Case-Mate hoesjes voor iPhone 5C onthuld, vanaf 20 september verkrijgbaar

Case-Mate hoesjes voor de iPhone 5C wijzen op een lancering op 20 september. De foto's van nieuwe iPhone 5C beschermhoesjes lekten uit via Evleaks.

casemate hoesje iphone 5cEvleaks heeft foto’s gepubliceerd van iPhone 5C-hoesjes van fabrikant Case-Mate. Het is de eerste keer dat er beschermhoezen van een A-merk naar buiten komen, bedoeld voor de iPhone 5C. Eerder circuleerden foto’s van hoesjes van onbekende Chinese fabrikanten, met wisselende reputatie. Evleaks noemt een heel specifiek tijdstip voor de launch: 20 september om 8:00 uur ‘s ochtends.

Vanaf dat moment zijn de hoesjes verkrijgbaar, niet toevallig hetzelfde tijdstip waarop de nieuwe iPhones worden verwacht. De toestellen op de foto komen overeen met afbeeldingen van de iPhone 5C die we eerder hebben gezien. Dat is wel eens anders geweest: vorig jaar lekten in september Case-Mate-beschermhoezen voor de iPhone 5 die ervan uitgingen dat Apple een behuizing met afgeronde zijkanten zou maken, identiek aan de iPads.

De kans is klein dat Apple alvast informatie over de nieuwe producten heeft gedeeld met fabrikanten zoals Case-Mate. Meestal zie je accessoires voor nieuwe iPhones ook pas een paar weken na de productlancering in de winkel liggen. Case-Mate heeft zich dan ook waarschijnlijk gebaseerd op de vele foto’s en mock-ups die de circuleren van de nieuwe toestellen. Voor €15 koop je op eBay een iPhone 5C dummy waarmee accessoiremakers alvast kunnen testen of de nieuw hoesjes goed passen. Eerder bleek al dat Nederlandse accessoireverkopers zich druk aan het voorbereiden zijn op de iPhone 5C. Zelf een 3D-model laten printen van een iPhone 5C-beschermhoes kan natuurlijk ook, via Martin Hajek.

casemate iphone 5c roze

Apple zal waarschijnlijk op 10 september de iPhone 5C en iPhone 5S aankondigen. Een verbod op verlofdagen bij Apple Care en providers zoals T-Mobile, Verizon en AT&T versterken de vermoedens dat de nieuwe iPhones op 20 september in de VS op de markt komen. Nederland volgt op of na 20 september, als we afgaan op eerdere jaren. Evleaks heeft doorgaans een goede reputatie, maar zeker weten doen we natuurlijk pas vanaf 10 september.

casemate iphone 5c boekje

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 september 2013, 15:15
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen case, hoesje

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.