‘BlackBerry Messenger komt op 26 april naar de iPhone’ [Update: Incorrect]

De gratis sms-applicatie BlackBerry Messenger komt op 26 april als app naar de iPhone. Dat vertelde een niet bij naam genoemde bron aan het Amerikaanse blog TUAW.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

BlackBerry Messenger icoon‘BlackBerry Messenger verschijnt op 26 april als applicatie op de iPhone.’ Dat vertelde een bron aan het Amerikaanse blog TUAW. Het gerucht ging al langer, maar was nog niet zo concreet. De bron die TUAW aanhaalt wordt niet bij naam genoemd, maar hij zou aanwezig zijn geweest bij een bijeenkomst over sociale media in Toronto waar de directeur van BlackBerry-producent RIM de releasedatum bekend maakte. Met de app kun je gratis met BlackBerry-gebruikers berichten uitwisselen.

De app is op de toestellen van BlackBerry zelf meer dan een gratis berichtendienst. Het is vergelijkbaar met bijvoorbeeld PingChat! of WhatsApp. BlackBerry Messenger bevat groepschat en laat je foto’s, video’s en geluidsopnames delen. Ook kun je bekijken waar je vrienden naar luisteren als ze hun muziek op de BlackBerry afspelen. Het is nog niet bekend in hoeverre deze functionaliteiten worden overgenomen in de app voor de iPhone, maar dat is logisch: het is nog niet eens bevestigd dat deze applicatie er komt.

Volgens de bron die TUAW aanhaalt, wees directeur Jim Balsillie van RIM niet alleen op de releasedatum van 26 april, maar ook op een ‘nieuw notificatiesysteem’ in de zomer. Volgens TUAW ligt dat in lijn met iOS 5, dat deze zomer zou kunnen verschijnen en Apples notificatiesysteem op de schop kan gooien.

Afbeelding: TUAW

RIM heeft in een officiële reactie aan website Boy Genius Report laten weten dat er geen BlackBerry Messenger voor iOS op 26 april zal uitkomen. Ook was BlackBerry niet aanwezig bij de in het artikel genoemde bijeenkomst over sociale media. Er is geen verdere mededeling over een andere datum gedaan, noch of BBM voor iOS ooit zal verschijnen (met dank aan Patrick voor de aanvulling via mail)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 maart 2011, 18:31
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen blackberry, blackberry messenger

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.