beats-music-app

Apple werkt aan compleet vernieuwde Beats-muziekdienst

Er zijn meer details gelekt over de vernieuwde Beats Music-muziekdienst die Apple in 2015 onder een nieuwe vlag wil uitbrengen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

beats-music-appApple nam een halfjaar geleden muziekdienst Beats Music over. Er zijn geruchten dat Beats dit jaar compleet vernieuwd wordt en mogelijk bestaande iTunes-diensten gaat vervangen. Maar hoe gaat het eruit zien? 9to5Mac dook in wereld van Beats en kreeg van bronnen uit de muziekindustrie en bij Apple zelf te horen hoe de nieuwe streaming muziekdienst gaat werken.

Apple blijkt niet van plan om een aparte Beats Music-app uit te brengen die iedereen op eigen initiatief op de iPhone kan installeren. In plaats daarvan zal Beats standaard worden geïntegreerd in iOS, iTunes en de Apple TV. In de Muziek-app voor iPhone, iPad en iPod touch worden al Beats-functies ingebouwd. Dat is ook het geval bij de iTunes-software voor desktopcomputers. Voor de Apple TV komt er een aparte, nieuwe app.

Bij de vernieuwde Beats-muziekdienst draait het om je eigen muziekbibliotheek. Je zoekt een muzieknummer in de catalogus en voegt deze toe aan je persoonlijke bibliotheek. Je hebt de keuze tussen rechtstreeks streamen of lokaal opslaan op je iOS-apparaat. Heb je weinig ruimte, dan kun je alle nummers in de cloud laten staan en alles streamen.

Technologie van Beats, uiterlijk van Apple

beats-roodIn feite draait de nieuwe dienst op technologie van Beats, maar aan de buitenkant krijgt de nieuwe muziekdienst een Apple-uiterlijk. Het zwart met rood van Beats gaat dan ook verdwijnen. Om de overstap van bestaande Beats Music-abonnees makkelijker te maken zal Apple zorgen dat ze hun account kunnen samenvoegen met een iTunes-account. Ook kan je je bestaande Beats-bibliotheek meenemen naar de nieuwe muziekdienst. iTunes Match, iTunes Radio en de iTunes Store zullen voorlopig blijven bestaan, ook al zal er overlap zijn met de nieuwe Beats-gebaseerde streaming muziekdienst.

Wat de prijs wordt? Waarschijnlijk iets goedkoper dan de huidige prijs van $9,99 per maand of $99,99 per jaar. Apple heeft met muzieklabels gesproken over een prijs van $5 per maand, maar het is de vraag of dat realistisch is. Opmerkelijk is verder dat Apple voor het eerst bezig is met een eigen Android-app, die helemaal in eigen huis wordt ontwikkeld. Beats Music voor Android bestaat al. Apple CEO Tim Cook zei in 2013 al eens, dat hij geen probleem ziet in het ontwikkelen van een Android-app. Zijn voorganger dacht daar anders over.

Aankondiging tijdens WWDC 2015?

beats-met-iphoneHet kan nog wel even duren voordat de vernieuwde Beats-muziekdienst beschikbaar komt. Bronnen zeggen dat het project niet zo soepel verloopt en spreken zelfs van een chaos. Die problemen lijken vooral op het personele vlak te spelen: Apple-medewerkers zijn niet blij dat hun plek is ingepikt door voormalige Beats-medewerkers. Daarnaast weet niet iedereen in welke richting het project moet gaan. Het eerstvolgende moment waarop een aankondiging te verwachten is, is de WWDC-conferentie in juni. Temeer omdat iTunes Match (2011) en iTunes Radio (2013) ook tijdens WWDC werden aangekondigd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2015, 21:27
Categorieën Achtergrond, Diensten, Geruchten
Onderwerpen beats, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.