iGroups is Apple’s idee voor locatiegebaseerd sociaal netwerk op de iPhone

Apple heeft een nieuw patent, waarin ze de applicatie iGroups voor de iPhone beschrijven. Met iGroups kun je een tijdelijk sociaal netwerk opzetten rond een evenement of locatie, bijvoorbeeld bij een beurs of concert.

Apple LogoHet Amerikaanse patentbureau USPTO heeft vandaag een patent van Apple gepubliceerd, waarin wordt uitgelegd hoe een sociale netwerk-applicatie voor de iPhone eruit zou kunnen zien. De ‘uitvinding’ is al in september 2008 aangemeld bij de USPTO en wordt iGroups genoemd. Het scenario dat in het patent wordt beschreven, luidt als volgt: een groep gebruikers met mobiele apparaten (bijvoorbeeld iPhones) is van plan om naar een evenement te gaan, zoals een concert, een trouwerij, politieke bijeenkomst, beurs of misschien wel Apple’s ontwikkelaarsevenement WWDC. Je hoeft daarbij niet alle persoonlijke informatie van de deelnemers te verzamelen en dit handmatig in je sociale netwerk-applicaties in te voeren. In plaats daarvan vormen de iPhones die op dezelfde locatie zijn een nieuw sociaal netwerk.

Als je een evenement organiseert kun je de aanwezigen extra’s toesturen, zoals de PowerPoint-bestanden van de presentaties. Tijdens het evenement zijn er ‘trusted devices’ aanwezig, die het recht hebben om allerlei informatie naar de aangesloten toestellen te sturen. In theorie zou je zo’n lokaal netwerk kunnen opbouwen via Bluetooth, maar als de aanwezigen naar huis zijn gegaan is het lastig om nog informatie na te sturen of om later nog contact op te nemen met een concert- of congresganger, omdat de meeste mensen zich inmiddels buiten het bereik van het netwerk bevinden. Bij Apple’s iGroups kan dat wel.

igroups patent apple

In het patent is te lezen hoe iGroups automatisch de gebruikers op een bepaalde locatie detecteert. Via de dienst iGroups krijgen de aanwezigen een uitnodiging om lid te worden van het tijdelijke sociale netwerk. Eigenlijk is het netwerk niet tijdelijk, maar kun je bijvoorbeeld later nog eens nakijken wie je ook alweer op WWDC 2009 hebt ontmoet. Of Apple daadwerkelijk iets met iGroups gaat doen, is nog maar de vraag. Sommige patenten blijven jarenlang op de plank liggen, tot een moment waarop het van pas komt.

Meer info: USPTO

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 maart 2010, 19:41
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.