaloers 😉 dan ga ik me ondertussen wel even vermaken met mijn ipad!

  6. “Het [iPad] is minder geschikt als je leeft in een diverse, open en connected wereld. ”

    Heeft die man eigenlijk wel eens met een iPad gewerkt? Dat hele apparaat staat of valt met het beschikbaar zijn van online diensten (mobileme, dropbox, etc). Maar ik verheug me ook op de Dell tables van <$500 want anders is Apple toch niet zo duur.

  7. @wouter: Nou ik probeer zijn gelijk te bewijzen. En dat is nog best lastig. Maar inderdaad als je een beetje dom inkoopt dan zou je de beste man gelijk moeten geven. Wil Dell hiermee zeggen dat zij er voor de domme consument zijn die zich makkelijk laat inpakken door marketing praatjes?

    64GB wifi ipad (3g it ook niet in hun laptops) 679
    Smartcover (leer) 69
    Sleeve (max) 50
    camera connection kit 29
    dock 29
    keybord 69
    componetkabel 39
    Vga kabel 39
    muis 69

    1072 euro = 1511,52 dollar

    Maar Meneer Dell, jullie hadden toch zo’n briljante uitvinding de tablet en laptop in 1, wat koste dat onding? Ook goede reviews ontvangen btw.

    [/zo genoeg sarcasme]

    Overigens maakt Dell prima laptops voor zakelijk gebruik. Als ik bedrijfjes een windows laptop moet leveren is dat 9/10 keer een Dell. Goede laptops voor de gemiddelde gebruiker en goede garantie regelingen. Alles beter dan de rommel die Acer en zijn vriendjes maakt.

  8. *****! Zover ik weet heeft men nog nooit in de openings rij gestaan voor een tablet van dell of van een of andere wuppie merk. Denk eerder dat dell ten ondergaat dan apples tablet

  9. En een dell is leuk voor mensen die het even allemaal niet meer snappen.

    Kijk die tablet nou, die ziet er niet uit, zo kan ik toch niet bij een klant aankomen!

    dell is gewoon hardstikke gek geworden en stik jaloers

  10. Beste Dell topman,

    U heeft zeer zeker gelijk. Een tablet van Apple, genaamd de iPad, is inderdaad alleen te gebruiken op lux eiland waar je helemaal op ‘’rust” kan komen. Zeker met mijn handicap. Ik zit nu in Manhatten, New York, (eigenlijk geen eiland, maar whateverrrrrr) en daar kan ik zeer uit de voeten met de tablet. Bij het bedrijf, waar ik stage loop, ben ik nu 1 van de betere employees. Zelfs met een handicap(!!) doe ik het beter dan anderen en dat is nog nooit vertoond in de VS, Volgens de managers, maar daar moest wel wat voor gedaan worden: een duur Nederlands healthcare systeem die mij heel goed heeft opgelapt, een dure hogeschool waar het mogelijk is om zelfs met een handicap naar het buitenland te gaan voor een stage, een dure ticket naar New York(die grotendeels is betaald door een duur Nederlands uitleen stelsel speciaal voor studenten) en, het allerbelangrijkste, een dure rolstoel om simpel van A naar B te gaan.

    Met andere woorden: Duur betekent nog niet dat het alleen voor de elite zijn. En goh: welk bedrijf zegt ook? Deze: http://www.suzuki.nl/auto. Duur betekent gewoon dat men iets moet budgetteren voor de komende. Als men dat niet kan, DAN pas dom bezig.

  11. Trouwens: 1500 euro is best wel veel. Iets te veel. De iPad, die ik heb, kost 600, het hoesje 45 en het speciaal keyboard 29 = 674 euro. 1500? Waar haalt hij dat in vredesnaam vandaan!

    Het is nog steeds veel, maar toch meer dan de helft minder dan wat hij zij zeggen. Maar ach ja, hij probeert weer een leuke marketing truc om de Appel iPad in een benarde positie te zetten om zo Apple te dwingen om erop te reageren wat ze niet kunnen. Ten minste: Dat hoopt Dell.

  12. Komt dat ff goed uit. heb een ipad en woon op een eiland 😛

  13. Origineel geplaatst door ThystePoele
    @wouter: Nou ik probeer zijn gelijk te bewijzen. En dat is nog best lastig. Maar inderdaad als je een beetje dom inkoopt dan zou je de beste man gelijk moeten geven. Wil Dell hiermee zeggen dat zij er voor de domme consument zijn die zich makkelijk laat inpakken door marketing praatjes?64GB wifi ipad (3g it ook niet in hun laptops) 679
    Smartcover (leer) 69
    Sleeve (max) 50
    camera connection kit 29
    dock 29
    keybord 69
    componetkabel 39
    Vga kabel 39
    muis 691072 euro = 1511,52 dollarMaar Meneer Dell, jullie hadden toch zo’n briljante uitvinding de tablet en laptop in 1, wat koste dat onding? Ook goede reviews ontvangen btw.[/zo genoeg sarcasme]Overigens maakt Dell prima laptops voor zakelijk gebruik. Als ik bedrijfjes een windows laptop moet leveren is dat 9/10 keer een Dell. Goede laptops voor de gemiddelde gebruiker en goede garantie regelingen. Alles beter dan de rommel die Acer en zijn vriendjes maakt.

    dat noem ik inderdaad dom inkopen. Waarom een MUIS voor de ipad?

  14. Mensen, lees nou even! Het gaat om AUSTRALISCHE dollars. Die zijn veel minder waard dan de Amerikaanse dollar…

  15. Onze strategie is multi-OS.

    Vertaling:
    We durven niet te kiezen.

  16. Origineel geplaatst door Dijkie
    Mensen, lees nou even! Het gaat om AUSTRALISCHE dollars. Die zijn veel minder waard dan de Amerikaanse dollar…

    Goed geprobeerd: Het is inderdaad waar dat door de austarliese dollar de iPad daar iets duurder is, maar is maar met 100 dollar en niet met 700 dollar

  17. @Dijkie: 1500 aussie dollars = 1548 american dollars……althans dat beweert mijn iPad…..

  18. Origineel geplaatst door Dijkie
    Mensen, lees nou even! Het gaat om AUSTRALISCHE dollars. Die zijn veel minder waard dan de Amerikaanse dollar…

    ? http://www.google.com/search?q=1500%20aud%20to%20usd

  19. Leuk, al die CEO’s die vorig jaar nog niet geloofden in het product “tablet” en als hardste schreeuwden dat een tablet geen toekomst had, schreeuwen nu als hardste dat iPad het niet redt. Ik zou zeggen, zorg eerst maar eens dat je met een concurrerend product komt, dan zien we later wel weer verder.

  20. ‘iPad is leuk voor rijke mensen die op een eiland leven’

    deze meneer doelde natuurlijk op zichzelf

  21. Origineel geplaatst door Dijkie
    Dijkie

    Waar heb jij die informatie vandaan? Laatste keer dat ik de koers gecheckt heb was de AUD duurder dan USD.
    En welke idioot heeft nou een muis nodig voor een tablet, is dat niet een van de belangrijkste punten waarom ze een tablet hebben ontworpen?

  22. Wat een dombo!
    Is zou mijn ipad echt niet willen ruilen voor dat ouwe lelijke grote ding van Dell. Geef mij maar een apple! Heeft bovendien niet alleen goed spul, maar de apps zijn ook fantastisch!

  23. Voor rijke mensen? De iPad is de goedkoopste (bruikbare) tablet die er is…

  24. @wouter: ja echt hè. Die Lark kan echt niet rekenen.

  25. ik heb het al gevonden, hij bedoelt de Bruneise dollar, en dan heeft hij nog niet helemaal gelijk

  26. Trouwens: Als die iPad echt zo duur was waarom zou een Nederlandse school er dan 1400 ervan bestellen? Dat zou dan 2.100.000 dollar kosten = 2 100 000 U.S. dollars = 1.4893617 million Euros. Dan kan in het onderwijs echt niet meer bezuinigd worden XD

  27. Als je zulke onzin uitkraamt als voorman dan diskwalificeer je jezelf in mijn ogen.
    Ik ben helemaal geen blinde Apple fanboy maar juist op communicatiegebied heeft Apple het goed voor elkaar (vooral ook dankzij de 3th party ontwikkelaars natuurlijk!).
    Sinds ik m’n iPad heb heb ik de Cloud pas goed ontdekt. Vrijwel al mijn documenten, afspraken, todo’s, foto’s, etc, etc, heb ik online en beschikbaar op al m’n PC’s en m’n iPAD. Perfect. Nu Google Chrome nog voor de iPad.

  28. Als er iemand op een eiland leeft is het die kerel van Dell. hij deed die uitspraak op een heel groot eiland, Australie als ik me niet vergis. Nou maar eens zie voor hoe veel (weinig) ze die Dell crap op de markt denken te slingeren.

  29. De bekende uitspraak:

    Dell geef ze een lel!

  30. Excuus, van mijn eerdere comment klopt inderdaad niets!

    Ik snap dus ook niet hoe meneer de Dell CIO aan dat bedrag komt.

  31. Iedereen die hierboven wat geschreven heeft heeft helemaal gelijk de iPad is fantastisch

  32. Hahahahah,, dankje… dell topman.. Ben NIET rijk maar woon WEL op een eiland! :D:D:D

  33. Ik kan me wel vinden in zijn uitspraak m.b.t. de metafoor. Met Apple producten moet je wel op een eiland leven, want er zijn zo verschrikkelijk veel producten/initiatieven die wel op OS’en werken als Windows en Android.

    Apple probeert sinds ik me kan herinneren een eiland te creëren waar tot op heden niet iedereen aan mee kan doen kijkend naar de compatibiliteit en prijs, hoe graag ze het ook willen. Het is misschien een kromme vergelijking, maar je kan nog steeds meer met een Windows (DELL) laptop dan een iPad als je kijkt naar de meerderheid van de mensen.

    Leuk die reacties, maar 90% op een site als iPadclub is Apple liefhebber en is het een understatement om dit op deze site te vermelden. Op tweakers zou het een interessantere discussie worden (imo).

  34. Dell en andere Windows PC makers hebben hun kans gehad om een fatsoenlijke tablet te maken en hebben die kans verkeken.

    Ik heb 6 jaar lang tabletPC’s gebruikt van Acer en Toshiba en steeds heb ik om de beperkingen heen moeten werken. Slechte synchronisatie, gewicht en het moeten meeslepen van extra batterijen om niet voor joker te staan in besprekingen.

    Het is niet alleen de formfactor die een rol speelt, maar het belangrijkste is het OS. Ok, iOS is ook nog niet perfect, maar alle beperkingen van het vroegere PC Tablet tijdperk zijn wel opgeheven tegen een prijs die op een kwart ligt van de TabletPC’s van toen.

    Concurrentie is goed voor de evolutie en de verbetering van de technologie. Andy Lark moet niet zwak lullen, maar met daden komen om een betere tablet op de markt te brengen dan de iPad en dan hebben we een discussie en vergelijkingsmateriaal…

  35. @ipieter: omdat die vent het over een muis had en je die dan wel op het kassabonnetje moet hebben staan.

    Ik ga weer verder leven op mn eiland met mn ipad zonder enige vorm van connectie met de buitenwereld. En rijk ben ik, ik heb namelijk geen Dell spullen in mijn ‘villa’, dan ben je rijk.

    ps: ik ben ondertussen ff opzoek naar mn cursor…. wat een grap die vent. /me ook maar eens solliciteren doet bij Dell.

  36. Dell zit wat mij betreft in het rijtje waar nokia en Microsoft zich ook in bevinden, bedrijven die de plank finaal misgeslagen hebben de laatste jaren…

    Google (qua software), Apple, Samsung, HTC en enkele anderen bevinden zich in het andere rijtje wat mij betreft…

  37. De iPad is zelfs goedkoper dan de meeste andere tablets, dus waar hij deze onzin vandaan haalt is mij een raadsel xD

  38. DellMan,

    Naast de muis ben je nog de tapes, de terminals, de ponskaarten vergeten.
    Ga nu maar lekker slapen.

    RdZ

  39. Ik begrijp hieruit dat Dell binnenkort met een Windows 7 tablet op de markt komt, waar je een keyboard en muis voor nodig hebt, voor minder dan 1500 dollar?

  40. Ik heb een iPad en werk op een (boor)eiland, telt dat ook?

  41. Ik heb afgelopen 3 weken zoveel met Apple gemaild om mijn gekochte apps te kunnen updaten maar kom niet door de dikke muur die Appstore heet. Eigenlijk is het gezeik begonnen omdat ik graag een iPhone wilde maar niets meer met de leugenachtige dieven van T-Mobile te maken wilde hebben. Dan kom je in de unlock en jailbreak scene terecht alhoewel ik dat helemaal niet wilde…..

    Honeycomb heeft OS 4.3 al voorbij gestreefd qua snelheid. Browsen op internet schijnt 52% sneller te gaan. Alhoewel ik helemaal gek ben van Apple stap ik dit jaar toch over op Android. Sneller, goedkoper en minder gezeik met een Appstore waar Apple volledig op binnenloopt. Apple gaat inderdaad de slag verliezen want Google timmert heel hard aan de weg.

  42. Apple ziet liever dat haar klanten die een iMac, een iPad, 3 iPods (waaronder een 160 Gb), een iPhone hebben, voor 400 euro in de Appstore hebben gekocht en komend jaar van plan waren een Macbook Pro, een Macbook Air, een iPhone5 en een iPad3 te kopen, overstappen naar Android. Het is een kwestie van tijd dat Windows serieus concurrentie krijgt van Android en dan wordt de keuze voor een volgende laptop/PC helemaal makkelijk.

  43. De duurste iPad kost €800… Dus hoeveel betaald deze gast voor een hoesje muis en toetsenbord??

  44. Origineel geplaatst door trip
    Apple ziet liever dat haar klanten die een iMac, een iPad, 3 iPods (waaronder een 160 Gb), een iPhone hebben, voor 400 euro in de Appstore hebben gekocht en komend jaar van plan waren een Macbook Pro, een Macbook Air, een iPhone5 en een iPad3 te kopen, overstappen naar Android. Het is een kwestie van tijd dat Windows serieus concurrentie krijgt van Android en dan wordt de keuze voor een volgende laptop/PC helemaal makkelijk.

    Wat een onzinargument. Alsof Dell of elke andere fabrikant van welk soort product dan ook niet graag zouden zien dat klanten zoveel mogelijk producten uit hun assortiment kopen.
    Er zijn blinde Apple fanboys, maar ook blinde Apple bashers, zo blijkt.

  45. @JMO:

    Top! Vind het een mooie prestatie van je!
    Alleen neem ik aan dat jouw wilskracht en inzet niet alleen van de iPad komt … 😉

  46. @ronoho:

    Ohw zeker niet, maar helaas, om even heel hard te zijn, is het met mijn handicap zo, en ik denk ook in het algemeen met handicaps, dat ik afhankelijk ben van technologie. Dus ook van de iPad. Alleen is het nu zo dat ik een mooi, handig, makkelijk te gebruiken en moderne tablet heb. Ik heb nu niet ontzettende zware laptops meer nodig met speciale software, die ik toch niet nodig had, die om de twee uur weer opgeladen moet worden.

    Ik haal mijn wilskracht uit het feit dat ik, als gehandicapte, nu ongeveer hetzelfde kan doen als de ‘’normale’’ mens en ik zoek ook nu de grenzen op tot hoever ik kan gaan. En als dat betekent een adminstratie functie in downtown new york dan zij het zo. Zeg dit maar is tegen iemand, 40 jaar geleden. Ze zouden je uitlachen, maar nu is het toch waarheid.

    Laat het ook gezegd zijn dat ik doe, omdat ik het kan doen. Ik ken veel mensen die een zwaardere handicap hebben en helaas niet verder kunnen, maar wel verder zijn gekomen dan iemand die 40 jaar geleden leefde met een handicap.

    Ik zeg altijd: Ik, als gehandicapte, heb tablets en andere nieuwe technologie nodig. De ‘’normale’’ man heeft dit niet nodig en dus, als hij een tablet heeft, is hij gewoon een rijke stinkerd. Op 1 of andere wordt dat nooit echt gewaardeerd als ik dat zeg. XD 😛 🙂

    Mvg JMO

  47. Origineel geplaatst door trip
    Honeycomb heeft OS 4.3 al voorbij gestreefd qua snelheid. Browsen op internet schijnt 52% sneller te gaan. Alhoewel ik helemaal gek ben van Apple stap ik dit jaar toch over op Android. Sneller, goedkoper en minder gezeik met een Appstore waar Apple volledig op binnenloopt. Apple gaat inderdaad de slag verliezen want Google timmert heel hard aan de weg.

    ROFLOL! Van het weekend wezen winkelen in allerlei grote winkels (op zoek naar een Ipad2 maar helaas) maar ik heb niet één tablet gezien met honeycomb. Vermoedelijk komt er rond de zomer een alternatief van Samsung maar das nog lang niet zeker. 52% sneller zeg je ook met internetten; das boeiend als je het nergens kunt kopen of een prototype test met onderdelen waar het niet zeker van is of ze ook in productie genomen worden. Maar zelfs als de Xoom, de playbook en Galaxy er dan zijn, zeg 1,5 jaar na de eerste Ipad, welke apps wil je dan draaien? Gamen met heftige graphics? HD apps? Welke accesoires ga je er bij kopen?

    Google/ Android heeft vooralsnog niets bewezen op de tablet markt. Misschien over een jaar is het wat maar tot die tijd speel ik met mijn Ipad.

    Ga jij lekker wachten in de tussentijd? Have fun!

  48. @JMO:

    Ik kan me goed voorstellen dat mensen het niet waarderen als je ze rijke stinkerds zijn. Niet alleen een zichtbare handicap is een handicap, maar bijvoorbeeld als je een slechte opvoeding gekregen hebt kan dat zorgen voor een behoorlijke handicap. De gevangenis zit er vol mee.

    Aan de andere kant heb je een punt. Je hebt een handicap en ik heb geen lichamelijke handicap. Jij moet een hoop meer doen om tot hetzelfde voor elkaar te krijgen. Als je rijk bent krijg je ook makkelijker dingen voor elkaar.

    Toch heeft gehandicapt zijn ook voordelen. Ik ken geen enkele gehandicicaptie die in de gevangenis zit. 😉

  49. Haha.. die man is grappig en duidelijk slecht geïnformeerd, neem het die man niet kwalijk dat hij niet beter weet. Australië is immers een eiland, ooit compleet afgesloten van de buitenwereld… Gezien deze man denkt een muis nodig te hebben leeft hij vast ook nog nog in dat verleden.

  50. Origineel geplaatst door trip
    Apple gaat inderdaad de slag verliezen want Google timmert heel hard aan de weg.

    Nou zo hard gaat dat nog echt niet. Er zijn nu pas 20 apps die echt specifiek voor Honeycomb zijn geschreven…

    Bron: carpeaqua.com

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.