Reacties voor: Concepten iOS 7: snel apps starten, multitasken via Berichtencentrum

In een concept laat een ontwerper zien hoe je de camera-grabber op het iOS-ontgrendelscherm ook voor andere apps kunt gebruiken.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 17 reacties

  1. Dat grabber concept ziet er mooi uit. Zou ik wel willen hebben!

  2. Begint erg veel op Android te lijken en dat is wel het laatste wat Apple zou willen dus denk niet dat het is te zien in iOS 7. Het idee van het laatste filmpje ziet er wel handig en ‘Apple’ uit.

  3. iOS 6 is net pas uit.

  4. Alleen die grabber (1e) vind ik wel wat. De rest is allemaal weer veel te veel voor bijv. berichtencentrum dan verliest het zijn waarde van overzichtelijkheid. Ook dat installeren met een lap tekst in beeld. Het is geen Android..

  5. Ik moet zeggen dat ik zowel de grabber als de installatie concepten erg goed vind. Daarnaast lijken ze me ook uitermatig handig!

  6. Die mission control en die grabber zou ik wel blij mee zijn als het in ios7 zou komen, die info over een installatie hoeft niet zolang het “gewoon” werkt.

  7. Ik hoop maar dat iOS 7 zal werken met de iPad 2 en iPhone 4S.

  8. Origineel geplaatst door Jeroen
    iOs 6 is net pas uit.

    En vol met bugs, dus eerst dit maar eens GOED afhandelen voor je nieuwe dingen bedenkt.

  9. Zou nice zijn, helemaal als je zelf kunt kiezen welke apps je onderin krijgt aangezien ik liever whatsapp dan sms

  10. Oftewel..méér jailbreakopties standaard maken… graag, alsjeblieft, dan hoef ik niet meer te jailbreaken!

  11. Origineel geplaatst door Hidde Z.
    Dat grabber concept ziet er mooi uit. Zou ik wel willen hebben!

    Waarom? De 4 applicaties die je het meest gebruikt zijn ook bereikbaar via de homescreen onderin. Dus: swipe to unlock en het juiste icon aantikken. Dat is net zo snel (zo niet sneller) als eerst het foto-grabber icon aan te raken, en vervolgens je vinger bewegen naar het grabber icon wat je wil, en dan nog een keer omhoog swipen…

    Bovendien (de ultieme vraag bij UI design): welk probleem probeer je hiermee op te lossen? In het geval van de camera grabber is het nog te verklaren. Immers iedere seconde telt als je snel een foto wil nemen. En het laatste wat je wilt is een alternatieve methode opnemen op applicaties te starten. Dan wordt het veel lastiger om gewoonten in te slijten.

    Hetzelfde geldt een beetje voor de notificatie uitbreiding: om bij de task-switcher te komen, moet je omlaag swipen en dan naar links swipen. Hoe is dat sneller/logischer dan dubbelklik (waar ik overigens ook geen fan van ben, maar is wel snel)?

    Maar goed, laat Jony Ive ons maar verrassen. Ik heb er wel vertrouwen in dat hij de juiste keuzes maakt.

  12. Ben ook heel benieuwd wat John ervan gaat maken 😀

  13. Ik vind het grabber concept wel leuk.

  14. Zie het nut niet van Grabber. Heb mijn telefoon niet voor niks ingesteld met een toegangscode. Leuk als dan nog iedereen kan bellen en sms’en met jouw telefoon als je hem even ergens neerlegt. In geval met de foto’s kom je ook niet in de cameraroll alleen maar bij de foto’s die je dan maakt, en zoals eerder gezegd scheelt dat ook daadwerkelijk tijd wanneer je snel een foto moet maken of wanneer je wil dat iemand anders eens foto maakt zonder toegang te hebben tot al jou gegevens.

  15. Origineel geplaatst door murdock
    Ik hoop maar dat iOS 7 zal werken met de iPad 2 en iPhone 4S.

    Waarom zal dat niet gaan werken, iOS 6 werkt toch ook op de iPhone 3GS.

  16. @michel: hja, ma nie op de iPad 1

  17. Origineel geplaatst door Zayn
    Alleen die grabber (1e) vind ik wel wat. De rest is allemaal weer veel te veel voor bijv. berichtencentrum dan verliest het zijn waarde van overzichtelijkheid. Ook dat installeren met een lap tekst in beeld. Het is geen Android..

    Het NC is alles behalve overzichtelijk. Je kan niet eens de notificaties per app inklappen! Mijn iPhone 5 ligt hier mooi te zijn en te verstoffen terwijl mijn jailbroken iPhone 4 technologisch gezien jaren voorloopt. Met een enorm verbeterde NC 🙂

    Het is dan wel geen Android, maar je wilt wel het Berichtencentrum houden neem ik aan. Dat komt uit Android hoor 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.