Saturn speelt in op smartwatch-hype met I’m Watch

Saturn speelt alvast in op de smartwatchhype door in Nederland de I'm Watch te verkopen, één van de eerste slimme horloges op de markt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Saturn I'm WatchGeruchten over de iWatch blijven maar circuleren en Samsung is van plan om deze week een eigen smartwatch te introduceren. Het is daarom wellicht niet gek dat winkelketen Saturn nu alvast probeert in te spelen op de horlogehype door de I’m Watch te verkopen. In de nieuwste folder van de winkel wordt reclame gemaakt voor de I’m Watch Color, I’m Watch Tech en I’m Watch Jewel, slimme horloges die worden verkocht voor respectievelijk 299 euro, 699 euro en, echt waar, 12.999 euro.

De drie horloges lijken zich deels te onderscheiden door het materiaal waar ze van gemaakt zijn. De I’m Watch Color bestaat uit kleurrijk plstic, de I’m Watch Tech is gemaakt van aluminium en de I’m Watch Juwel wordt gemaakt van puur goud – wat de zeer hoge prijs zou moeten verklaren.

smart-watch-im_watchDe Italiaanse fabrikant van de I’m Watch verkoopt het horloge al langer, maar nu pakt ook Saturn groot uit met het horloge – vermoedelijk om zo alvast een aantal horloges te verkopen voordat Apple en Samsung met hun alternatieven op de markt komen. De iPhone-integratie van de I’m Watch lijkt echter minimaal. iPhone-notificaties lijken grotendeels niet op het horloge te verschijnen, met uitzondering van iMessages na het heen en weer schakelen van een optie in de iPhone-instellingen. Een notificatieprobleem waar andere smartwatches ook mee lijken te kampen en dat wellicht zal worden opgelost met het verschijnen van iOS 7.

Met een prijskaartje van minstens 299 euro is de I’m Watch wel vrij prijzig. Concurrent Pebble wordt op het moment verkocht voor 150 dollar, hoewel je dit horloge niet in de Nederlandse winkels zult vinden. De Cookoo Watch kost in onder andere onze eigen iCulture Shop slechts 120 euro.

De I’m Watch is overigens wel één van de eerste horloges in zijn soort: we schreven in 2011 al over de smartwatch.

Meer informatie: Saturn

Tipgever: Bitje

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 september 2013, 17:16
Categorie Accessoires
Onderwerpen iwatch, smartwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.