Reacties voor: Daar gaan we weer: iPhone spioneert met screenshots

Een oude wetenswaardigheid is opeens weer actueel: de iPhone maakt een screenshot van je scherm zodra je op de homeknop drukt. Dit is nodig om het uitzoom-effect te bewerkstellingen. Maar waarom opeens weer de paniek hierover?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 18 reacties

  1. Ik vind het een vaag verhaal. Je moet een kilo paddenstoelen en een krat bier leeg hebben dit überhaupt al serieus te nemen. Echt, omg.

  2. Is niet zo vaag-je ziet precies waarmee iemand bezig is geweest. Lijkt me een prima opsporingsmiddel.

  3. Dus alles mag opsporingsmiddel worden? Dacht het niet. Veel te foutgevoelig. En om een gestolen iPhone terug te vind wordt het toch niet ingezet.

  4. Haha komop zeg maak dat je moeder wijs. Ben het met Le0 eens.

  5. Deze foto’s werden toch gemaakt om het uizoomeffect vlotter en mooier te laten verlopen? Of wat was dan de conclusie de vorige keer dat dit nieuwtje opdook?

  6. Net een krat bier achter de kiezen maar ik kan het nog altijd niet serieus vinden. Paddenstoelen doe ik niet want dat is slechts voor de gezondheid. Zal er nog een kratje tegenaan gooien en over 15 min. me hier weer melden.

  7. nee, een krat pils is gezond…

  8. lol .. geef mij toch maar liever padoos :p:p

  9. Net een krat bier achter de kiezen maar ik kan het nog altijd niet serieus vinden. Paddenstoelen doe ik niet want dat is slechts voor de gezondheid. Zal er nog een kratje tegenaan gooien en over 15 min. me hier weer melden.

    blijkbaar is die bak tweede bak je slecht bekomen, want we zijn ondertussen al meer dan een uur verder. :p

    on topic: ik vind het toch ook maar een vreemd statement

  10. Ik vind het wel lachen. Toen ik vroeger nog in de Nokia Shop werkte, kwamen er regelmatig inspecteurs van de politie langs met vragen of wij eventueel informatie konden uitlezen uit bepaalde mobieltjes die zij in beslag genomen hadden van (hoofdzakelijk) dealers. Jammer genoeg waren onze middelen toen vrij beperkt en lukte dit meestal niet. Of we kregen toch alleszins niet het gewenste resultaat.
    Als nu dus de politie hiermee aan de slag zou kunnen gaan, zou dit zeker niet slechter zijn. Maar ik twijfel eraan of de gemiddelde inspecteur/rechercheur hiermee gaat kunnen werken…
    😉

  11. De grap is. Je iPhone is al verdwenen voordat dit een probleem voor je is. Hij is niet meer in jou handen…

  12. uitzoomen ?

  13. Is die afbeelding niet gewoon nodig om het zoom effect te doen; ze zoomen waarschijnlijk niet daadwerkelijk de app maar een screenshot ervan, vandaar ook de 1/10de seconde vertraging waarschijnlijk als je op de Home button drukt

  14. Mensen zet je aluminium hoedje maar weer af… Wat een paranoïde onzin.

  15. (zoals in het artikel ook vermeld) het is niet voor het effect als je teruggaat naar het homescreen, maar juist voor het effect als je het programma weer start. Het starten duurt een paar seconden. Doordat je eerst een plaatje te zien krijgt lijkt het allemaal sneller te gaan.

  16. @ tinus_i,
    volgens mij is het best mogelijk dat het voor zowel opstarten als afsluiten van de programma’s gebruikt wordt. Voor politie e.d. is dit handig omdat gezien kan worden wat men als laatste heeft gedaan met een bepaalde app.
    Heel belangrijk lijkt mij dit nou ook niet, dus idd, waarom hebben ze het nou weer opgedoken?

  17. @tinus_i: idd dat lijkt mij dus ook, het is gewoon een bijkomstigheid dat je ze eraf kan halen (met wat gedoe).

  18. asjeblieft STOP met deze geruchten, pff jammer voor zo een iPhone site, we zijn toch de Story of Prive niet!! Kom nou!!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.