Reacties voor: Competence Factory begint leergang iPhone developer/designer

Competence Factory begint als eerste Nederlandse opleidingsinstituut een leergang voor iPhone-developers. Vanaf zo'n 6.000 euro leer je in zes dagen hoe je een iPhone-applicatie maakt.

Reacties: 18 reacties

  1. Leuk, maar heb mn vakantiegeld er net doorheen gejaagd.. jmmr!!

  2. €5,799 ???
    Krankzinnig. Ik vraag me af welke gek een dergelijk bedrag er aan zou vergooien.

  3. Toch slecht dat een bedrijf dat een dergelijke cursus aanbiedt niet weet dat het Apps zijn en geen applets voor de iPhone en niet voor de Iphone.
    Weten over welke producten je het helpt is niet geheel onbelangrijk lijkt me.

  4. Je zult heel wat apps moeten verkopen om de cursus er weer uit te halen. Dus daarom is er ook niet voor de doelgroep consumenten gekozen, lijkt mij. Maar wie weet kunnen de apps een aantrekkelijke nieuwe vorm van e-commerce betekenen.

  5. Voor het melden van niet-werkende links hebben we een speciaal linkje ‘Probleem met artikel melden’ (iets boven het reactieformulier)

    Het curusinstituut lijkt mij op zich niet slecht, maar ik heb wel mijn twijfels over de diepgang van de cursus. Er is volgens mij gekozen voor een commercieel zo interessant mogelijke groep (lekker breed, je hoeft niet technisch te zijn) waardoor het risico een beetje is dat dag 1 en 2 van de cursus al opgaan aan uitleg wat de App Store inhoudt en hoe applicaties (pardon… applets) eruit zien. Door die prijs zo hoog te zetten trek je toch een bepaald soort deelnemers, bedrijven met een groot cursusbudget. Ik geloof niet zo, dat als je er heel veel geld tegenaan gooit, dat je dan een briljante app leert programmeren. Zelf veel tijd investeren, leren van anderen en de tutorials op internet nadoen lijkt me net zo effectief.

  6. Applets, laat me niet lachen. Hoe durf je 5800 euro te vragen voor iets waarvan je de naam niet eens weet.

    Gewoon de gratis cursus van Stanford doen. Tien keer beter, oneindig goedkoper en allemaal op video te zien in iTunes. Zie: http://tinyurl.com/4ydhlh

  7. Als webdesigner/developer zie ik me toch niet gauw iPhone icoontjes gebruiken als navigatie. De icoontjes passen goed bij het iPhone concept zelf maar verder doe je er weinig mee.

    De manier waarop ze bij CF gebruikt worden spreekt me ook niet echt aan (twee rijen, groepjes van zes), nogal statisch en slecht geschikt. En er is nog wel meer mis met de website van CF.

    De icoontjes zijn inderdaad geript en ze hebben niet allemaal hetzelfde “kwaliteitsniveau” als je begrijpt wat ik bedoel.

  8. Zeker voor het leren van Java (applets) is zo’n bedrag veel te hoog.
    Of krijg je er gelijk een vrachtwagen appels bij?

  9. hmm inderdaad best prijzig, in een weekje heb je dat jezelf ook wel geleerd. Of je moet helemaal geen basiskennis hebben, maar dan is dit weer niet geschikt.

  10. Ik haal mn applets wel bij de groenteman.
    Prettige crsus.

  11. echt…WAT EEN ARROGANTIE weer he bij Apple. alsof iemand 6000 euro neer gaat leggen hiervoor….Dan ben je gewoon niet goed bij je hoofd, of je hebt een paar miljoen op je rekening staan zodat t eigenlijk toch niet meer uitmaakt wat je met je geld doet…

  12. Quoteje van de site:

    Als je nu het laatste filenieuws via internet op een PC wil opvragen, moet je aardig wat handelingen verrichten:
    1. Computer aanzetten.
    2. Browser openen.
    3. Zoeken met de muis.
    4. Bookmark aanklikken.
    5. De computer haalt alle informatie op inclusief een kaartje van Nederland.

    ik denk:

    1. Iphone aanzetten
    2. Iphone unlocken
    3. Naar juiste applicatiescherm bladeren
    4. Applicatie starten
    5. De iphone haalt alle informatie op inclusief een kaartje van Nederland.

    Precies even lastig toch?

  13. Yes, nog meer zooi in de App Store!

  14. Misschien een cursus geven voor EUR 299 van 2 dagen ?

    Is vrij eenvoudig op te zetten enkel cursusmateriaal maken en een Meester vinden 🙂

  15. Mooi! Laten we van de eerste keer 5000 euro overboord gooien die we de eerste maanden niet meer terugzien.

    Waarom leren ze het niet gewoon uit een boek ofzo? Een cursus voor iPhone apps.. Dan heb je toch echt wel tijd/geld teveel.

  16. Heb je gezien hoe de leergang er uit ziet?
    Volgens mij ligt de nadruk op webapps en zelfs silverlight komt aan bod… euh wat?

  17. Beste mensen,

    Even een reactie op de wel erg kort door de bocht vliegende iPhone liefhebbers.

    Als eerste de prijs. De genoemde prijs is de optelsom als je alle trainingen wilt volgen. Afhankelijk van je competenties en vaardigheden meten wij een passend traject aan, dit kan voor gevorderde technici betekenen dat ze wellicht genoeg hebben aan een of twee delen van het traject. Je kunt alle onderdelen gewoon los boeken. Objective C kost zo’n 450 euro per dag en dat zijn normale prijzen voor dit soort trainingen. Je kunt het
    zo gek maken als je wilt en je budget toelaat.

    Competence Factory heeft juist het programma slim opgesplitst naar de verschillende doelgroepen. Zie
    de schema’s op:
    http://www.competencefactory.nl/iphoneleergang

    We focussen ons op het maken van web apps voor alle SMARTphones. Wie door wil voor de iPhone kan dat bij ons ook. Onze docenten staan aan de basis van enkele zeer succesvolle iPhone Apps. Daarover kun je straks meer vinden op onze site.

    Competence Factory is overigens het oudste Apple opleidingsinstituut van Nederland met meer dan 20 jaar ervaring. Omdat Apple helaas nog steeds een relatief kleine markt bediend hebben we op onze drie vestigingen 70 Imacs met Windows geïnstalleerd!

    De marketingafdeling van Competence Factory.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.