Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts
iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Forecast.io, Rabo Beleggen, Video Rotate en meer

Deze week in de iPhone-versie van App Gemist: boodschappen op locatie, fietsen in België, MeteoEarth en vrienden vinden met QloqSpot.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

CACACamera header iPhoneIedere week duiken er ontzettend veel nieuwe iPhone-apps op in de App Store. iPhoneclub bespreekt iedere dag de meest noemenswaardige apps en significante updates. Omdat er iedere dag echter zoveel gebeurt, kan het zo zijn dat je in de loop van de week een paar apps hebt gemist. Daarom zetten we ieder weekend alle interessante apps nog eens voor je op een rij. Deze week yoga oefenen met een verzorgde app van EA, Rabo Beleggen, een prachtige weer-app die je niet hoeft te installeren en veel meer.


AG Leer Nederlands met NCBLeer Nederlands met NCB – Als je dit leest spreek je natuurlijk al Nederlands. Maar misschien heb je buitenlandse vrienden die wel eens een stap verder willen gaan dan ‘Dankjewel’ en ‘Hallo’. Geef ze deze app cadeau en ze zijn wel even bezig met om het materiaal van ‘Leer Nederlands met NCB‘ onder de knie te krijgen. De app bevat meer dan 900 oefeningen en 8 verschillende spelvormen. Je oefent met woorden en zinnen nazeggen, moet korte vragen beantwoorden, woordjes opschrijven en tegenstellingen van begrippen noemen.
Downloaden: Leer Nederlands met NCB (€2,69, iPhone, iOS 5.0+)

AG Yogify iPhoneYogify – EA Sports houdt zich niet alleen bezig met spelletjes. Op de Wii lieten ze met Wii Fit al zien dat er ook een markt is voor sportoefeningen en lichaamsbeweging. Yogify is een van de eerste apps waarmee ze dat ook op de iPhone proberen. De app bevat een serie yogalessen op drie verschillende niveaus. Niveau 1, 2 en 3 geeft de moeilijkheidsgraad aan en vervolgens kies je voor Kracht, Balans of Flexibiliteit om bepaalde accenten te leggen bij het uitvoeren van de oefeningen. Yogify is vooral bedoeld om kennis te maken met yoga.
Downlaoden: Yogify (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG Files NederlandFiles Nederland – Files kun je zien in de Google Maps-app, maar de makers van de nieuwe app Files Nederland denken dat er toch nog ruimte is voor een aparte app. Files Nederland maakt gebruik van het kaartmateriaal en de file-informatie van Google Maps, maar zorgt er met de functie ‘Volgen’ voor dat jouw route altijd in beeld is. Je bepaalt daarbij zelf hoe ver de kaart is ingezoomd. Ook kun je op basis van stad of regio kijken waar de files staan. Bij een groene weg is er niets aan de hand, een gele weg geeft drukte aan en bij een rode weg is het een kwestie van langzaam rijden.
Downloaden: Files Nederland (gratis, universeel, iOS 5.0+)

AG Video Rotate iPhoneVideo Rotate – Het is een bekend probleem: je neemt een filmpje op met je iPhone en komt er pas later achter dat de oriëntatie helemaal fout is. De video ligt op z’n kant! Video Rotate is een universele iOS-app die dat oplost. Je hebt tot 7 april om deze app gratis te downloaden, waar je normaal €0,89 voor betaalt. Met Video Rotate kun je je video’s 90, 180 of 270 graden draaien en je hebt daarbij keuze uit twee methoden: snel of langzaam. Bij de snelle variant wordt alleen het vlaggetje bij de oriëntatie aangepast in de metadata.
Downloaden: Video Rotate (tijdelijk gratis, normaal €0,89, universeel, iOS 5.0+)

AG Rabo Beleggen iPhoneRabo Beleggen – De Rabobank heeft een aparte iPhone-app uitgebracht voor beleggingen. Rabo Beleggen geeft je als klant van de bank toegang tot koersen, je beleggingsportefeuille en het plaatsen en kaatsen van orders vanuit de applicatie. Daarvoor moet je wel beschikken over Rabo Select Beleggen, Rabo Direct Beleggen, Rabo Product Beleggen of Rabo RendeMix. Zo kan je zien hoe beleggingen ervoor staan. Het is voorlopig nog niet mogelijk om periodiek beleggingsfondsen aan te kopen of te verkopen in de app.
Downloaden: Rabo Beleggen (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

AG Gogobot iPhoneGogobot – De voorpret van een reis is bijna net zo leuk als de reis zelf. Je slaat de Lonely Planet open en plakt post-its op pagina’s met eettentjes en sightseeing waar je jezelf aan wilt wagen; zo simpel kan het zijn. Met Gogobot voor de iPhone doe je dat digitaal. Je voert een bestemming in en de app toont aanbevelingen van gebruikers in de omgeving of het land. Toeristische attracties, eettentjes, hotels of bijzonderheden die je bevallen, voeg je daarna toe aan de lijst met dingen die je wilt doen.
Downloaden: Gogobot (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Amateurvoetbal iPhoneAmateurvoetbal – De kracht van Google valt moeilijk te onderschatten, maar toch kan je soms nog sneller zoeken. Amateurvoetbal is een nieuwe gratis te downloaden iPhone-app met een database van naar eigen zeggen alle voetbalclubs in Nederland. Je voert een naam in, tikt op het resultaat en vindt het telefoonnummer, adres en een link naar de website van de club onder elkaar. Met een tik op het adres open je meteen Apple Maps om de route uit te stippelen.
Downloaden: Amateurvoetbal (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

AG Splittr iPhoneSplittr – Er zijn wel meer iPhone-apps die het ‘Wie betaalt wat’ principe volgen om te zien wie wat moet betalen. Maar als je uitgaven nauwkeurig wil bijhouden op vakantie, maak je toch al snel een bonnenadministratie die later door de knappe kop in de groep verwerkt wordt tot een Excel-sheet. Die laatste stap neemt de iPhone-app Splittr graag van je over. Voor eenmalig 89 cent maakt Splittr voortaan alle nodige terugbetaal-berekeningen nadat jij hebt ingevoerd wie wat heeft betaald.
Downloaden: Splittr (€0,89, iPhone, iOS 6.0+)

AG Dikkie Durf iPhoneDikkie Durf – Dikkie Durf is een nieuwe app voor kinderen vanaf 3 jaar. De educatieve app gaat over Dikkie Durf, die samen met zijn vriendje Poes spannende avonturen beleeft. De app is in het Nederlands, Engels en Duits te gebruiken. Binnenkort komen Spaans en Italiaans erbij. Het verhaal van de app gaat als volgt: Dikkie Durf is zijn spullen verloren en heeft hulp nodig om ze terug te vinden. Kinderen moeten in actie komen om het verhaal tot een goed einde te brengen.
Downloaden: Dikkie Durf (€2,69, universeel, iOS 4.3+)

AG QloqSpot iPhoneQloqSpot – Een iPhone-app die aantoont waar je vrienden zijn, zoiets is er toch al? Apple levert het zelfs als applicatie uit eigen keuken: Zoek Mijn Vrienden. De Nederlandse applicatie QloqSpot pakt het echter wel even anders aan. In plaats van je een kaart te laten zien waarop de locatie van iedereen staat, is de app een soort klok. In één overzicht kan je daarop zien welke vriend onderweg, thuis, op het werk of aan het sporten is. Je kan je eigen locatie behalve per GPS, ook aangeven aan de hand van je huidige Wi-Fi-verbinding.
Downloaden: QloqSpot (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG The Moodist iPhoneThe Moodist – Hoe voel je je eigenlijk? Het is een vraag die Facebook zomaar stelt om een statusupdate van je te ontlokken, maar misschien is het een vraag waarvan je het antwoord het liefst voor jezelf houdt. The Moodist is een nieuwe applicatie voor de iPhone waarmee je het vastlegt. Je checkt als het ware met je humeur: de app onthoudt hoe je je voelt, bewaart je beschrijving en eventueel bijgevoegde foto en de locatie waarop je incheckt. Hij helpt je ook je hart te luchten, met onverwachte tips in het Daily Tips-tabblad.
Downloaden: The Moodist (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Forecast.io – De makers van de weerapp Dark Sky (niet in Nederland verkrijgbaar) hebben iets nieuws bedacht: een webapp! Forecast wordt geprezen om het overzichtelijke uiterlijk en de vloeiende animaties. Het plan is dat Forecast ook data gaat leveren aan weerapps van anderen. Als je Forecast als webapp toevoegt aan je homescreen, gedraagt het zich als een gewone app. Zet je de schakelaar om van graden Fahrenheit naar Celsius, dan laat de webapp bijna op huisnummerniveau zien waar je bent en toont de actuele temperatuur en de vooruitzichten voor de komende week. De webapp is geschikt voor iPhone, iPad en desktops.
Zelf proberen: Forecast.io

AG CACACamera iPhoneCACACamera – Is er ruimte voor nog een camera-app in het enorme aanbod van foto-apps dat al voorhanden is op de iPhone? CACACamera overlegt een aantal wapenfeiten: het laat je kleurenfilters toepassen en voorbeschouwen nog voordat je een foto maakt, en de app is zonder reclame en in-app aankopen. Omdat de applicatie ook snel opstart, doet hij gooi naar het vervangen van de standaard camera-applicatie. Om echt snel gebruikt te worden, moet je wel even wennen aan de interface.
Downloaden: CACACamera (€1,79, iPhone, iOS 6.0+)

AG MeteoEarth iPhoneMeteoEarth – Het team achter de bejubelde weer-app WeatherPro heeft haar andere weer-app MeteoEarth nu ook uitgebracht op de iPhone. De applicatie waarin de Aarde letterlijk centraal staat, was eerder al verkrijgbaar op de iPad. Gebruikers van het Premium-abonnement in WeatherPro kunnen in hun handen wrijven voor de komst van de applicatie, omdat je met datzelfde abonnement de 5-daagse weersvoorspelling in MeteoEarth kan raadplegen. Zonder het abonnement kijk je één dag vooruit. Dat klinkt weinig, maar je kan de voorspelling wel wereldwijd zien op de wereldbol.
Downloaden: MeteoEarth (€1,79, iPhone, iOS 6.0+)

AG LO for Heello iPhoneLO for Heello – Het is misschien een geval: ‘Herinnert u zich deze nog?’ Bij de eerste berichten dat Twitter advertenties zou gaan implementeren en de muren langzaam aan dicht zou timmeren voor applicaties van buitenaf, kwam er razend snel een alternatief onder de naam Heello. Het sociale netwerk werd opgezet door Noah Everett, een van de oprichters van de inmiddels door Twitter opzij gezette fotodienst TwitPic. Met een miljoen ‘gebruikers’, is met LO for Heello de eerste iPhone-app voor het sociale netwerk opgezet.
Downloaden: LO for Heello (€2,69, iPhone, iOS 5.0+)

AG Fiets VL iPhoneFiets VL – Eerder deze maand besproken we de Belgische applicatie FietsKompas, waarmee je fietsroutes kan uitstippelen in België aan de hand van knooppunten. Het is echter niet de enige applicatie waarmee je aan de hand van een route kan pendelen door Vlaanderen. Ontwikkelaar Stoneroos wijst ons nu op haar Belgische variant van de app Fiets!. Fiets! VL hanteert hetzelfde principe. Je begint met een knooppunt en tikt opvolgende punten aan om een route te maken.
Downloaden: Fiets! VL (€2,69, iPhone, iOS 4.3+)

AG Shopster iPhoneShopster – De boodschappenlijst-app is al zo oud als de weg naar Rome op de iPhone, maar toch was er nog vernieuwing in te bedenken. De applicatie Shopster kwam vannacht uit en hanteert een nieuw, slim principe. Je maakt eerst een lijst aan in de app. Op het moment dat je een item van de lijst doorstreept, onthoudt Shopster op welke locatie je dat doet. Als je de volgende keer hetzelfde item op de lijst hebt staan, geeft de applicatie een pushbericht als je in de buurt komt van de kooplocatie.
Downloaden: Shopster (€0,89, iPhone, iOS 5.1+)

AG Delta Comfort Wijzer iPhoneDelta Comfort Wijzer – De Zeeuwse stroom- en internetleverancier Delta heeft haar tweede app voor de iPhone en iPad dit jaar uitgebracht. Was het in Delta TV mogelijk om live televisie te kijken als abonnee van de provider; nu is er een app bijgekomen waarbij je energieverbruik in de gaten kan houden. Je kan Delta Comfort Wijzer zien als stroomvariant op belstatus-apps. Je peilt verbruik van toestellen en ziet de weergave van kWh, euro en CO2 per dag, week, mand en jaar. Als je gebruik maakt van het Delta Smart Pluggen-pakket, kan je op afstand apparaten in- uitschakelen.
Downloaden: Delta Comfort Wijzer (gratis, vereist Delta Smart Pluggen-pakket, universeel, iOS 5.1+)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.