Reacties voor: Populaire Kickstarter-koelbox in problemen

De Coolest Cooler koelbox is ernstig vertraagd. Daardoor moet het bedrijf nu koelboxen verkopen via Amazon, terwijl Kickstarter-klanten nog zitten te wachten.
Lees het complete artikel → Populaire Kickstarter-koelbox in problemen
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 22 reacties

  1. Ik zie hetzelfde gebeuren bij de Flic bluetooth knoppen.
    Populair project maar nu opeens te koop via Amazon terwijl de eerste backers nog steeds op hun eerste Flics wachten.

  2. Ik vraag me af hoe je geld terug kunt vragen voor dit soort projecten..
    Zit zelf nog met een project die nog steeds niet geleverd is…

  3. @R0cc0: Ik heb mijn Indiegogo-FLICs hier netjes ontvangen deze week, in ieder geval!

  4. En hetzelfde geldt voor de ZANO nano drone. Gisteren bericht gehad dat het bedrijf failliet is. Was ook meer dan 3 miljoen euro opgehaald op Kickstarter. Volgens mij kun je naar je geld fluiten.

  5. En de twee na populairste fund de ZANO drone is failliet.

  6. Heb dit inderdaad ook zelf meegemaakt met de Neptune Pine.
    Kreeg hem uiteindelijk een jaar te laat.

    Ook de ZNAPS Kickstarter project heeft al vertraging, dus ik vraag mij ook nog af hoe lang dat gaat duren.

  7. Ik heb ook geïnvesteerd in een mislukte campagne: De Goji lock, een smart lock voor je voordeur te bedienen met je iPhone. Blijkt dat het oplichters zijn, want 2 jaar verder beweren ze nog steeds, via een update 1x per 9 maand, dat het product er ooit komt.

    Ze verkopen het ding ook via hun eigen weg-shop terwijl het nog niet eens bestaat. Dus er blijven mensen opgelicht worden, terwijl Indiegogo niks doet en zijn verantwoordelijkheid uit de weg gaat.

    Ik begrijp niet dat in het artikel staat dat je je geld kunt terugvragen. Dat kan alleen rechtstreeks bij het bedrijf en die weigeren meestal omdat het een investering betreft, geen aankoop.

  8. ik heb helaas ook geen goede ervaring. Kickstarter project ‘stormtag’ , gerund door een ehhh … niet zo’n bekwaam persoon. Helaas, geld kwijt.

  9. Mensen, kickstarter is GEEN webshop. Je investeert in een goed idee en als beloning krijg je (vaak) het product als 1 van de eersten. Je loopt dus altijd het risico dat je een product niet krijgt.

  10. Ik ben idd al een tijdje aan het wachten op mijn Coolest. Begint wel een beetje vervelend te worden om zo lang te moeten wachten. Je zou toch denken dat ze met 13 miljoen wel een bedrijf kunnen opstarten.

    Daarnaast heb ik ook nog een garagebeacon op kickstarter besteld maar daar wordt helemaal niet meer gereageerd op berichten. Gelukkig heb ik via mijn creditcardmaatschappij mijn geld terug gekregen. Kreeg daarna wel een mail van kickstarter waarom het geld was teruggeboekt. Hierop heb ik alles uitgelegd en kreeg daarop weer een mail met voorwaarden risico’s etc. Maar dat ze het er maar bij laten (en ik dus mijn geld gewoon terug krijg).

    Ik vind dat ook Kickstarter zijn verantwoording moet nemen want hun faciliteren de boel en houden daar ook 10% van over. Het is een beetje makkelijk om de boel maar af te schuiven op de koper. Want hoe ga je anders je geld terug krijgen als een start-up zijn beloftes niet nakomt?

    @Jelle: Helemaal waar Jelle, maar het kan niet zo zijn dat als een project wordt gestart en om welke reden dan ook het project mislukt er niemand verantwoordelijk gehouden kan worden.
    Omdat er geen privé gegevens bekend worden gemaakt en alles via kickstarter loopt vind ik dat kickstarter zijn verantwoordelijkheid moet nemen en op zijn minst moet bemiddelen tussen koper en bedenker(s) van het project. Nu schuiven ze alles af en doen voor de rest helemaal niets. Dat is wel heel makkelijk om het zo af te schuiven. Ik begrijp best dat er risico’s aan verbonden zijn maar nu is het voor oplichters wel heel makkelijk om geld binnen te halen.

  11. @Jelle: Helemaal waar Jelle, maar het kan niet zo zijn dat als een project wordt gestart en om welke reden dan ook het project mislukt er niemand verantwoordelijk gehouden kan worden.
    Omdat er geen privé gegevens bekend worden gemaakt en alles via kickstarter loopt vind ik dat kickstarter zijn verantwoordelijkheid moet nemen en op zijn minst moet bemiddelen tussen koper en bedenker(s) van het project. Nu schuiven ze alles af en doen voor de rest helemaal niets. Dat is wel heel makkelijk om het zo af te schuiven. Ik begrijp best dat er risico’s aan verbonden zijn maar nu is het voor oplichters wel heel makkelijk om geld binnen te halen.

  12. Origineel geplaatst door Jelle
    Mensen, kickstarter is GEEN webshop. Je investeert in een goed idee en als beloning krijg je (vaak) het product als 1 van de eersten. Je loopt dus altijd het risico dat je een product niet krijgt.

    Precies dat!

  13. Tja, “kopen” via Kickstarter, Indiegogo of een andere crowdfunding heeft altijd een zeker risico. Daar wordt ook uitdrukkelijk voor gewaarschuwd in de voorwaarden.

    Je KOOPT niets via crowdfunding, je STEUNT iemand die een idee heeft en daar een commercieel bedrijf voor wil starten. Als BELONING krijg je dan meestal als een van de eersten het product, maar dat is geen GARANTIE.

    Oftewel, als de “trekker” van de campagne beter is in ideeen dan in bedrijfsvoering is de kans groot dat het flopt of zelfs leidt tot een faillisement en dan ben je in principe je geld dus gewoon kwijt. Het valt volgens mij ook niet onder de garantieregeling van de creditcardmaatschappijen, omdat je uiteindelijk niets gekocht hebt.

    Eigenlijk zegt het al genoeg dat een deel van de crowdfunders al eerst bij de bank zijn geweest om een lening te vragen voor de realisatie van hun idee, maar daar nul op rekest hebben gekregen. Dat is lang niet altijd zo, veel crowdfunders vinden deze manier gewoon gemakkelijker of aantrekkelijker.

    Ik moet eerlijk zeggen dat ik al een stuk of 10-12 Kickstarter projecten heb gesteund en tot nu toe heb ik altijd mijn beloning op tijd in ontvangst mogen nemen.

  14. Ja sorry om te zeggen maar kickstarter begint meer en meer op een crimineel platform te lijken. Ik heb zeker 4 projecten gesteund die als dood liggen. Het wordt ook veel te makkelijk gemaakt, kickstarter wilt gewoon zoveel mogelijk scoren om geld binnen te krijgen. Het gaat allang niet meer om het pure ontwikkelen.

  15. ik trap er gewoon niet in .. 😀 als ik het echt wil hebben koop ik het wel als het op de markt komt . loop ik ook geen risico ..

  16. Origineel geplaatst door ben
    ik trap er gewoon niet in .. als ik het echt wil hebben koop ik het wel als het op de markt komt . loop ik ook geen risico ..

    Die reactie snap ik, maar het is wel een kip-en-ei situatie. Veel van deze producten komen zonder Kickstarter niet op de markt dus kun je ze dan ook nooit in de winkel kopen. Het is wel verstandig om zelf naar de haalbaarheid van wat aangeboden wordt te kijken. Van sommige producten zijn de beloften zo groot dat je je kan afvragen of dat in de gestelde tijd of met gestelde budget mogelijk is. Zelf 2 x Pebble gesteund en ook na (lang) wachten gekregen. Nu nog de ‘Awarestack’, die moet in december komen.

  17. Helaas is 80%? van de huidige succesvolle kickstarter projecten geen project waarbij de bedenker geld nodig heeft voor ontwikkeling maar zit er gewoon een reeds goedlopend bedrijf achter dat kickstarter als extra verkoopkanaal gebruikt voor een product dat er eigenlijk al lang is of had kunnen zijn, ook zonder ks.

    Tel daarbij dan nog de projecten die floppen en eigenlijk bijna alle projecten die vertragen, dan heb je alles bij elkaar nog maar een matige portie over van hetgeen kickstarter ooit pretendeerde te (willen) zijn, helaas….

  18. Wat een hopeloos en oncontroleerbaar platform dat Kickstarter.
    Met zoveel jaar vertraging heb ik nu mijn Lima box binnen, een soort beveiligde personal Cloud tunnelbox die je aan je router kan hangen. Inmiddels zijn er zoveel van dit soort oplossingen en zijn de meeste cloud services al gratis.
    Dus wat ben ik er eigenlijk mee opgeschoten….

  19. Je kan kickstarter beter “nietgoedgeldweg” gaan noemen inmiddels gezien de vele fraude/ mislukkingen…

  20. Geld tactisch weggesluist, dan failliet verklaren en lekker genieten van je resterende 12.500.000 $$$$

  21. Heb zelf tot nu toe 5 dingen gebacked op kickstarter, en die zijn (gelukkig) allemaal geleverd, al moet ik erbij zeggen dat ze allemaal wat vertraging opgelopen hebben, met als koploper de originele Pebble smartwatch die ongeveer een jaar te laat was. Met hun 2e kickstarter, de Pebble Time, was Pebble dan weer relatief op tijd met maar 1 a 2 maanden vertraging (4 als je de metalen horlogebandjes meetelt).

    één van de projecten ging de verkeerde kant op, maar die hebben wel geleverd. Dat ding heb ik zonder het te openen doorverkocht en mijn geld heb ik dus grotendeels terug.

    Aangezien ik van 4 van de 5 projecten tevreden ben van het resultaat, mag ik persoonlijk niet klagen, maar ik zou toch uitkijken voor het spenderen van grotere bedragen op zo’n platform.

  22. Dit allemaal heeft niets met Kickstarter of andere crowdfunding websites/bedrijven te maken. Het heeft allemaal met de aanbieder/eigenaar te maken hoe zij het volledige productplan/bedrijfsplan uitvoeren met de nodige obstakels. Ik heb nu hetzelfde gehad met Sigmo maar dan via Indiegogo (gelukkig ging het maar om ongeveer 50 dollar). De allerlaatste update van deze eigenaar was minimaal 9 maanden geleden. Geen reacties, website gesloten of weg, etc etc..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.