Daar gaan we weer: iPhone spioneert met screenshots

Een oude wetenswaardigheid is opeens weer actueel: de iPhone maakt een screenshot van je scherm zodra je op de homeknop drukt. Dit is nodig om het uitzoom-effect te bewerkstellingen. Maar waarom opeens weer de paniek hierover?

iphone screenshotVandaag hield Jonathan Zdziarski zijn langverwachte O’Reilly webcast, waarin hij zou uitleggen hoe makkelijk het is om de iPhone-pincode te omzeilen. Maar Jonathan had ook nog een andere ‘onthulling’: telkens wanneer je op de homeknop drukt en het leuke uitzoomeffect van de iconen krijgt, maakt de iPhone een screenshot! Schokkend! Of toch gewoon informatie die we al langer wisten: afgelopen maart schreef Richard er al een artikel over, met de geruststellende woorden dat je niet op afstand wordt bespioneerd en dat de AIVD er ook niet achter zit.

Waarom het ‘nieuwtje’ opeens weer opduikt blijft een raadsel. Zdziarski liet zien dat de afbeeldingen op zich gewist worden, maar vrij gemakkelijk uit het bestandssysteem te herstellen zijn. Volgens Zdziarski zijn de betreffende screenshots daadwerkelijk gebruikt om misdaden op te lossen.

Meer FUD: Wired en Gizmodo

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 september 2008, 3:46
Categorie Achtergrond
Onderwerpen screenshot, spionage

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.