Competence Factory begint leergang iPhone developer/designer

Competence Factory begint als eerste Nederlandse opleidingsinstituut een leergang voor iPhone-developers. Vanaf zo'n 6.000 euro leer je in zes dagen hoe je een iPhone-applicatie maakt.

icoontjes
Competence Factory is volgens eigen zeggen het eerste Nederlandse opleidingsinstituut waar je kunt leren om ‘applets’ te ontwikkelen. Applets? Ze bedoelen iPhone-applicaties. De opleiding begint vanaf eind augustus op drie locaties in Nederland en is te volgen door iedereen die affiniteit met IT heeft.

Cursisten worden vertrouwd gemaakt met het ontwerpen en ontwikkelen van applicaties. Tot nu toe werden dergelijke trainingen alleen in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten aangeboden. Overigens moet je bij het inschrijven van zo’n cursus wel even oppassen, want het programma wordt afgestemd op de doelgroep en daaronder vallen ook marketeers, strategen en designers. Het lijkt een knappe prestatie om deze mensen in een paar dagen Xcode aan te leren, maar de prijs is er dan ook wel naar: vanaf €5.799 (ja inderdaad, bijna zesduizend euro!). De training duurt tussen de 6 en 15 dagen.

Grappig is dat Competence Factory in het persbericht vertelt dat de sterk visuele navigatie van de iPhone binnenkort ook invloed zal krijgen op traditionele platformen zoals de pc. Op de eigen website hebben ze die navigatie al toegepast, maar als iPhone-bezitter zul je moeten glimlachen aan de invulling die ze daaraan hebben gegeven: de icoontjes lijken zó uit de App Store geript.

Meer info: iPhoneleergang

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juli 2009, 13:31
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.