Reacties voor: Waarom winkeliers nu alweer stoppen met Apple Pay

Steeds meer winkels trekken zich terug uit Apple Pay. Waarom? Er is een nieuwe betaalmethode, die het Apple Pay wel eens moeilijk kan maken: CurrentC.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 53 reacties

  1. Zal waarschijnlijk niet al te lang duren of Apple verwijdert de CurrentC app uit de Appstore. Begrijpelijk vind ik dat wel.

  2. ik snap niet dat niet gewoon alle betaalsystemen geaccepteerd worden. Je kunt toch niet ook maar met 1 type creditcard betalen? dat zijn er vaak ook minstens 4.

  3. App uit de stores weren en klaar.

    Betalen met QR codes stel je dat even voor, dat werkt voor geen meter, denk dat je nog sneller met kleingeld kunt betalen.

  4. Lijkt me wel tof als Apple die App uit de store verwijdert!!! Echt lachen!
    Maar vermoed dat het op een rechtszaak met fikse schadeclaim zou uitdraaien.

  5. Apple en Google moeten nu juist gaan samenwerken

  6. @Benjamin: Inderdaad gewoon samenwerken lijkt mij ook de beste oplossing, maar ja …, MACHT is het grote toverwoord zowel van Apple als de anderen.

    @Cardwizard: @Jack: Volgens mij denken jullie niet echt na met zulke uitlatingen. !

  7. Buiten dat ik weiger met die lelijke QR codes (waarvan ik hoopte dat het een stille dood zou sterven) te betalen, ga ik al helemaal niet akkoord met compleet geanalyseerd worden

    Op mijn browser heb ik daar tenminste nog disconnect en adblock voor. Wie gaat mij beschermen als het gaat om het belangrijkste middel ter wereld; geld?

  8. Tenzij CurrentC eist dat de andere betaalsystemen geweigerd worden lijkt me dit van de winkeliers geen slimme zet.

    De app uit de store verwijderen is ook maar een halve oplossing.
    Ik neem aan dat je dit gewoon via de browser ook wel kan doen.

  9. Als consument heb je echt wel het laatste woord maar je moet er moeite voor doen en dat is net het heikelijke punt.
    Je betaalt gewoon cash! De winkelier zal en kan niet weigeren, het kost hem wel uiteindelijk handen vol geld.

  10. Niet omdat ik een iPhone gebruiker ben, maar dat CurrentC lijkt mij totaal niks.
    Het moet makkelijker worden, niet omslachtiger!

    Dan kun je nog beter weer met een pincode werken en ben je sneller klaar.
    Wat een onzin dat CurrentC.

    Laat ze allemaal eens ff nadenken zeg en het allemaal laten werken met NFC.
    En of je nu een iPhone hebt met Apple pay of een Android apparaat.

    Bedrijven die willen werken met CurrentC zijn blijkbaar ook niet al te snugger en moet je als consument dan ook mijden als de pest als het hier op aankomt.
    Gewoon weigeren te betalen met CurrentC en gewoon gaan pinnen.

  11. In steden waar er drie drugstores op elke hoek zijn, en iPhones de meerderheid van de smartphones zijn, LA en San Francisco, om er maar twee te noemen, wens ik CVS en RiteAid veel plezier 🙂

    Ik gok dat dat 10 dagen duurt. Kiezen tussen een omslachtig systeem dat je privacy verkracht of een andere drugstore lijkt mij vrij eenvoudig. 🙂

    Als RiteAid ea die pijn voelen zijn ze zo weer terug.

  12. Misschien dit stukje ook even lezen voor een completer beeld

  13. Het is wachten op de Credit Card maatschappijen hogere fees gaan vragen aan winkeliers die Apple Pay blokkeren omdat ze meer risico lopen op fraude bij die winkels..

    Ben benieuwd wat ze zullen kiezen.. CurrentC of geen creditcards meer accepteren..

  14. De kop zou moeten luiden:
    ‘Waarom CVS en Rite Aid nu alweer stoppen met Apple Pay’.
    Doet de waarheid meer recht.

  15. @yocko: Zo werkt dat helaas niet. Als je zorgverzekering je dwingt om CVS te gebruiken, dan kun je moeilijk ergens anders terecht. Gebruikers nemen zich voor om de voor de winkelier duurste optie te gebruiken als wijze van terugvechten.

    Je kunt wel ergens anders terecht, maar net als in Nederland, kun je dan flink duurder uit zijn.

  16. Hou op met al die omslachtige betaalmanieren. Ik wil gewoon mijn ING pas aan m’n iPhone 6 kunnen koppelen: niks meer en niks minder!

  17. Dit is echt een fail van CurrentC op zoveel vlakken dat het triest is dat hier miljoenen in gestoken is.

    QR Codes zijn dood. Accepteer dat nu. Maar 2 codes scannen voor 1 betaling? Kansloos.

    Het systeem is gericht op de verkopende partij en tegen credit card maatschappijen. Waarom zou een klant ooit *meer* moeite gaan doen om te betalen?

    What’s in it for me? Als de klant geen voordeel heeft, waarom zou deze het dan omarmen?

    En Apple Pay blokkeren…. Dat is dus het bewijs dat het blijkbaar werkt, anders hoefden ze het niet te blokkeren.

    Apple Pay wordt gewoon een wild succes; gemak en klantgericht en daarbij brede steun van de credit card maatschappijen. Het is geen rocket science….

  18. Ik hoor bijna niemand over het privacy aspect, vergeet t maar dat ik ooit daarvoor zou kiezen, hulde dat apple geen inzich geeft!

  19. ?? Nog maar een jaartje geleden, bij het uitkomen van de iPhone 5, hoorde ik van iedereen (met een iPhone 5) dat NFC het toch niet wordt, want niemand gebruikt (alleen een paar lui in Singapore) en niemand gaat het gebruiken, en anders zat het wel op de iPhone 5. En nu opeens MOET het het systeem van Apple worden, want alle andere systemen, QR code of niet, zijn natuurlijk per definitie altijd slechter. Kunnen ook niet beter zijn, want andere systemen dan die van Apple zijn niet van Apple en moeten dan natuurlijk geblockt worden. Dus als je een Apple telefoon hebt, vindt iedereen het prima als van elke nfc betaling die je doet alleen een marge naar Apple gaat. (pas op, ik heb heel veel apple spullen hoor, geen phone overigens; ik ben er alleen zo’n baby over.)

    Gelukkig hoef ik in Nederland niet te wachten op NFC op mijn telefoon! Het zit sinds een half jaar al op mijn ING pasjes. Zit je bij de ING en heb je in het afgelopen half jaar tot jaar (afhankelijk van zakelijk of prive) een nieuwe bankpas gekregen? Dan staat op de achterkant wifi-achtig symbooltje en heb je al die tijd al NFC.

    Maar het kan natuurlijk absoluut geen kwaad om hele discussies te beginnen over hoe dat wel of niet in de VS zal gaan. LOL

  20. De laatste alinea vat het probleem al mooi samen, de consument schiet er niets mee op. Als de mensen de afweging moeten magen tussen extra rompslomp voor /misschien/ wel ergens een extra korting, weet ik wel wat ze zullen doen. Van potentiële early adapters kun je verwachten dat ze anders dan bij de snelle NFIC betaling dit systeem gewoon niet cool vinden, problemen hebben met de privacy of de matige veiligheid. Terwijl jij en de kassier uitgebreid staan te scannen, kunnen criminelen op hun gemak zien of ze je telefoon de moeite van het jatten waard vinden.
    Uiteindelijk denk ik echter dat de winkeliers ook niet zitten te wachten op het tijdverlies van de extra handelingen en het gedoe van klanten die net hun batterijen leeggebept hebben, niet zo’n vaste hand hebben, ontdekken dat ze geen app geïnstalleerd hebben (App Store, wat is dat?) of de mobiele-nummernomaden zonder geldige ID op hun apparaat.
    Ik weet niet of de telefoon van de klant ook nog online moet zijn (hoe zit het anders met de beveiliging?), maar als dat zo is, moet er ook nog dekking en een goede internetverbinding zijn. Leuk ook voor de rest van de rij…

  21. @puccini: Hoezo niet nadenken? Dat is hetzelfde als Apple Pay en Google Wallet blokkeren in de winkel. Persoonlijk vind ik dat alles gewoon ondersteund moet worden, maar als winkels Apple/Google gaan blokkeren ten behoeve van CurrentC… waarom zouden Apple en Google dan wel hun app moeten dulden?

  22. Ik snap dit wel, betaalsystemen zijn belachelijk duur voor winkeliers. Google en Apple willen een graantje meepikken. Uitschakelen van the man in the middle maar dat de winkeliers helaas niet vandaar deze knutseloplossing met QR. Op zich niet verkeerd bedacht maar de uitvoering moet nog worden verbeterd.

  23. Haha Qrcode gebruiken. Dat gaat hem niet worden. En dan de keuze om de ontvangen code aan de medewerker laten zien. Hoe weet die nou wat er staat. En dan nog de extreme inbreuk in de privacy. Word helemaal niks.

  24. Dit is ‘n grote markt. Kijk maar hoeveel kosten je nu als winkelier kwijt bent aan partijen als iDeal, Paypal of ‘n ander.

    % van iedere transactie wordt bij elkaar gigantische bedragen. Je betaalt nu als consument al vele euro’s extra kosten bij bijv. concertkaarten. Probeer bijv. een kaart te kopen bij Livenation.nl

  25. in plaats van met 3 pasjes te rommelen in je beurs mag je straks met 26 apps rommelen.
    Een commerciele partij moet dit ook niet alleen op zich nemen. Maar verdomme een goede standaard en bemoei je niet met wie er precies wat doet: de ene met apple, de andere met google.

    Dit gaat echt nooit werken. Er zijn helaas zat voorbeelden van 🙁

  26. @E. Grafland: “terwijl jij en de kassier uitgebreid staan te scannen kunnen criminelen zien of je telefoon de moeite van het jatten waard is”

    Dat is eerder een pro dan contra argument jegens CurrentC. Bij Apple Pay weet ik in ieder geval zeker dat de telefoon de moeite waard is, dat is immers een iPhone 6.

    Uw argumentatie inzake batterij en internetverbinding is geen onderscheidend criterium ook de iPhone moet uiteraard opgeladen zijn en verbinding hebben.

  27. Ik zou doodleuk cash betalen als ze mijn betaalstandaard niet accepteren.
    Aankoop van 3,05 euro met 100 euro betalen.
    “Heeft u het kleiner?”
    ‘Heeft u een nfc terminal?’

  28. Origineel geplaatst door Vincent

    Misschien dit stukje ook even lezen voor een completer beeld

    Gruber-fan? 🙂 Maar het klopt dat het een aardige aanvulling is. Ik link er ook naar vanuit het artikel.

    Origineel geplaatst door Roberto FM

    De kop zou moeten luiden:
    ‘Waarom CVS en Rite Aid nu alweer stoppen met Apple Pay’.
    Doet de waarheid meer recht.

    Nope. Morgen kondigen Best Buy en Kmart aan dat ze NFC-terminals gaan loskoppelen en dan moet ik de kop alweer aanpassen.

  29. uhm??? Winkelketens willen nog meer geld verdienen??? Ze verdienen al genoeg. De prijs voor bijv: 1 ledlamp kost nog niet eens 20 DOLLAR cent. Waarom betalen wij in de winkel 30 Euro voor 1 lamp!!!?

  30. Hopelijk doet Google samen met Apple die app in de ban. Zo’n betaalsysteem dat je privacy de das om doet zit ik niet op te wachten!

  31. @Marcel: Ik hoop van niet. Laat dit soort apps gewoon bestaan, geef de klant de keuze. Maar die keuze wordt niet gegund door de CurrentC aanbieders, het lijkt er op dat ze hebben moeten tekenen dat ze geen andere mobile payment oplossing mogen aanbieden.

    Dat is een duidelijk teken dat ze helemaal niet zo zeker zijn van hun product – al kan het er ook op wijzen dat het CurrentC product stomweg nog niet klaar is en een final versie pas in 2015 te verwachten is. Daarnaast is het minachting van de klant: ze bieden de klant geen enkele keuze. Waarom dan niet NFC betalingen aanbieden met 3% opslag? Klant kan dan zelf bepalen of zijn/haar privacy die 3% waard is – ik betaal dan graag die 3%. Maar aan andere kant, ik gebruik ook de bonus & airmiles kaarten en zo nog een zootje customer loyalty cards.

    Alleen wanneer de CurrentC app de regels van Apple overtreedt, dan moet die app er uit. Anders gewoon behouden.

    Het wordt trouwens erg interessant wanneer in je medisch dossier bv. staat dat je ernstig verhoogd cholestorol hebt en uit je verkoop gedrag blijkt dat je veel bij een vette-bek tent eet, veel chips en ander vet eten koopt: wat gaat er met deze informatie gebeuren bij CurrentC? Waarschuwt CurrentC dan? Wordt de informatie doorgespeeld naar de zorgverzekeraar? Krijgt de snacktent een claim vanwege het verkopen van cholestorol verhogende etenswaren? Het blijft de VS…

  32. Het lijkt wel terug naar de 80s en 90s waar winkels alleen maar of VISA of Mastercard accepteerde.

  33. Hier in NL kan Apple pay wel aanslaan.
    Ik heb een pin pas van de bank waarmee ik nfc zou kunnen gebruiken maar die kaart ligt in de kast en gebruik de oude.
    Die oplossing vind ik niet veilig! Als we skimming hebben wat let iemand om mijn pas van buiten te scannen? De methode van Apple is naar mijn inzien toch de veiligste

  34. @JPJ de Maat: Beste JPJ, voor een deel heb je gelijk, ook de NFC-telefoons moeten natuurlijk opgeladen batterijen hebben. De ID kan echter met vingerafdrukherkenning gedaan worden, zoals ook al bij de Iphone 5. Werkt prima, en de telefoon hoeft er niet voor het net op.
    De Iphone 6 en 6s zijn inderdaad de enige met Apple Pay, maar bij lange na niet de enige telefoons met NFC / Google Wallet. Dus de dief weet niet zo snel wat voor telefoon ik gebruik, als ik vlot een NFC-betaling doe.
    Ik ben niet per se een Apple of zelfs NFC-fan, waar het me om gaat is de onvoorstelbare klunzigheid en klantonvriendelijkheid van het scan-systeem. Ik hoop dat we het daarover eens kunnen zijn.

  35. In mijn ogen wil CurrentC alleen de markt aanboren in Amerika. Apple wereldwijd.

    En aangezien Amerikanen uit zijn op gemak, is het handiger om Apple Pay te gebruiken. Als ze dan op vakantie zijn ergens anders Apple Pay in plaats van CurrentC.

    Kort gezegd Apple moet gewoon even de internationale markt aanboren, de CurrentC gaat ten onder.

    Buiten dat zijn de handelingen en privacy een grote valkuil van CurrentC.

  36. @Hennie: Spijker op z’n kop.
    2 jaar geleden stond de wereld op zijn kop toen er kamervragen werden gesteld over het opslaan van lokatiegegevens door oa Apple.
    Met de komst van CurrentC liggen al je gegevens op straat … En je hoort bijna niemand. Althans nog niet.

  37. Origineel geplaatst door Cardwizard
    App uit de stores weren en klaar.
    Betalen met QR codes stel je dat even voor, dat werkt voor geen meter, denk dat je nog sneller met kleingeld kunt betalen.

    Betalen met QR codes kan op zich natuurlijk uitstekend werken, zeker omdat het werkt met praktisch elke smartphone, ook als die niet over NFC beschikt. Dat maakt dat het veel makkelijker te introduceren is. Natuurlijk werkt NFC handiger, maar het een sluit het ander niet uit. QR code scannen, je telefoon een antwoord QR laten genereren, en die weer laten scannen door de kassa. Klaar.

    Dat werkt dan ook met je iPhone 3Gs, 4, 4S, 5, 5S en 5C, en zelfs met je Android, Sailfish, Blackberry of Windows Phone.

    Ik zie zeker wat in het principe van het gebruik van QR codes voor toestellen die geen NFC hebben, maar niet in combinatie met het opgeven van al mijn data aan de winkelier…

  38. Origineel geplaatst door Maarten
    ?? Nog maar een jaartje geleden, bij het uitkomen van de iPhone 5, hoorde ik van iedereen (met een iPhone 5) dat NFC het toch niet wordt, want niemand gebruikt

    En toch klopt het statement: NFC is er al enige tijd (Zoals je schreef), maar opeens nu Apple met Apple Pay komt gaan deze bedrijven het blokkeren.
    Klinkt alsof het tot noch toe geen bedreiging was en nu opeens wel…

  39. Dit wordt niks denk ik,…. persoonlijk heb ik een anti reflectiefolie op me 5s en kan niks scannen,… dus ook de qr code is dan niet te lezen. Heb een keer 5 min staan klooie met de praxis app om toch me korting te krijgen…

    Ik denk dat onze bankpassen een beter succes wordt met een koppeling naar je mobiele telefoon…

  40. Origineel geplaatst door Henri Koppen
    QR Codes zijn dood. Accepteer dat nu.

    Waarom is dat zo, care to explain? Guldencoin / Bitcoin (via bv. Litepaid) gebruiken dat ook, ook in mijn winkel.

    heel benieuwd naar je antwoord.

  41. Origineel geplaatst door Andre

    Origineel geplaatst door Cardwizard
    App uit de stores weren en klaar.
    Betalen met QR codes stel je dat even voor, dat werkt voor geen meter, denk dat je nog sneller met kleingeld kunt betalen.

    Betalen met QR codes kan op zich natuurlijk uitstekend werken, zeker omdat het werkt met praktisch elke smartphone, ook als die niet over NFC beschikt. Dat maakt dat het veel makkelijker te introduceren is. Natuurlijk werkt NFC handiger, maar het een sluit het ander niet uit. QR code scannen, je telefoon een antwoord QR laten genereren, en die weer laten scannen door de kassa. Klaar.
    Dat werkt dan ook met je iPhone 3Gs, 4, 4S, 5, 5S en 5C, en zelfs met je Android, Sailfish, Blackberry of Windows Phone.
    Ik zie zeker wat in het principe van het gebruik van QR codes voor toestellen die geen NFC hebben, maar niet in combinatie met het opgeven van al mijn data aan de winkelier…

    Telefoon weer een qr laten genereren en dan weer scannen door de kassa, unreal.
    Dit is toch simpelste.

  42. We hebben in Nederland geen CurrentC nodig. Mobiwallet is de Nederlandse oplossing. Deze kan op alle manieren werken, 4 cijferige pincode, sms, QR code en als er vraag naar is via NFC. Het ontbreekt Mobiwallet echter aan marketingslagkracht. Geld dus. Om het in Nederland bekend te krijgen is communicatie nodig. Maar waarom zoveel aandacht voor een CurrentC als we een prachtig Nederlands product hebben als Mobiwallet?

  43. @Gonny van der Zwaag: Inderdaad groot Gruber fan ;-), maar ook Jim Dahlrymple fan. Jouw linkje over het hoofd gezien excuses.:-}. Maar wel goed stuk hoor!

  44. Origineel geplaatst door R. Simon
    We hebben in Nederland geen CurrentC nodig. Mobiwallet is de Nederlandse oplossing. Deze kan op alle manieren werken, 4 cijferige pincode, sms, QR code en als er vraag naar is via NFC. Het ontbreekt Mobiwallet echter aan marketingslagkracht. Geld dus. Om het in Nederland bekend te krijgen is communicatie nodig. Maar waarom zoveel aandacht voor een CurrentC als we een prachtig Nederlands product hebben als Mobiwallet?

    Jij denk dat het ontbreken van marketingslagkracht het enige probleem is bij Mobiwallet?

    – Wanneer je een bedrag overmaakt naar een andere Mobiwallet gebruiker, ontvang je daarvan een bevestiging per SMS. Deze kost € 0,40
    – Het opvragen van je saldo per SMS kost € 0,25.

    Zooooooo….. Niet echt lekker voor die kleine betalingen waarvoor het juist bedoelt lijkt te zijn. Nee Guldencoin en bitcoin voor mij, vooral Guldencoin want Nederlands en juist daardoor alles en iedereen erachter bekend. Alles in eigen beheer en geen sms met 40 cent kosten etc.

    En zie net dat het alleen voor websites is, niet gewone winkels? OOK erg raar.

    En dan dit:

    Mobiwallet is het goedkoopste betaalsysteem in Nederland voor internet en mobiel

    Yeah riggggght, geen Mobiwallet dus.

  45. @Gonny van der Zwaag: Titel klopt niet met de lading. Deze winkels behoorden in eerste instantie al uberhaupt niet bij de deelnemende ApplePay winkels. Dat het bij hen wel werkte is een ander verhaal. De titel laat de lezer denken dat er deelnemende partijen zijn afgehaakt, echter is dit totaal niet het geval. Hierdoor is de titel tendentieus en de lading niet dekkend. Alles voor de kliks tegenwoordig…..

  46. Duidelijk geval van machtsspel.

    ApplePay wil winnen door het de consument zo makkelijk mogelijk te maken en aan privacy te denken, CurrentC doet het door het goedkoop te maken voor winkeliers en ze inzicht te geven in betaalgegevens van de klant.

    En dan wint helaas het omslachtige systeem dat overal is het van het handige systeem dat je maar af en toe kan gebruiken.

    Tenzij het zo slecht werkt dat de consument het links laat liggen..

    *popcorn!*

  47. Welk bedrijf troggelt het geld het makkelijkst van je af en wil je nog meer laten kopen, kopen, kopen. Wat maakt mij het nou uit welk systeem er komt ik betaal gewoon cash, ontraceerbaar en erg handig.

  48. @E. Grafland: Ja, ik ben het met u eens dat de Apple oplossing uiteraard veel eleganter is.

  49. Haha, net gelezen op AppleInsider dat die ConnectC handel al gehackt is 😀
    Geweldig.

  50. ik heb een tijd geleden ook zo’n pas gekregen van mijn bank.
    Nou ik heb ze gebeld en gevraagd dit ZSM terug te draaien.

    Gezien ik verantwoordelijk ben voor veiligheid van mijn rekening. Kan ik dat niet waarborgen voor een nfc chip zonder beveiliging en zonder minimaal twee niveaus aan veiligheid..
    Das nu net wat het systeem van Apple zo mooi maakt mijn info staat niet eens op m’n device in z’n originele vorm. En wordt met niemand gedeeld! Dus niemand heeft mijn gegevens..ik vind dat al het betalen maar via de tel mot.
    Heb dat ding toch altijd bij me. gezeik met passen oubollig..

    Trouwens ik begrijp ook dat mensen denken “geef mij maar papier” ..dat gedoe van iedereen en alles in de gaten houden is ook maar niks..

  51. Origineel geplaatst door Benjamin
    ik snap niet dat niet gewoon alle betaalsystemen geaccepteerd worden. Je kunt toch niet ook maar met 1 type creditcard betalen? dat zijn er vaak ook minstens 4.

    VISA, MasterCard en AmEx (3 dus).

  52. Nog nooit van Diners Club gehoord? De oudste CC.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.