Reacties voor: Dash: diagnosegegevens van auto uitlezen via iPhone-scherm

Dash is een oplossing om voertuiggegevens van de auto uit te lezen. Via Kickstarter bestel je voor $69 een Bluetooth-dongle, die de gegevens doorstuurt naar je iPhone.

Reacties: 12 reacties

  1. Ik neem aan dat het vernieuwende hem zit in de software? Bluetooth- en Wifi enabled ODB stekkers zijn er al, en een hoop ook.

  2. Dergelijke stekkers zijn er al heel lang, via bijvoorbeeld eBay is genoeg aanbod te vinden.

  3. Dashcommand zit al jaren op m’n iphone en iPad. Wel een jb nodig om het te laten werken via bt. Via wifi gaat t zonder jb ook.

  4. De firma launch die al jaren uitleesapparatuur maakt voor de professionele markt heeft nu ook een oplossing en een app voor de iPad.
    Dus het is niets nieuws. En voor de bt obd stekkertjes zijn voldoende apps in de AppStore.

  5. http://www.plxdevices.com/product_info.php?id=GSSTWIFI
    Gonny deze gebruik ik al jaren, is realtime.

  6. Jaren geleden ook al een draadloze OBD2 stekker(wifi/kiwi) gekocht voor mijn iPhone. Was geen succes. Slechte stervensdure app en nooit meer een update sinds 2010.
    Ook de vorm op de foto is niet handig. Bij mijn auto zou ik hem nooit rijdend kunnen gebruiken aangezien deze stekker te ver uitsteekt en precies tegen mijn bovenbeen/knie komt.

  7. GoPoint heeft dit al veel langer, en is ook geschikt voor de iPad 1 en de iPhone 4 en ouder.

    Automatic Link: Doet precies hetzelfde als Dashboard commander, werkt ook alleen met BT4. Maar die had je al gevonden.

    Beide oplossingen zijn “Works with iPhone” gecertificeerd door Apple. Of Dash dat ook al zijn? Prijs is gelijk aan de Automatic Link.

    En dan zijn er nog heel veel oplossingen die gebaseerd zijn op de ELM327 chipset. Prima chipset maar het schijnt dat in veel oplossingen geen echte ELM327 zit maar een of andere neppert. Zo wordt er veel geadverteerd met de ELM327 1.4a, 1.5, en 1.5a. Die bestaan dus helemaal niet volgens ELM. Ik ben zelf al eens een ELM 327 met firmware 2.0 tegengekomen. Kan dus kennelijk ook niet.

    Oh ja, Griffin had een paar jaar geleden ook zo’n apparaatje gelanceerd: de CarTrip. Helaas hebben ze dat project in november 2011 op on-hold gezet.

  8. Er bestaat al een tijdje draadloze Uitlezers voor de auto.
    Elm 327 BLuetooth of wifi dongle voor het uitlezen van je auto Realtime. Wel zit er een halve seconde vertraging in.
    Gebruik hem met Dashcommand op de ipad en Iphone.
    Google maar eens op ELM 327 Wifi 🙂

  9. Ik heb even lopen googelen over dit onderwerp.

    Er bestaan verschillende apps en er zijn meerdere verbindingen mogelijk

    Belangrijk is zeker te weten dat het werkt op je auto voor je 40 euri uitgeeft voor de app en meer dan 100 euro voor het kabeltje.

    Zo blijken sommige Audis niet zomaar te kunnen, waar onder de Q7. Kijk uit dus

  10. Er bestaan al veel langer deze ‘stekkers’ en dat zijn OBDII apparaten met een wifi verbinding zoals de OT2 van innovative, Kiwi, (Koolertron) ELM, PLX. Programma’s zoals Dashcommand, REV, Logworks, Novascan Enginelink kunnen met verschillende van die interfaces werken. Een aantal van die programma’s hebben functies voor loggen, keuze van protocol en andere sensoren.

    Er ook veel software voor de pc voor OBD2 beschikbaar, voor de mac is er Movi.

  11. Ze hebben ook een model voor europa, kost alleen $89.

  12. @Sirtalis: Die ODB-stekkers zijn er inderdaad al. Nieuw: BT 4.0, werkt volledig zonder jailbreak, iOS-app, communityfuncties. De stekkers die jij noemt lees je toch uit met een laptop? Niet praktisch als je dat realtime wilt uitlezen. Tenzij je politieagent bent en zo’n laptopbeugel op het dashboard hebt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.