Kapture-gitaar

Met Kapture draag je een audiorecorder op je pols

Met de Kapture mis je nooit meer een geluid. Het microfoontje om je pols neem constant de laatste zestig seconden op, zodat je ook na het horen van iets moois het nog op kunt slaan.

Kapture

Je iPhone heeft een ingebouwde microfoon waarmee je geluiden op kunt nemen, maar op momenten dat je onverwachts iets moois hoort is het vaak al te laat om eerst je telefoon uit je broekzak te halen en een opname-app te starten. Met de Kapture heb je (letterlijk) altijd een opname-apparaatje bij de hand, die constant de laatste 60 seconden opneemt.


De Kapture draag je als een smartwatch en neemt altijd geluid op. Na zestig seconden overschrijft de Kapture de vorige minuut weer, zodat je met een druk op de knop de afgelopen minuut op kunt slaan.

Zestig seconden de tijd

Dit maakt het mogelijk om na het horen van iets snel een tikje op het apparaat te geven, zodat je later de afgelopen minuut terug kunt luisteren. De microfoon van de Kapture kan geluid oppikken in een radius van 1,5 meter om de drager heen.

De geluidsbestanden worden vervolgens via Bluetooth naar de bijbehorende Kapture Audio-app op je iPhone verzonden. De ingebouwde batterij moet het een volle dag volhouden, aan een klein LED-lampje en een trilsignaal kun je zien of het tijd is om hem op te laden.

Kapture-gitaar

De makers van de Kapture hebben de gadget gemaakt als tegenhanger van de camera: “Als je iets moois ziet, pak je een camera en schiet je er een foto van. Als je iets moois hoort is het moment vaak al gepasseerd voordat je het op kunt nemen. Met Kapture krijg je de kans om dat moment te herbeleven en te delen met anderen.”

Kapture is nu verkrijgbaar

Deze opnamefunctie komt bijvoorbeeld van pas tijdens zakelijke gesprekken waarbij je snel iets wilt opnemen, als je ineens een briljant idee krijgt terwijl je over straat loopt of als je kind ineens een komische uitspraak doet.

De Kapture is beschikbaar in zes verschillende kleuren en is te bestellen vanaf Kapture’s website voor 129 dollar, omgerekend 120 euro. Naast het polsbandje wordt er ook een clip bij geleverd, zodat je hem aan je riem kunt doen. Handig als er bijvoorbeeld al een smartwatch om je pols zit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.