Reacties voor: Dagen waarop je je iPhone opeens leert waarderen (Column)

Rutger ploetert nog even voort met zijn leenNokia en is benieuwd welke fijne iPhone-apps jij zou missen als je een leenNokia kreeg.
Rutger de Quay - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 84 reacties

  1. Met dit weer zou ik toch liever een ijsje gaan halen dan..

  2. Gaat nou elke colum over de verblijfplaats van je iPhone en dat je ‘m zo mist? Ben er nog steeds niet kapot van…

    Komt tijd, komt…

  3. Ik ken het gevoel! Heel erg irritant… Denk je: hmmm… laat ik even het weer checken… O, nee, dat gaat niet, m’n iPhone is in herstelling.

    Zo kan ik nog wel 100 voorbeelden geven…

  4. Ik leef met je mee want ik heb precies hetzelfde probleem :P. Bij mij duurt het alleen nog wat langer.

    Maar hopelijk heb ik de 4g voordat ik mn 3g terug heb :D.

  5. Ik ken het gevoel ook mijn iPhone was ik vorig jaar 2 weken kwijt aan SolidVision (In rijswijk). Ik kreeg echt de gaarste HTC met windows Mobile erop. Heb nieteens de moeite genomen om erop te internetten.

  6. Pro Assist? Dat bedrijf heet toch Solid Vision? Die hebben mijn iPhone binnen paar dagen vervangen voor een nieuwe, vorige week. 🙂

  7. Beetje raar om een verouderde Nokia te vergelijken met een iPhone. Gebruik ‘ns een modern Andriod toestel, en je zult tot de ontdekking komen dat je helemaal niet zo veel mist.

  8. Ik had hetzelfde probleem ook. Maar ik had er bewust voor gekozen. Vorig weekend was het uiteraard Pinkpop, waar ik overgens veel mensen met verschrikkelijk lelijke covers heb zien lopen, maar dit terzijde.

    Ik heb een iPhone 3Gs AT&T simlock. Die batterij is na een dag echt leeg en opladen op het festival is niet echt handig. Daar komt bij dat bij mij leeg = Mac nodig om op te starten, dus vrolijk word je er niet van. Dus heb ik mn oude Nokia mee genomen. Batterij geen probleem. Maar wanneer je de Nokia in “landscape” gaat houden om te smsen, weet je dat je verslaafd bent aan een iPhone 🙂

    //overgens lukte het landscape smsen op de Nokia niet\\

  9. Dat er nogsteeds mensen zijn die zeggen dat de ‘nieuwe’ HTC toestellen redelijk in de buurt komen bij het Iphone effect… NOT!
    2 weken terug liet een kennis van mij zijn nieuwe toestel zien, een HTC met android.
    Hij haalde hem uit zijn broekzak, en wilde screenunlock doen, om mij al het moois te laten zien.
    Hij moest toen wel 10x swipen…. zelfde voor sms app enz enz.
    Heb hem mijn Iphone maar niet laten zien….
    1 maal een Iphone….. altijd een iphone!

  10. Vorige week had je toch een leeniphone? die iets na je column overleed? Volgens mij heb je dan iets minder dan een week geen iphone meer 🙂 niet om te zeiken maar houd je verhaal consistent 😉

  11. Koop een iphone 2g voor 200 jailbreaken en unlocken en dan als je je iphone terughebt voor meer geld verkopen omdat hij simlockvrij is;)

  12. Ik ben al twee keer mijn iPhone 4 weken kwijt geweest omdat deze bij de verzekering lag. Het is echt alsof je, je in het stenen tijdperk bevind. Je wordt beperkt in je mogelijkheden, geen goede gesynchroniseerde agenda meer, op geen fatsoenlijke manier je e-mail lezen en beantwoorden. Heb 2 weken terug een nieuwe gekregen van de verzekering dus het laatste drama is nog redelijk vers.

  13. Ik zou ook niet meer zonder kunnen, en zelfs geen Android phone zou als vervanger kunnen dienen (en ja, heb al eens Android uitgetest) en nogmaals ja, ik ben een trotse Apple fanboy!
    Off-topic opmerking verwijderd.

  14. Ik ga naar Android over omdat ik de iPhone niet zo geweldig vind. Het gaat allemaal wel makkelijk maar vind het gewoon té simpel. Ik vind niet echt dat het OS een geheel vormt, Android lijkt me meer een geheel te vormen.
    Moet wel zeggen dat ik nog maar twee weken een iPhone 2G gebruik, dus de 3Gs zal wel wat beter zijn, maar toch… Update 4.0 zal ook wel verbeteringen brengen, maar iPhone is niet echt iets voor mij. De apps zijn wel handig, maar veel zijn nutteloos, de echt nodige apps zijn er ook voor android.

    Dus android lijkt meer iets voor mij aangezien ik er enkel mee wil Smsen, mailen, surfen, bellen en eventueel een paar spelletjes spelen. Ga dan dus ook waarschijnlijk binnenkort de HTC Desire aanschaffen 🙂

  15. Ik heb net na 8 weken mn iphone terug van pro assist. Was wel afkicken maar ja hijs nu wel helemaal nieuw 🙂

  16. Origineel geplaatst door Jo…
    Ik ga naar Android over omdat ik de iPhone niet zo geweldig vind. Het gaat allemaal wel makkelijk maar vind het gewoon té simpel. Ik vind niet echt dat het OS een geheel vormt, Android lijkt me meer een geheel te vormen.Moet wel zeggen dat ik nog maar twee weken een iPhone 2G gebruik, dus de 3Gs zal wel wat beter zijn, maar toch… Update 4.0 zal ook wel verbeteringen brengen, maar iPhone is niet echt iets voor mij. De apps zijn wel handig, maar veel zijn nutteloos, de echt nodige apps zijn er ook voor android.Dus android lijkt meer iets voor mij aangezien ik er enkel mee wil Smsen, mailen, surfen, bellen en eventueel een paar spelletjes spelen. Ga dan dus ook waarschijnlijk binnenkort de HTC Desire aanschaffen

    Lijkt een android iets voor jou of is het iets voor jou? Ik heb namelijk de indruk dat je nooit een andoird hebt vast gehad.

  17. Origineel geplaatst door Griffin
    Ik heb net na 8 weken mn iphone terug van pro assist. Was wel afkicken maar ja hijs nu wel helemaal nieuw

    refurbished?

  18. Ik heb een twee leen toestellen terug gestuurd (lees: op laten halen) omdat ik hem niet kon syncen met m’n pc. Terwijl ik wel had aangegeven dat het een MUST was. Het derde toestel (HTC) deed het gewoon, maar het was wel een ramp! Windows Mobile werkt gewoon niet. Ik zou niet zo snel terug gaan naar een ander mobile OS

  19. Yoehoe!!! 😉
    De mijne is ook exact anderhalve week geleden opgehaald (door Pro Assist) en ik ben zojuist gebeld dat ik hem woensdag weer retour krijg!!! Ben benieuwd wanneer jij je belletje krijgt.

  20. @nebilem: Ik snap je niet helemaal? Bedoel je dat Android slecht is of dat het goed is?
    En Android lijkt mij goed, evenwaardig aan iPhone OS. Enkel voor een ander publiek misschien? En heb er nog nooit één vastgehad, maar ben er bijna zeker van dat het aan mij eisen zal voldoen.

  21. Frontaal achterlopen?

    Misschien moet je van sommige woorden toch eens opzoeken wat ze betekenen voor je ze gebruikt… 😉

    Je gaat trouwens wel vooruit! Jouw laatste twee bijdragen verdienen in mijn ogen wel het woord “column” (ze mogen weliswaar nog wel wat spitser, maar brengen toch al de discussie op gang), waar je vorige bijdragen vooral een “verhaaltje” waren…

  22. Snap wel wat je bedoelt. Er zijn ook andere goede toestellen. Nee niet Nokia. Gisterenavond met SE Vivaz mogen spelen. Heel mooi allemaal.
    Gelukkig met m’n iPone

  23. @pommetje:
    Dan heb je toch geen nieuwe/goede geprobeerd. Deze week 2x met een HTC Desire mogen spelen en ik was erg positief verrast, juist door het touch-screen. Vooral de App Store is wat de iPhone op dit moment zo sterk maakt, want de Android Markt ligt toch nog iets achter. Qua gebruiksgemak en prestaties hoeft een Android al een tijdje niet meer onder te doen.

  24. Nu weten we wel dat je van je iPhone houd, ander onderwerp volgende keer?

    De eerste keer was erg leuk maar het begint oud te worden.

  25. Zelfde onderwerp, aparte keuzes qua interpunctie en soms gewoon beroerde zinnen.. het leest voor mij niet lekker weg, helaas.

  26. Trouwens, voor iedereen die vroeg wat er met mijn leeniPhone gebeurd is: hij is op het moment van schrijven weer terug, maar toen ik dit stukje schreef was hij weer terug bij de rechtmatige eigenaar omdat ik dacht dat het toestel hardware-matig geunlock was ipv softwarematig 😉

  27. Die van mij word nu ook gerepareerd maar ik heb geen flauw idee waar ie ligt;) Ik heb zelf een iPhone 2G erbij gekocht gekocht voor de tijd dat ie weg is, had jij dat ook niet gedaan?

  28. Volgens mijn vrienden is mijn I-phone met mijn hand vergroeid. Mijn us-kabel is gebroken, binnen de garantietermijn gelukkig maar het was even diep ademhalen toen ik hoorde dat het ellendige ding opgestuurd moest worden en er geen leenkabeltje beschikbaar was. Sinds gisteren moet ik dus erkennen dat ik idd verslaafd ben, zo lang kan ik echt niet zonder dus maar een nieuw kabeltje aangeschaft! Lang verhaal om te zeggen: ik voel met mee want mijn oude Nokia wil ik echt niet meer gebruiken!

  29. Inderdaad heel vervelend! Heb een tijdje mijn Iphone gejailbreakt gehad, totdat er een update is geweest en mijn jailbreak niet meer werkte. Moest helaas een aantal weken wachten totdat ik overging naar Tmobile en dus mijn Iphone weer kan gebruiken! Nu zit mijn Tmobile simkaart er al in en zit ik al hele avonden thuis op de bank via wifi met mijn iphone te spelen! Zo zie je maar weer hoe verslavend dat apparaat is!

  30. Mooie collum! Lees hem nu een paar weken(je collums) en zijn best leuk/intressant!!!

  31. Niet zo kritisch op die jongen, hij is nog jong….
    Moet je eens op Mobilecowboys lezen, dat zijn volwassen kerels die in elke post de meest gruwelijke spelfouten maken. En blijven maken ondanks meerdere reacties. Ze vinden blijkbaar dat dat bij bloggen hoort.

    En, best veel mensen hier die een defecte iPhone hebben.

  32. Ken je dat gevoel dat je wel gewoon je iPhone in je hand hebt, maar er niks mee kunt omdat je weer eens geen dataverbinding hebt..?

    Minstens zo erg.

  33. 1 keer een iPhone…nooit meer een iPhone. Ik vraag me toch af Rutger aan de ene kant mis je veel functies, maar aan de andere kant is het ook lichter gevoel.

    iPhone is net een verslaving, ben blij dat ik de mijne heb omgewisseld voor een nokia zoals die in de thumbnail.

  34. @nebilem:
    Nee nog steeds zelfde imei. Ik vroeg of ie nieuw was. Nee dat was niet zo alleen de hele binnenkant was vervangen en dan krijg je automatisch ook een nieuwe buitenkant. Klinkt logisch 😛

  35. Op zo een ‘leen-ding’ had ik dit niet gelezen en zeker niet gereageerd. Zo een ‘leen-ding’ daar kan je enkel mee bellen of wat? 😉

  36. Wat een gezeur weer over het column. Lees het dan gewoon niet… Als je zeurt zeur dan over het feit dat we worden aangesproken met ‘u’ terwijl je en jij ook prima kan. Dat leest wat mij betreft wat leuker. Dat ge-‘u’ maakt het zo zakelijk…

    *heerlijk zo reageren via je iPhone.. Sorry, maar kon het niet laten. Weet precies wat je doormaakt. Heb mijn iPhone helaas ook al 2x moeten opsturen.

    Succes!

  37. Ik mis hem al als ik ga douche wil ik wat nakijken en denk ik o nee kan even niet ik sta te douche
    lichtelijk verslaafd

  38. Ik herken pre-cies wat je nu schrijft! Mijn iPhone is ook bij ProAssist (gebeld, krijg over twee weken waarschijnlijk een nieuwe, dus totaal 4 wkn wachten), en ik beantwoord m’n email ook liever thuis, ik Twitter veel minder vaak en ik surf minder snel op m’n telefoon (Nokia E71). ‘Even snel opzoeken’ en ‘Dat is een foto voor Twitter!’ zit er niet meer in de laatste tijd. Surfen is een hel met die knopjes… Ik kan niet wachten tot ik m’n iPhone terug heb!

  39. k ben de mijne al een tijdje kwijt, en ik merk nu pas hoe handig buienradar op de iphone was;)

  40. Ik weet érg goed hoe je je voelt kerel, ProAssist stond 2 uur geleden hier ook in huis 😉 Ik was lekker in de tuin gaan liggen, werd lekker slaperig wakker… pak al mn kleding bij elkaar (ja, ik lag inderdaad lekker in het late zonnetje) en had de iPhone niet goed weggestopt… een plok met licht gekraak achter me… ja, voor de 2e keer een iPhone laten vallen 😉

    Proassist binnen 2 uur aanwezig met een Nokia E71 😉 na het wringen aan de A toets op het toetsenbordje kon ik ook weer de A intoetsen en werkte alles… toch wel een heel verschil… k mis mn iPhone nu al 🙁

  41. zokunjewanhoopookervaren

    Toch erg dat zowel de gebruiker als de omgeving zo snel went aan de eeuwige online verbinding. Het word een algemeen goed net zoals de postbus, later de televisie en daarna de continu online kabel/ADSL/… verbinding werd.

    We zijn westerse informatiejunks die een steeds groter worden shot nodig hebben om onze dagelijkse portie nullen en enen in hun grijze massa te mogen opnemen.

    Hoe kaal en eenzaam een mens zich kan voelen wanneer in midden Limburg de stroom uitvalt en er geen magnetron of televisie of belangrijker nog Internet of 3G dataverbinding op je mobiel te gebruiken is.

    Eenzaam zit je daar dan buiten in je auto met de accessoire stand zodat je iPhone toch nog wat juice krijgt om je opgeslagen iPhoneclub artikelen te kunnen doornemen..

    /zokunjewanhoopookervaren

  42. Toevallig heb ik een Nokia 6300 en een iPod Touch.

  43. hehe schrijven is blijven.

    ps: ik vind het downgrade gevoel van minder functionaliteit ook echt irritant. Dus zeker niet geheel onwaar mijn beschrijving hierboven 😉

  44. Beste Rutger. Petje af voor wat jij er elke week weer neer zet. Maar moet het nou, bijna elke week, over het missen van jou iPhone gaan? Ik bedoel; DoodleJump, twitteren en andere applicaties zijn zeer verslavend. Dat weet ik. Maar als je van tevoren weet dat je onhandig bent met het onderhoud van jeiPhone, haal dan gewoon een 8GB iPod Touch. Kun je ook twitteren, doodlejumpen, nieuws checken etc. Bespaart ons weer een aantal columns dat gaat over het zelfde onderwerp.

  45. oftewel je mist het smartphone concept, want wat je beschrijft kan met elke huidige smartphone

  46. Ik wou soms dat ik de iPhone niet meer had … soms ben ik er zoveel mee bezig omdat het apparaatje net te makkelijk is. Aan de andere kant dan mis ik: al mijn muziek, mijn TomTom, Facebook en Hyves bijwerken, emailen en niet vergeten het bellen en smsen … tja wat zouden we moeten met de techniek die we nu in onze handen hebben??

  47. @Jo, mijn broer heeft net een HTC van de zaak, en een iPhone prive.
    Hij wordt knettergek van die HTC, volgens hem moet je hogere wiskunde gehad hebben om met een HTC te kunnen werken.

  48. Origineel geplaatst door Pim Brussee: @Jo, mijn broer heeft net een HTC van de zaak, en een iPhone prive.
    Hij wordt knettergek van die HTC, volgens hem moet je hogere wiskunde gehad hebben om met een HTC te kunnen werken.

    Is dat er geen met winmo op? Dat is idd best ingewikkeld,android lijkt me dan toch nog wat simpeler.

  49. Mijn 3G ging het begin van jaar kapot en ik moest 2 weken mijn ouwe Windows Mobile i780 weer gebruiken. In een woord dramatisch! Eens een iPhone, altijd een iPhone.

  50. Origineel geplaatst door jo
    Origineel geplaatst door Pim Brussee: @Jo, mijn broer heeft net een HTC van de zaak, en een iPhone prive. Hij wordt knettergek van die HTC, volgens hem moet je hogere wiskunde gehad hebben om met een HTC te kunnen werken.Is dat er geen met winmo op? Dat is idd best ingewikkeld,android lijkt me dan toch nog wat simpeler.

    Collega van mij heeft naast z’n 3GS een Desire. Het toestel is leuk maar zoals hij zegt, het is geen iPhone. Er zit geen consistentie achter. Vergelijk het met Linux vs. MacOS. De een is een allegaartje dat het ook goed kan doen. De ander is levert je een consistente gebruikservaring op. Er is geen goed of beter. Gewoon, anders. Gebruik wat je wilt.

  51. Je mist gewoon je mobiele internet porno

  52. Vond je vorige column leuk, maar je moet niet blijven hangen bij hetzelfde onderwerp: het feit dat je je iPhone laat repareren.
    Als je nou een grondige analyse had voorgeschoteld van wat je anders doet op de Nokia en hoe je 3 jaar terug in de tijd wordt geworpen, dan was het denk ik weer leuk geweest. Dit is echter te makkelijk, de Nokia afzeiken, omdat er 2 functies niet zo goed op werken. Het is namelijk veel meer dan die 2 functies die een iPhone een iPhone maken.

  53. Origineel geplaatst door pommetje
    Dat er nogsteeds mensen zijn die zeggen dat de ‘nieuwe’ HTC toestellen redelijk in de buurt komen bij het Iphone effect… NOT! 2 weken terug liet een kennis van mij zijn nieuwe toestel zien, een HTC met android. Hij haalde hem uit zijn broekzak, en wilde screenunlock doen, om mij al het moois te laten zien. Hij moest toen wel 10x swipen…. zelfde voor sms app enz enz. Heb hem mijn Iphone maar niet laten zien…. 1 maal een Iphone….. altijd een iphone!

    Dat moet dan wel een crack android zijn geweest… Een kennis van mij heeft de HTC Desire, dat scherm is BETER dan dat van de iphone, geloof je me niet, zoek maar wat screen tests op, dat scherm presteert beter. Ook is het amoled, dus super scherp! en Sup diepe kleurdiepte!

    En dan de grootte van de nieuwe HTC’s AKA HD2 en EVO 4G, dat geeft nog is een goed gevoel om op te gamen. Geloof me, iPhone lijkt het beste, maar er zijn nog vele andere apparaten, die net zo goed zijn, of beter 😉

  54. Hey leuke columns, lees ze elke week met plezier;) heb hetzelfde probleem gehad ben ook maandje iPhone kwijt geweest, kreeg een oermobiel een of andere Nokia zonder internet zelfs xD je wilt niet weten hoeveel ik m’n iPhone heb gemist.

  55. @Richard:
    Precies wat je zegt, gebruik wat je wilt. Ik heb zowel een 3GS als een Desire en met het een is de 3GS beter en met het ander bevalt de Desire mij beter. Het is alleen zo jammer dat er fanboys zijn die dat niet willen zien dat er geen “beste”bestaat.

  56. @jo…..volgens ben jij degene die een beetje simpel is, niet die iPhone…..de 3gs is overigens een stuk sneller en functioneler dan mijn oude 2g. Als je meer functies wilt dan jailbrake je hem gewoon. Overigens als je na twee weken geen fan bent van de iPhone zul je ook geen geluk vinden bij HTC, zie de reacties en ook mijn ervaring, ik denk dat je beter die een simpele Nokia kunt aanschaffen en het bordspel ‘mens erger je niet’.

  57. mijn iPhone 3G is al 4 keer opgestuurd geweest, en ik heb telkens mijn eigen iPhone terug gehad,
    Alleen me batterij is zegmaar een beetje op.
    En hij heeft in het water gelegen, dus ik moet hem weer een keertje terug sturen.

    Net iets voor me iPhone contract afloopt natuurlijk 😀

    Rutger, het doet me altijd z’n plezier om jouw Columns te lezen !!

  58. Ik herken het gevoel helemaal. Ik was mijn iPhone 3GS twee weken kwijt (opsturen naar België). Ik had slechts een Nokia 6300. Gevolgen waren dramatisch:
    – ik ging de deur uit zonder adres. Eenmaal adres gevonden kon ik het nog niet vinden omdat ik mijn iPhone Maps niet bij mij had.
    – afspraak vergeten; bijna vriend kwijt.
    – trein gemist omdat ik niet ff op mijn iPhone het spoor kon checken…

    Gelukkig kwam een nieuwe iPhone weer terug uit België….

  59. Ik kreeg afgelopen dinsdag een gloednieuwe iPhone nadat mijn oude iPhone was opgestuurd ter reparatie. Ik heb dus anderhalve week zonder iPhone gezeten en ik mistte ‘m veel meer dan ik ooit had verwacht. Het zit ‘m inderdaad in de kleine dingetjes; de handigheidjes en dergelijken. Nu moest ik teletekst op een televisie checken en dat voelde enigszins raar :p

  60. Heel herkenbaar, ik heb vandaag mijn 3G terug na 2 slopende weken zonder. Het zijn juist die kleine dingen zoals je mail, twitter, etc die het doen.

    (heb een nieuwe 3G gekregen omdat in de andere een haarscheur. thanks t-mobile en apple)

  61. Of je gaat een keer iets anders doen met je leven dan alleen kijken en drukken op een schermpje. Ik vind mn iPhone een heel handig apparaat maar als ik straks op vakantie ben stop ik m weg en raak ik m een paar weken niet meer aan. Heerlijk!!!! Ik zal m geen moment missen…

  62. Alles buiten een iPhone is gewoon minderwaardig.

  63. ben mijn iphone nu al 1,5 maand kwijt aan pro assist en heb inruil daar voor een nokia classic :'( ik kan er gewoon niet meer mee omgaan :'(

  64. Ik denk dat mensen die hun iPhone al eens kwijt zijn geweest zich helemaal in je verhaal kunnen vinden. Ik moet er nog aan geloven. Die standby knop van m’n iPhone wil bij warm weer nogal traag reageren en er zit een dikke (haar)scheur onderin vanuit de dock connector terwijl ik altijd een sleeve eromheen heb.

    Verder mag je naast de eerste 4 alinea’s ook je laatste even controleren. Je bent daar ergens een hoofdletter N vergeten te plaatsen.
    Tikfout aangepast.

  65. Ik heb mijn iPhone een tijdje omgeruild voor een HTC Hero en ik kan zelfs dit verhaal bevestigen! De iPhone werkt gewoon enorm fijn. De snelheid, de vormgeving, het concept,… Op de ene of andere manier weet Apple toch steeds de beste producten te ontwerpen…

  66. @Rutger: leuke column aan het worden keep up the good job!

    Als fervent iphone 3GS bezitter, valt het me trouwens op dat iedere zgn. andere-touchscreen-clone-eigenaar het, in vgl met een iPhone altijd heeft over termen als:

    – hij doet (niet veel) onder
    – werkt vergelijkbaar
    – ongeveer gelijk aan
    – etc.

    Het blijft m.i. altijd op die manier de aanschaf van hun miskoop voor hun gevoel rechtvaardigen. Er wordt nooit een ‘terechte’ eigenschap genoemd waarmee de iPhone wordt overtroffen kwa bediening(sgemak), feel & touch en de algehele user-interface en het psychologische gevoel dat alles klopt. Kortom het blijft altijd behelpen met zo’n net-niet apparaat 🙂

    Er is gewoon geen betere mobiele telefoon dan een iPhone! Iemand die me van het tegendeel kan overtuigen?

  67. “afhankelijk van je iphone”
    lijkt me geen gezonde zaak…
    ik heb zelf sinds ongeveer een half jaar afstand gedaan van mijn iPhone, nu aan de Blackberry Bold 9700. Eerlijk gezegd werkt dit apparaat met haar email services, prima internet, fijne media ondersteuning, niet te vergeten Blackberry Messenger (PING) zó veel fijner dan de iPhone; veel stabieler en solider! Die iPhone obsessie is leuk voor even maar waait ook weer over; heb het zelf gehad met de iPhone toen die in de VS uit kwam, maar na 3 maanden begreep ik het lolletje ook wel. Goed, het zal de leeftijd zijn van deze vijftienjarige columnist..

  68. @Rens
    Heb ik net ook al 2x gehad: zit je een heel verhaal te typen, wordt hij niet geüpload blijkbaar. Fijn die nieuwe update 🙁

  69. Nu doet ie het weer wel even schijnt… Maar goed ik ga verder niet meer reageren op berichten hier op de IPC zolang ik niet zekere weet of reacties ook geplaatst worden. Lijkt me beter als DAAR eens naar gekeken wordt ipv het ‘moderaten’ van berichten!!
    Als je normaal reageert hoeven we ook niet te modereren.
    @Rutger
    Je columns beginnen steeds leuker en beter te worden! Het is een leerproces maar gast de goede kant op! Ik lees ze in ieder geval met veel plezier! Keep up the good job!

  70. Mijn iPhone is ook naar reparatie. Maar ik dacht nooit zo blij van te zijn. Ik leen nu de telefoon van mijn moeder HTC HD2 nu wil ik nooit meer een iPhone. Ik had nooit verwacht dat een htc zo fijn lekker in de hand, multitasken en veel meer kunnen doen dan een iPhone zonder te jailbreaken. Nu zeg ik **** THE iPhone and **** jailbreak

    I LOVE MY HTC HD 2

  71. Origineel geplaatst door Niels
    Beetje raar om een verouderde Nokia te vergelijken met een iPhone. Gebruik ‘ns een modern Andriod toestel, en je zult tot de ontdekking komen dat je helemaal niet zo veel mist.

    Ik ken 2 mensen met en Android toestel maar ik kan daar nooit mee spelen omdat ze nooit goed werken volgens de eigenaren (HTC en Samsung)

  72. Wel, ik heb zelf een nokia n85. Het was vreselijk ernaar terug te keren nadat ik 2 maanden lang een N97 mini mocht testen. Maar zelfs dan gebruikte ik m’n iPod nog steeds als mp3 speler en om te surfen op internet. Na de zomer haal ik een 4e gen iPhone 🙂

  73. De Nokia 6300 is een perfecte telefoon! (nadruk op telefoon)

  74. klopt 😉 maar ja ik denk toch dat het anders is dan je iPhone een paar weken kwijt zijn ik moest hem ook bijna inleveren maar uiteindelijk had ik hem zelf gemaakt maar ja het lijkt me wel erg als ik mijn iPhone 2 weken kwijt ben ik doe er namelijk alles mee e-mail sms bellen twitter en spelletje ik check shazam en nog meer van die apps ik denk niet dat ik dat heel veel mensen z’n iPhone missen@Henkiepenkie:

  75. “Kent u het gevoel dat iemand krijgt als iemand een ijsje eet terwijl diegene zich in de hitte bevindt?”

    Deze zin is een beetje raar, aangezien je met u begint kan je het beste ook u aanhouden, en “in de hitte bevindt” is ook een beetje te verbalistisch voor een column zoals deze.
    En voor de duidelijkheid, dit is geen gezeur, maar als je als columnist beter wil worden is wat opbouwende kritiek wel handig ;).

  76. Ik snap niet dat sommige niet gewoon eerlijk zijn tegen deze columnschrijver. Is er een plek waar je opbouwende kritiek kan leveren? Zijn er ook mensen die de column lezen/beoordelen alvorens publicatie. Ik snap de bedoeling van deze column. Het is ook een leuk idee, mits het goed uitgevoerd is.

    Ik ben geen columnist dus ik kan je weinig helpen. Echter vind ik als lezer je stukken lastig om te lezen. Misschien ligt het aan mij. Je eerste column ging ook over het feit dat jij je iPhone een paar weken kwijt was. Het punt is, dat een column actueel moet zijn. Het is voor jou wel actueel maar voor (een grote groep) lezers niet. Misschien nemen andere nieuwsitems op dit blog wel te veel wind uit je zeilen waardoor je zelf, omdat je niet te veel nieuws wilt herhalen, moeilijk kan ingaan op actueel nieuws. Ik wens je veel succes!!!

  77. @jippe joosten: Nu nog leestekens onder de knie krijgen en je bent er weer helemaal bij 😉

  78. @Johan
    Way to go! Weer een IPC-lezer minder 😉

  79. Ik waardeer de schrijfstijl, maar ik vind het leuk om in een column een irritatie of kritiek op iets te lezen, zoals Wilfred Genee in de Playboy en Johan Derksen in de Voetbal International! Niet alleen maar hoe geweldig de iPhone wel niet is..

  80. Lees niet vaak de colums van rutger maar hoe vaak ben jij nu al je ip kwijt voor reperatie? Lijkt wel dat je het er voor doet. Misschien tog geen ip voor jou..

  81. Dit is wel een beetje een verhaal met een scheve vergelijking. Als ik mijn porsche cabrio bij de garage achter laat en ik krijg een Vw Polo als leenauto mee dan ga ik ook opeens dingen missen.

  82. @Niels: nou ik was me iphone ook kwijt. Hij kwam terecht in de toiletpot. Niet alleen de kleine boodschap maar ook de grote boodschap kwam erover heen. Ik had niet door had dat me iphone zich al die tijd daar bevond. Pas toen me kleine neefje zei dat de toilletpot verstopt zat, dacht ik hmm even kijken dan…. en ja hoor daar lag tie….Proasist was er zeer snel dat was het probleem ook niet! Je wordt door zo’n leennokia alleen zo terug gegooid in een tijd die al 2 jaar totaal niet meer bestaat voor mij…I  apple iPhone. Net als alle anderen hierboven. Daarbij komt “once you go mac, you never go back…..”

  83. Is die iPhone nou zo’n gammel apparaat? Verbaast me hoeveel mensen dat ding ter reparatie moeten opsturen.

  84. Het kwijt zijn van mij toestel was een prettige ervaring. Waarom? Nou je gaat mensen persoonlijk spreken / contact leggen. Af en toe een reality check dat je een digi junk bent is niet erg hoor. We hyven (met 439 vrienden yeah sure), twitteren 3941 volgers (uhu), facebooken, linked in’nen en ga zo maar door. We “kennen” veel mensen, maar KEN je je vrienden nu ook wel? Ik grijp af en toe om dit soort redenen terug naar mijn oude en vertrouwde Nokia 6310i, heerlijk! Enne de Metro / Spits / Pers zijn ook op papier te verkrijgen en te lezen hoor 😛 Eigenlijk triest toch dat ze niet zonder je telefoon kan? Of noemen we zo iets “verslaafd zijn” ?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.