Apple CarKey instellen.

Reacties voor: Binnenkort met CarKey: de automerken Hyundai en BYD

Apple's CarKey krijgt er binnenkort twee automerken bij: het Zuid-Koreaanse Hyundai en het Chinese BYD gaan hun automodellen voorzien van een digitale autosleutel.

Reacties: 4 reacties

  1. Ik kan mijn Hyundai i30 2022 al openen en op slot zetten met de Hyundai BlueLink app. Het zou mooi zijn als  key hierdoor ook mogelijk wordt. Ik neem aan dat NFC ook al in de autosleutel zit aangezien de auto automatisch opengaat zodra je binnen 1,5m van de auto bent. Weet iemand hier een antwoord op?

  2. @Ade: dat is geen NFC maar een andere radiotechniek. NFC moet zo dicht in de buurt zijn dat het elkaar bijna aanraakt, zoals met betalen in de winkel of met je OV-chipkaart. Anderhalve meter is veel te ver voor NFC dus daar gebruiken ze dan weer iets anders voor.

    Als je wagen aan de buitenkant ook nog een NFC reader heeft naast radio’s voor je sleutel, dan kunnen ze dat eventueel als service aanbieden. Maar als dat niet zo is, gaat dat uiteraard niet werken. Helaas…

  3. Maak hier veel gebruik van op mijn BMW en dit werkt zeer goed. Zelfs starten zonder de echte autosleutels gaat goed. Wel moet bij BMW (tenminste) de iphone op een bepaalde plaats liggen of die start gewoon weg niet.

  4. Ik heb ook Carkey op mijn BMW, maar ik blijf toch de voorkeur geven aan de automatische ver- en ontgrendeling als je aankomt of vertrekt bij je auto. Veel simpeler dan Carkey, waar je telkens je  watch of iPhone op een bepaalde plek tegen het handvat van de deur moet houden gedurende een seconde of 2/3. Ik ben er geen fan van geworden. Ik heb de Carkey wel eens met iemand gedeeld en af en toe doet die sleutel het gewoon niet, waardoor de deur niet open gaat. Met de ‘normale’ ver- en ontgrendeling heb ik nog geen problemen gehad.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.