Reacties voor: Case study: #ziningoud van Coding Dutchmen voor Rabobank (achtergrond)

Een case study van de app Rabobank Zin in Goud voor de Olympische Spelen door Coding Dutchmen. In dit artikel alles over de app-ontwikkeling, interessante cijfers en designkeuzes.
Ingezonden mededelingen -

Reacties: 7 reacties

  1. Bedank voor deze zeer informatieve gastbijdrage!

  2. Bedankt voor het Delen van deze interessante informatie

  3. Mooi verhaal! Hebben jullie ook user testing kunnen uitvoeren? Feedback van gebruikers kunnen meenemen in aanpassingen ?

  4. Dank voor inzicht in de getallen en een ‘kijkje in de keuken’, zeer interessant! (wat mij betreft mogen er vaker technische partijen aan het woord komen, zoals ‘vroeger’ ook gebeurde met de TV uitzendingen…. komen die binnenkort weer, trouwens, of was dat eenmalig?).

  5. Mij verbaast de tijdspanne. Ik dacht dat de ontwikkeling van zo’n app zeker een half jaar zou zijn. Maar als in het goed begrijp wordt het raamwerk in zo’n 6 weken gemaakt (103.000 regels code, dat zijn er dan bijna 3000 per dag). Petje af, ik vind het een wereldprestatie, van mij mogen ze een gouden medaille krijgen hiervoor…

  6. Er zijn hier zoveel mensen bij betrokken geweest, zowel van de ontwikkelaar als van de Rabobank. Daarnaast is blijkbaar flink geïnvesteerd in de infrastructuur.
    Wat heeft dit project totaal gekost? En hoe hoe word dit terugverdiend?

  7. @Dirk de Kok: We hebben in de app een feedbackformulier opgenomen, waar gebruikers (indien gewenst anoniem) complimenten, klachten, verzoeken of bugs kunnen melden. Als een vraag vaker terugkomt bekijken we of we tijd en budget hebben voor een oplossing. Zo hebben we het in versie 2.2 van #ziningoud mogelijk gemaakt om vanuit een pushbericht direct naar de bijbehorende wedstrijd te springen, nadat hier in de eerste dagen van de OS meerdere keren naar gevraagd werd.

    @Rens: We hebben in het verleden veel ervaring op kunnen doen met sportapps. Zo hebben we Rabo Cycling en Rabo Sport (voor de Winterspelen van 2010) ontwikkeld. In deze projecten hebben we geleerd wat nodig was voor een app als deze, waardoor we #ziningoud op tijd af konden krijgen. Desalniettemin hebben we bijna vier maanden met een team van vier man 50 tot 60 uur per week moeten zwoegen om dit project voor elkaar te krijgen.

    Luc van Donkersgoed
    Coding Dutchmen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.