Stierenrenspel Stampede Run is Apple’s gratis App van de Week

Apple heeft het oneindige renspelletje Stampede Run van Zynga uitgeroepen tot gratis App van de Week.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Stampede Run iconApple’s App van de Week-rubriek begint zich steeds meer alleen op games te richten. En hoewel we vorige week heel eventjes afweken van deze trend met de app Notability, zitten we nu weer op het vertrouwde pad. Apple heeft vannacht namelijk de titel weer aan een spel toegewezen. De oneindige rengame Stampede Run is Apple’s gratis App van de Week en kan daarom een week lang gratis uit de App Store worden gedownload.

Stampede Run laat je continu naar voren rennen terwijl je obstakels ontwijkt en sterren verzamelt. Het spel heeft hierdoor verdacht veel weg van het bekende Temple Run, maar geeft het een sociale twist. Door je vrienden uit te dagen zie je ze in de spelwereld rondrennen terwijl je dezelfde uitdagingen probeert te halen.

Stampede Run is tijdelijk gratis, maar de in-app aankopen in de game zijn onveranderd. Je kunt nog steeds geld uitgeven voor extra juwelen die je in game kunt uitgeven aan upgrades. Hierdoor voelt Stampede Run eigenlijk aan als een freemium-game die tot voor kort een prijskaartje had. Dat lijkt ook niet zomaar: tot voor kort stond er een gratis versie in de App Store, die het volledige spel inclusief extra reclame bood. Deze lijkt nu uit de App Store te zijn verwijderd.

Het zijn ook de ontwikkelaars van games met in-app aankopen die het meeste hebben aan Apple’s App van de Week-actie: hoewel de verkoop van hun game geen geld oplevert, krijgen ze er een hoop spelers bij die mogelijk in-app aankopen maken.

Overigens is het goed mogelijk dat Stampede Run je bekend voorkomt. De game staat al een tijdje in de App Store, maar droeg eerst de naam Running With Friends. Onder die naam bespraken we het spel afgelopen jaar ook al in iCulture speelt.

Downloaden: Stampede Run (gratis, was €0,89, iPhone, iOS 6.0+)
Downloaden: Stampede Run HD (gratis, was €0,89, iPad, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juli 2016, 12:52
Categorie Apps
Onderwerp app van de week

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.