Reacties voor: Controleer of je staar hebt en voorkom blindheid met je iPhone

Onderzoekers hebben een systeem ontwikkelt om cataract, ook wel grijze staar genoemd te constateren met je iPhone. Een accessoire wordt over het touchscreen geplaatst, waarna de patient zijn oog daarin plaatst. Hij ziet verschillende vormen en kleuren voorbij komen, die hij vervolgens moet associëren. Op basis van zijn waarnemingen bepaalt het systeem of de ogen in orde zijn.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 11 reacties

  1. Komen ze nu mee, ben inmiddels zo goed als blind geworden…

  2. Als student optometrist kijk ik toch liever op de old fashion way, met een spleetlamp. Dat moet toch altijd, en is wellicht nog sneller ook haha.

  3. Mag hopen dat je nu in het eerste jaar zit, spleetlamp heb je niet zoveel aan… Oog spiegel bedoel je..

  4. Handig zo’n GSM, je hebt geen arts meer nodig met al die zogenaamd wetenschappelijke apps.

  5. Even bij de opticien (anders, eyework, pearl) binnenlopen en binnen 5 min weet je het…. Voor de derde wereld landen, zullen die wel met een iPhone werken?? Het is niet direkt een “armelui” phone, je hebt er meestal ook nog een moderne pc bij nodig. En de artsen, die hebben vast wel alle noodzakelijke apparatuur bij de hand.

  6. Heb toch wel wat uitgebreidere tests moeten doen voor mn komende laseroperatie..waaronder ook cataractscan en ik heb daar gewoon veel meer vertrouwen in dan een appje uit de app store…ik pas!

  7. Voor de optometristen onder ons: werkt iets dergelijks ook voor groene staar?

  8. @iNick: Helaas, met groene staar wordt glaucoom bedoeld. Bij die aandoening wordt het gezichtsveld steeds kleiner, maar ontstaat er niet een vertroebeld beeld. (Hans Ockels, Optometrist, OMC Noord Groningen)

  9. @Hans: Okee bedankt (dan heb ik er niets aan helaas…)

  10. hoezo ‘vele malen goedkoper dan de huidige alternatieven’. Tegenwoordig kan je bij iedere opticien naar binnen lopen voor een gratis controle..

  11. Origineel geplaatst door Rene
    Mag hopen dat je nu in het eerste jaar zit, spleetlamp heb je niet zoveel aan… Oog spiegel bedoel je..

    True, ik kan alleen vlugjes kijken nog, en dan geeft een spleetlamp mij meer dan voldoende informatie. Met meer informatie kan ik toch nog niks xD
    Oogspiegelen komt volgend jaar. Eerst maar eens een zonnebril kopen op sterkte.. xD

    Hoorde wel van een docent een andere app die ‘er aan zou komen’. Weet alleen niet meer exact wat het was. Ff kijken of ik wat kan vinden..
    edit: kan het niet vinden..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.