I’m Watch: horloge communiceert met iPhone

Het horloge i'm is bedacht door twee Italiaanse ondernemers, die een horloge wilden maken die informatie uit de iPhone binnenhaalt, zoals gesprekken, tekstberichten en weersinfo.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

horloge imEen paar maanden geleden leek het erop dat Apple een iWatch zou gaan maken. De iPod nano bleek echter een horloge met beperkte functionaliteit. Je kunt er geen extra apps op installeren en communicatie met de iPhone is ook al niet mogelijk. Twee Italiaanse ondernemers uit Veneto hebben nu het plan opgevat om een iWatch te gaan maken. Manuel Zanella (engineer) en Massimiliano Bertolini (architect) gaan als eerste een horloge maken dat de iPhone deels kan vervangen en dat ook met de iPhone kan communiceren. De I’m Watch maakt verbinding met de iPhone en in de toekomst ook met andere telefoons. Je kunt er binnenkomende gesprekken, tekstberichten, e-mails, Facebook- en Twitter-notificaties en andere nuttige informatie mee ontvangen.


im iwatchOok andere nuttige informatie is mogelijk, zoals weerberichten van jouw stad. Met het horloge kun je communiceren via de speakerphone, zodat je je iPhone niet uit je tas hoeft te halen. Muziek en apps downloaden is zelfs mogelijk, maar dan niet uit de iTunes Store en App Store, maar uit twee eigen shops van de bedenkers. De i’m heeft een 1,55 inch touchscreen en is maar 8 mm dun. Het legt verbinding via Bluetooth en Wi-Fi en is voorzien van een 4GB geheugenkaart. De icoontjes op de i’m doen denken aan de iPhone en tonen onder andere tijd, weer en stad.

Geloof je er wel in? Dan kun je het titanium-model van de I’m Watch voor €599 in pre-order bestellen. De uitvoeringen in verschillende tinten goud kosten €11.999 en voor witgoud met diamanten betaal je €14.999.

Meer info: imcollection.it

Update: Inmiddels is bekend dat de I’m Watch op Android draait en zich daar ook vooral op zal focussen. Helaas is het horloge daardoor minder interessant voor iPhone-gebruikers geworden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 februari 2013, 13:13
Categorie Accessoires
Onderwerpen horloge, iwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.