Regenwater

Buienalarm overgenomen, app krijgt regenmeldingen in buitenland

Een van de populairste zelfstandige weerapps is in handen gekomen van Infoplaza, het bedrijf achter Weerplaza.nl. Ontwikkelaar Franklin van Velthuizen blijft betrokken bij de app.

Buienalarm is met 3,5 miljoen actieve gebruikers een van de meest gebruikte weerapps in Nederland. Je krijgt een pushbericht als er een bui aankomt en in de app zie je in een grafiekje of het binnenkort gaat regenen. Ontwikkelaar en bedenker Franklin van Velthuizen koos ooit voor een dergelijke insteek, omdat je daarmee snel kunt zien of het droog blijft: “Ik wilde geen buienradar, maar gewoon weten of het op mijn locatie droog blijft. Die wens bleken vele anderen ook te hebben.”

Van Velthuizen merkt op dat het ‘na een mooi avontuur voor de doorontwikkeling en continuïteit van de app’ goed is om Buienalarm bij een groot bedrijf onder te brengen. Hij blijft als ontwikkelaar bij Buienalarm betrokken en zal volgens het persbericht ‘de eenvoud en het vertrouwde concept bewaken’.

Als we Van Velthuizen vragen welke nieuwe functies zijn gepland, verwijst hij naar het persbericht. Andere info zal eerst moeten worden afgestemd met de nieuwe eigenaar. Wat Infoplaza in ieder geval zelf over de toekomstplannen kwijt wil is dat er wordt gekeken om ook tijdens vakanties in het buitenland Buienalarm-notificaties te ontvangen. Nu geeft de app in het buitenland nog de melding ‘Buiten bereik’.

Buienalarm-gebruikers zullen volgens Infoplaza profiteren van een betere buienprognose en betere weersverwachtingen. Met Weerplaza heeft vooral webbezoekers. Buienalarm levert het bedrijf een verdubbeling van het bereik en een nieuwe doelgroep op.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 mei 2018, 11:46
Categorie Apps
Onderwerpen buienalarm, weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.