Concurrentie: Samsung brengt 6 inch e-reader Samsung E6 naar Nederlandse markt

Samsung gaat volgende maand voor het eerst een e-reader uitbrengen op de Nederlandse markt. Het gaat om de Samsung E6, een apparaat met 6 inch scherm en een uitschuifbaar gedeelte aan de onderkant. Er zijn duidelijk verschillen met de iPad: Samsung’s e-reader heeft een monochroom scherm, slechts 2GB opslagruimte en een scherm dat ongeveer de […]

samsung e6Samsung gaat volgende maand voor het eerst een e-reader uitbrengen op de Nederlandse markt. Het gaat om de Samsung E6, een apparaat met 6 inch scherm en een uitschuifbaar gedeelte aan de onderkant. Er zijn duidelijk verschillen met de iPad: Samsung’s e-reader heeft een monochroom scherm, slechts 2GB opslagruimte en een scherm dat ongeveer de helft kleiner is. Ook ontbreekt een aanraakgevoelig scherm: het touchscreen reageert alleen op een meegeleverde stylus en niet op aanraking van je vingertoppen.

Daar staat tegenover dat de Samsung E6 iets goedkoper is dan de iPad: dit model kost 330 euro. Er komt nog een goedkopere variant zonder touchscreen.

samsung e6 uitgeschovenHet scherm heeft een resolutie van 800 x 600, er zit Bluetooth 2.0 en Wi-Fi b/g in en via de ingebouwde speakers kun je ook naar muziek of audiobooks (luisterboeken) luisteren.

Voor de content is Samsung nog in gesprek met Nederlandse en Belgische partijen. Bol.com valt daarbij in Nederland af, omdat zij al een exclusieve overeenkomst met Sony hebben gesloten. Misschien komen er nog wel deals met kranten en tijdschriften. Wat boeken en andere content betreft: de Samsung E6 ondersteunt epub, txt, pdf en afbeeldingen in bmp- en jpeg-formaat.

Volgens een interview dat Crunchgear eerder dit jaar had, lanceert Samsung dit nieuwe apparaat vooral om een voet tussen de deur te hebben in een nieuwe markt. Het apparaat zal alleen in zwart in wit verkrijgbaar zijn.

De Samsung E6 was in januari al op de consumentenelectronicabeurs CES te zien. Uit onderstaand filmpje blijkt dat het nog behoorlijk lastig is om de aan/uit-knop te vinden (na 30 seconden is eindelijk het knopje gevonden en kan de demonstratie beginnen):

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 maart 2010, 19:14
Categorie iDevices
Onderwerpen ereader, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.