Praat mee: Vind je HomeKit-support belangrijk voor je smart home?

HomeKit is nu al een tijdje beschikbaar en de keuze uit producten neemt toe. Wij zijn benieuwd: let je bij het kopen van nieuwe accessoires of het met HomeKit werkt, of maakt het niet uit?

Hoe belangrijk vind jij HomeKit-support?

Vooral nu fabrikanten sinds iOS 11.3 geen speciale chip meer hoeven in te bouwen, kan het aantal accessoires met HomeKit-ondersteuning de komende tijd snel toenemen. Fabrikanten die er tegenop zagen om het goedkeuringsproces te doorlopen, kunnen nu met een software-update hun bestaande producten geschikt maken.


Maar maak jij je daar als gebruiker wel druk om, of koop je eigenlijk net zo makkelijk lampen, schakelaars en andere smart home-spullen die met andere protocollen werken? Bijvoorbeeld omdat ze goedkoper zijn of omdat je het al voldoende vindt als er een app bij zit? Het kan ook zo zijn dat je hebt besloten om voor een ander protocol te kiezen, bijvoorbeeld alleen apparaten die met Alexa of met HomeWizard werken. Zoals je in onze tips voor beginnende smart home-gebruikers kon lezen, hebben we zelf gekozen voor een mix: bij voorkeur HomeKit, maar omdat we voor iCulture ook regelmatig andere spullen testen glipt er wel eens een niet-compatibel apparaat tussendoor. Soms kunnen we die toch HomeKit-geschikt maken dankzij HomeBridge.

De poll behorende bij dit artikel is helaas niet meer beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

Je kunt de poll ook invullen via deze link.

Of je HomeKit nodig hebt, is uiteraard ook afhankelijk van het aantal apparaten dat je in huis hebt staan en of je met scenes wilt werken. Bij twee of drie apparaten of bij heel specifieke niche-accessoires waarbij je geen keuze hebt, is het misschien wel zo makkelijk om gewoon de app van de fabrikant te gebruiken. Hoe dan ook: we horen graag in hoeverre HomeKit-ondersteuning voor jou belangrijk is. Dat is voor ons namelijk ook weer interessant om te weten bij het kiezen van de accessoires die we reviewen: moet het altijd HomeKit zijn, of gebruiken de meeste iCulture-lezers net zo graag allerlei protocollen, standaarden en apps door elkaar?

Bekijk ook

HomeKit: het complete overzicht voor slimme apparaten in huis

Met Apple's HomeKit kun je smart home-toepassingen (domotica) makkelijker bedienen vanaf iPhone, iPad en andere Apple-apparaten. Lees alles over Apple HomeKit huisautomatisering.

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, slimme deursloten, speakers, slimme stekkers, AirPlay-televisies en andere connected apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit. Ontwikkelingen zoals Thread en Matter zorgen voor een beter bereik en beter samenwerken tussen de verschillende protocollen.

Smart Home

Reacties: 26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.