Apple’s volgende revolutie: huisautomatisering?

Vergeet de Apple-televisie. De volgende revolutie waar Apple zich op zou willen storten is huisautomatisering. Apple zou volgens geruchten in gesprek zijn met R2 Studios, een bedrijf dat gespecialiseerd is in huisautomatisering (domotica). Maar ook Google en Microsoft hebben een oogje op het bedrijf van Blake Krikorian, voorheen oprichter van Sling Media Inc. Dit is […]

home-automation-iphoneVergeet de Apple-televisie. De volgende revolutie waar Apple zich op zou willen storten is huisautomatisering. Apple zou volgens geruchten in gesprek zijn met R2 Studios, een bedrijf dat gespecialiseerd is in huisautomatisering (domotica). Maar ook Google en Microsoft hebben een oogje op het bedrijf van Blake Krikorian, voorheen oprichter van Sling Media Inc. Dit is het bedrijf achter de Slingbox, een apparaat waarmee je tv-beelden via internet kunt streamen. De Wall Street Journal beweert dit op basis van eigen bronnen.

R2 Studios werd in 2011 opgericht en maakt huisautomatisering, zonder dat ze veel concrete producten op de markt hebben. Het enige wat ze hebben uitgebracht is een Android-app waarmee je de verlichting en de verwarming kunt regelen vanaf je smartphone.

Apple heeft zelf nog weinig activiteiten ontplooid op het gebied van huisautomatisering, maar ze verkopen wel de Philips Hue-lampen en de Nest-thermostaat via de Apple Store. Beide zijn met iPhone-apps te besturen. Uit patentaanvragen van Apple krijg je wel de indruk dat Apple meer van plan is met het onderwerp. Maar dat kun je ook van Google zeggen: die lieten op de jaarlijkse I/O-ontwikkelaarsconferentie in 2011 een led-lamp met smartphonebediening zien en zou ook in het geheime X-lab bezig zijn om connected apparaten te maken, zoals koffiemachines.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 december 2012, 22:52
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen auto, domotica

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.