Reacties voor: Concurrentie: Samsung brengt 6 inch e-reader Samsung E6 naar Nederlandse markt

Samsung gaat volgende maand voor het eerst een e-reader uitbrengen op de Nederlandse markt. Het gaat om de Samsung E6, een apparaat met 6 inch scherm en een uitschuifbaar gedeelte aan de onderkant. Er zijn duidelijk verschillen met de iPad: Samsung’s e-reader heeft een monochroom scherm, slechts 2GB opslagruimte en een scherm dat ongeveer de […]

Reacties: 23 reacties

  1. zeer lelijk product al zeg ik het zelf.. dit is weer zo’n ding die het net niet kan tippen aan de ipad. Als je het “filmpje” bekijkt lijkt het net zo’n plastic ding die niet aan wil of slecht reageerd op het touch beeldscherm. Wat ook slecht is aan dit product is dat het niet met je vingertoppen te besturen is…

    het is wel een leuk product voor de mensen die de ipad net iets te dur vinden en het tog iets makkelijker willen hebben… maar ook dan; geen mooi uitziend product met slecht touchscreen…. zeg me wnr ik het fout heb jongs(A)

  2. Traaaag…
    Concurrent? Sorry hoor!

  3. Dit lijkt wel zo’n lelijke samsung slide telefoon.

  4. pennetje = fail

  5. Ze hebben dus duidelijk bij Samsung nog niets geleerd pfff en die prijs!

  6. Nou ja, als dit de concurrentie is verkoopt de iPad zichzelf….

  7. @Erik:
    Erik van unic?

  8. Failure

  9. Dan zal ik de enige zijn die dat ding wel iets vindt hebben. Al snap ik niet waarom het een slide is, maar het geeft wel aan dat het anders dan de rest is en op zo’n manier val je ook op.

  10. En wat krijg je bij dit apparaat voor die prijs, niks?

  11. Dit is toch niet te vergelijken met een ipad?!? En die prijs! 

  12. Dit is niet te geloven! Er zijn al meerdere ebook readers (monochroom) op de markt , 6 inch, allemaal in de prijsklasse van ongeveer 270 euro! (oa bebook etc). Het ontgaat me geheel wat Samsung hier mee wil bereiken, behalve een slechte naam. Vanzelfsprekend geen schim van concurentie met iPad.

  13. Sinds wanneer is 6″ ongeveer de helft van 9,7″ ?

    Als je echt veel leest is dit gegarandeerd beter dan de iPad. Gelukkig is de iPad veel meer dan dat.

  14. Vind het geen concurrent. Ding is ouderwets & lelijk.

    Denk zowiezo dat concurrentie voor uberhaupt Apple, (iPad,iPhone,iPod Touch) moeilijk blijft. App Store is toch echt een goudmijn.

  15. @Donstil: Het gaat hier om schermoppervlak, en niet om schermdiagonaal. Een scherm met een diagonaal van 6 inch kan dus wel degelijk twee keer zo klein zijn als een scherm met een diagonaal van 9.7 inch

  16. Lachen. Iedereen noemt de iPad een uit de kluiten gewassen iPod/iPhone, maar haha, dit lijkt wel erg op een grote slidertelefoon. Alleen kun je er alleen mee lezen en de prijs is erg apart. Verder vind ik het vergelijken van E-readers met de iPad raar, want het zijn twee totaal verschillende producten. Inderdaad geen concurrentie voor de iPad.

  17. Dit mag nauwelijks een concurrent van de iPad genoemd worden. Maar de iPad heeft een totaal andere insteek dan deze e-reader. Dit soort e-readers proberen het lezen vanaf papier zo dicht mogelijk te benaderen en zijn dan ook niet “backlit” zodat het rustiger voor je ogen zou moeten zijn. Ik ben benieuwd hoe het scherm van de iPad zal scoren op het gebied van boeken lezen. Dat zullen langere en uitgebreide reviews moeten uitwijzen.

  18. @WvB22:

    Niet zo lang gelezen werd onderzoek gepubliceerd (helaas link kwijt) naar verschil van vermoeidheid/ prettigheid van lezen op e-ink eraeder en een backlight computerscherm. Conclusie was dat er geen significante verschillen waren. Zelf heb ik ervaring met beide schermtechnieken. Ik denk dat lezen van backlight computerscherm bij teruggedraaide helderheid en aanpassen kleuren achtergrond inderdaad hetzelfde is als van een een eraeder. Zelf prefereer ik lichtbruine achtergrond met lichtblauwe letters. Zeer rustig voor de ogen inderdaad.

  19. Concurrentie?? In de verste verte niet!! Als minimaal 20 procent van de toekomstige iPad kopers nu de Samsung gaan aanschaffen ipv de iPad dan is het concurrentie.

  20. Alternatief???? Tjonge….

  21. Embarrassing

  22. Jammer dat de kwaliteit van de artikelen steeds meer te wensen over laat…

    Dit is zo ongeveer al de 5e vergelijking met een e-reader, iets wat een compleet ander product is dan de ipad. En wordt er geen foute vergelijking tussen deze producten gemaakt, komt er wel een artikel over een knopje dat een andere functie krijgt of iets dergelijks…

    Wat is het volgende, de vergelijking van de ipad en een toilettas of toch maar een ander knopje waar een verhaal over geschreven kan worden? Want stel je voor, misschien kun je de volume knop wel gebruiken om het geluid harder te zetten!

    Nu is het natuurlijk de vraag of de lezer gewoon dagelijks herinnerd wil worden dat de ipad inderdaad de beste keus voor hem/haar is, of dat de auteurs dit dagelijks weer willen weten.

    Als dit zo is, zou ik geen ipad kopen: want dan is dit gewoon níet de beste keus voor je.

  23. Origineel geplaatst door Remon
    Dit is toch niet te vergelijken met een ipad?!? En die prijs! 

    ik geef jou groot gelijk, volgens mij is de redactie stoned ofzo…. dit een concurrent voor een ipad? dit is tog absoluut niet te vergelijken! een fiets met een auto ! wat een stomme topic zeg!!! en trouwens vind iPad ook maar een super lelijk ding hoor, apple noemt het een tabletcomputer pff komt niet eens in de buurt van een computer/pc. het is meer een multimedia device met een browser toepassing

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.