Mobile Vikings begint op 25 maart met 3G-netwerk (België)

Mobile Vikings gaat vanaf 25 maart van start met het 3G-netwerk. Ze zijn daarbij afhankelijk van KPN België (Base), die het netwerk levert. Gebruikers worden automatisch doorgeschakeld naar 3G, indien beschikbaar.

mobile vikingsBelgische gebruikers van Mobile Vikings kunnen vanaf 25 maart 2010 gebruikmaken van de 3G-dekking. Eerder schreven we al dat de 3G-dekking eraan zat te komen en nu hebben ze op hun bedrijfsblog meer details vrijgegeven over de introductie. Net als bij Base hoef je niets te doen: je iPhone detecteert automatisch het 3G-signaal en maakt er gebruik van (dit geldt natuurlijk alleen voor de iPhone 3G en 3GS). Mocht dat niet automatisch gebeuren, dan is het volgens Mobile Vikings niet aan te raden om op je telefoon handmatig een 3G-verbinding tot stand te brengen.

De 3G-verbinding is maximaal 500 kbps; dit is een bewuste keuze zodat de operator gaandeweg de belasting van het netwerk kan opvoeren. De 3G-dekking is lang niet overal beschikbaar. Mobile Vikings is afhankelijk van het 3G-netwerk van KPN Belgium (Base) en dat is nog niet overal uitgerold. Gelukkig kun je overal terugvallen op EDGE.

Meer info: Mobile Vikings blog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 maart 2010, 18:58
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.