Reacties voor: Camera-expert Nokia stapt over naar Apple

Nokia's camera-expert Ari Partinen is overgestapt naar Apple, zo laat hij op Twitter weten. Partinen zal wellicht aan de iPhone meewerken.
Lees het complete artikel → Camera-expert Nokia stapt over naar Apple
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 4 reacties

  1. 8 Megapixel is meer dan voldoende voor een mobiele telefoon met een piepklein objectiefje. Als men meer nodig heeft zijn er voldoende toestellen van Nikon, Canon, Sony, enz… die dat kunnen bieden.

  2. Origineel geplaatst door Timosha
    8 Megapixel is meer dan voldoende voor een mobiele telefoon met een piepklein objectiefje. Als men meer nodig heeft zijn er voldoende toestellen van Nikon, Canon, Sony, enz… die dat kunnen bieden.

    Hellyea! Hiermee volledig mee eens.

  3. De tijd dat meer megapixels stonden voor beter beeld ligt al ver achter ons.
    8 Megapixels is meestal meer dan genoeg, het is 4K resolutie, en 1080P is omgerekend 2 megapixel.

    Het kan zelfs voorkomen een 16 megapixel camera in een ongunstig geval slechter beeld kan leveren dan een 8 megapixel camera wordt helaas door weinig consumenten begrepen. Apple heeft in zijn promotievideo haarfijn uitgelegd hoe dit komt (het licht wordt verdeeld over dezelde, kleine oppervlakte). Ik heb zelf vergelijkbare gevallen meegemaakt.

    Voordat mensen zeggen dat dit een strategie is van Apple alleen, DSLR fabrikanten hebben de megapixel-war gelukkig ook achter zich gelaten.

    Feit is dat een camera een behoorlijk complex technisch systeem is, er zijn tal van factoren die de uiteindelijke beeldkwaliteit bepalen:
    – Het gebruikte objectief, de lenzen wordt door fotografen vaak als belangrijkste factor gezien.
    – De sensor; signal to noise, de gebruikte sensor technologie, dynamische range, kleurdiepte en nog veel meer.
    – Het digitale image processing proces; ook erg belangrijk om de signale van de sensor om te zetten naar een mooi plaatje
    – File compressie; en hier schiet de iPhone helaas in tekort, jpg’s geven artifacts en bieden minder edit mogelijkheden. Hopelijk gaat dit een keer veranderen.

    Nog een
    leuke (vermakelijke) video
    die het belang van een goed objectief duidelijk maakt.

  4. Hahaha dadelijk komt appel met 45 megapixel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.