Reacties voor: boon-app maakt Apple Pay met omweg mogelijk in Nederland

Kun je niet wachten op Apple Pay? De betaaldienst boon werkt nu ook met euro's, waardoor je via een kleine omweg via Frankrijk Apple Pay ook in ons land kunt gebruiken. In dit artikel lees je hoe je dit instelt en activeert.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 56 reacties

  1. is er een lijst met winkels die dit ondersteunen?

  2. Origineel geplaatst door tech
    is er een lijst met winkels die dit ondersteunen?

    Overal waar je contactloos kan betalen

  3. Hè wat leuk en bedankt voor de tip! Ga ik zeker proberen, wij wachten al veel te lang op Apple Pay. Heb nog wel een vraagje iCulture. Als ik dit allemaal heb ingesteld, met een MasterCard, kan ik dan dit (Apple Pay dus) ook in de USA gebruiken? Ga over een maand en zou superblij zijn, als ik alleen m’n Apple Watch of iPhone kan gebruiken om te betalen.

  4. @Rick: Hmm, bedankt! Artikel geeft aan dat sommige niet werken ivm buitenlandse mastercard. Blijkbaar werkt het dus wel overal.😁

  5. Het blijft toch belachelijk dat zo’n premium merk zo achterloopt waardoor je dit soort fratsen moet gaan uithalen. De techniek is er al lang maar voorlopig zie ik alleen maar Android-gebruikers contactloos betalen.

  6. Origineel geplaatst door tech
    is er een lijst met winkels die dit ondersteunen?

    Origineel geplaatst door Rick
    Overal waar je contactloos kan betalen

    Nee, alleen waar ze mastercard accepteren en een contactloze terminal hebben.

  7. Origineel geplaatst door tech
    is er een lijst met winkels die dit ondersteunen?

    Origineel geplaatst door Rick
    Overal waar je contactloos kan betalen

    Nee, niet overal waar je contactloos kan betalen.
    Er is niet echt een lijst. Bij sommige AH wel een andere weer niet.
    Bij Jumbo wil het wel….of te wel gewoon proberen.

  8. Origineel geplaatst door tech
    @Rick: Hmm, bedankt! Artikel geeft aan dat sommige niet werken ivm buitenlandse mastercard. Blijkbaar werkt het dus wel overal.😁

    Helaas niet!

  9. Maar heb je nu wel of niet een MasterCard nodig om dit te kunnen gebruiken?

  10. Mhm, vooral geen zin in om dit soort fratsen te moeten uithalen. Ik wapper wel met mijn pinpas. Wat een onzin dat wij zolang moeten wachten.

  11. Voor de mensen die zich afvragen waar betalen met Apple Pay allemaal mogelijk is heb ik vorig jaar een lijstje gemaakt van winkels waarbij het gelukt is.

    Check de lijst hier!

  12. Ik was erg enthousiast over Apple Pay, na drie jaar wachten geloof ik het wel.

    Ik had toen gelijk een iPhone 6 gekocht in de hoop dat Apple Pay zou komen. Inmiddels is de iPhone 7 al uit.

    Kortom nutteloos om gelijk het laatste model iPhone te kopen. Bedankt Apple voor het inzicht! Bespaart een hoop geld. 😹👍

  13. @Luc: Je hebt geen Mastercard nodig. Ik heb de app vanuit de UK app store geinstalleerd en hiermee een paar betalingen bij de Lidl gedaan. Nadeel is dat de UK app in GBP is en je ook een fee betaald bij betaling in EUR. Je kunt via bijvoorbeeld je Visa Creditcard je boon saldo opwaarderen maar het werkt allemaal omslachtig op dit moment. Ik ben van plan mijn saldo op te maken en daarna lekker mijn account op te zeggen.

  14. Origineel geplaatst door Bas van der Ploeg
    Voor de mensen die zich afvragen waar betalen met Apple Pay allemaal mogelijk is heb ik vorig jaar een lijstje gemaakt van winkels waarbij het gelukt is.
    Check de lijst hier!

    Weet je of het ook mogelijk is om je uk account om te zettennin Franse account?

  15. @Hemmik: Ik heb zojuist een mail gestuurd aan Boon met deze vraag. Heb ook een UK account en krijg deze niet vanuit de iPhone omgezet richting een FR account.

    Zal een eventuele reactie terugkoppelen.

  16. Kan helaas geen France apple ID aanmaken, krijg steeds een error dat de france billing address niet klopt. Terwijl dit wel zou moeten..

  17. @tech: Opgelost door een UK account aan te maken. Daarna region op France gezet!

  18. ik gebruik boon al af en toe. Het werkt in alle winkels waar je contactloos kan betalen die ook “master card” aanvaarden.

  19. Na lang twijfelen toch eens installeert. Geld via IBAN overgeschreven en dan volgende week hopelijk eens uittesten in België.

  20. Ik kan bij het maken van franse apple id alleen kiezen tussen visa, mastercard en amex. Wat nu?

  21. Origineel geplaatst door tech
    is er een lijst met winkels die dit ondersteunen?

    Origineel geplaatst door Rick
    Overal waar je contactloos kan betalen

    Overal waar je contactloos kan betalen en waar Mastercard wordt geaccepteerd. Wat nogal weinig is als je niet in de randstad woont 😉

    Origineel geplaatst door Thomaz
    Ik kan bij het maken van franse apple id alleen kiezen tussen visa, mastercard en amex. Wat nu?

    Een gratis app downloaden. Dan kiezen om een nieuw account aan te maken. Mocht je gmail hebben dan kan je +fr aan het einde van je email adres doen. Dus mijnemail@gmail.com wordt dan mijnemail+fr@gmail.com . Deze komt gewoon binnen in je huidige mailbox

    Mocht je er niet uit komen, kunnen ze je op Telegram ook helpen.

    Origineel geplaatst door tech
    @tech: Opgelost door een UK account aan te maken. Daarna region op France gezet!

    Dit was bij mij helaas niet mogelijk. Ik gebruikte boon al een tijdje via een UK account. Mijn advies was om boon eerst op te zeggen en dan opnieuw aan te vragen.

    Origineel geplaatst door Hemmik
    Weet je of het ook mogelijk is om je uk account om te zettennin Franse account?

    Zoals ik hierboven al zei; dit is niet mogelijk.

  22. Alle winkels op de NS-stations (zoals Kiosk, Broodzaak) accepteren ook buitenlandse Mastercards, dus daar zou het ook moeten werken.

  23. Het werkt maar even. Ik heb het een paar maanden geleden geprobeerd. Werkt prima. Totdat Boon je de toegang tot je account ontzegt omdat je uit Nederland komt. En je daarmee je tegoed verliest! Het is voor die drie weken dat het werkt de moeite niet waard.

  24. Heb het hier ook een paar maanden gebruikt ondertussen, na een aantal weken word het account echter geblokkeerd omdat je in Nederland woont… dan heb je een nieuw telefoonnummer nodig om opnieuw te registreren. Geld verliezen kun je voorkomen door automatisch afschrijven van je eigen creditcard aan te zetten.

  25. Kan iCulture uitzoeken of het inderdaad gecontroleerd wordt door Boon? Anders is het niet echt een bruikbare tip…

  26. En registeren met frans gsm nummer. Werkt dat misschien?

  27. Ik heb wel bewondering voor degenen die het proberen hoor! Pioniers!
    Verschrikkelijk omslachtig in te stellen, onzekerheid over de bruikbaarheid en ook nog een het risico je geld kwijt te raken door een blokkade van de aanbieder …
    Pff, mij teveel gedoe, ik pak m’n portemonnaie wel …

  28. @Jan Willem: Apple loopt tegenwoordig helaas achter. So komt er van Windows een waanzinnige touchscreen computer aan terwijl Apple met een balkje van 1 cm op een MBP zit te prutsen. Steve draait om in zijn graf.

  29. Ik heb al sinds juni 2016 een boon account en betaal geregeld met Apple Pay. Vooral heel vaak in de Lidl en de Aldi (België).
    Nog nooit een probleem met boon gehad, de UK account werkt hier prima, ik heb alleen al vanaf het begin een fake UK-adres ingevoerd.

    Nu heb ik zojuist geprobeerd om de Franse account aan te maken, ten eerste moet je dan een nieuw telefoonnummer hebben, dat niet eerder geregistreerd was bij boon UK. Dat had ik, maar na aanmelding krijg ik onmiddellijk te zien, uw boon account is geblokkeerd, neem contact op met boon. Misschien omdat de app niet op de telefoon staat waarmee ik geregistreerd heb. ik heb een mailtje gestuurd voor meer info…

  30. Ook hier lukt het niet in te loggen in de boon app doordat ik het al eens met de UK-versie heb gewerkt. Heb een mail die kant uitgestuurd, ben benieuwd…

  31. Ik kreeg op het werk een fout melding een onbkende kaart. Gewone creditcard nemen ze wel aan. Wat doe ik verkeerd?

  32. Ik had een mailtje gestuurd naar Boon of het mogelijk is dat ik mijn UK account om kan zetten naar FR, nu krijg ik een mailtje terug dat ze niks beantwoorden als ik het mailtje niet stuur via mijn account mail om het zo te zeggen… nu heb ik nooit een mail ingevuld geloof ik dus hoe wil ik ooit in contact komen…

  33. Bij Mij is het allemaal gelukt (omslachtig… nou nee, een Frans Apple is aanmaken was zo gebeurd..)

    Betalen gaat ook prima. Werkt mooi dat Apple pay. 1e test was bij Kiosk op een station.

    Ik ga er niet teveel geld op zetten, eerst maar kijken of de Franse BOON app blijft werken (zie eerder commentaar)

  34. Kan iemand deze vraag al beantwoorden?

    Origineel geplaatst door Mick
    Kan iCulture uitzoeken of het inderdaad gecontroleerd wordt door Boon? Anders is het niet echt een bruikbare tip…

  35. Via een bankoverschrijving duurt het overmaken van een geldbedrag nu al drie dagen.

  36. Origineel geplaatst door Paul
    Via een bankoverschrijving duurt het overmaken van een geldbedrag nu al drie dagen.

    Vrijdag overgeschreven, vandaag staat er erop

  37. Origineel geplaatst door Marc
    Ik had een mailtje gestuurd naar Boon of het mogelijk is dat ik mijn UK account om kan zetten naar FR, nu krijg ik een mailtje terug dat ze niks beantwoorden als ik het mailtje niet stuur via mijn account mail om het zo te zeggen… nu heb ik nooit een mail ingevuld geloof ik dus hoe wil ik ooit in contact komen…

    Ik heb gisteren uitgebreid antwoord gehad, waarin ze aangeven dat ze mijn account over kunnen van de UK naar de Franse versie van boon*. Ook geven ze mij de mogelijkheid het resterende bedrag op mijn UK kaart (paar pond) terug te storten. In de mail schrijven zij ook een verkorte uitleg van deze tutorial. Dat doet vermoeden dat het hun niks uitmaakt dat wij als Nederlanders die app “kapen” om Apple Pay betalingen te doen hier.

    * Dit is een proces van stopzetten boon UK en aanmaken boon FR.

  38. Had eerder een UK account, deze laten stopzetten en omgezet naar de Franse versie. Pas problem! Works like a charm.

  39. Heb deze aanwijzingen gevolgd en via betaalopdracht geld overgemaakt. Net succesvol kunnen betalen bij Burgerking via mijn AppleWatch.
    Leuk dat het werkt!

  40. Heb in efteling met apple watch betaald vlakbij baron en ze stonden even raar te kijken

  41. Inmiddels ook een Frans account kunnen aanmaken. Geld overgemaakt, erg fijn dat er nu geen extra kosten van een pond aan verbonden zijn.

  42. De reden dat mensen geblokkeerd worden is omdat je geen officiele gegevens invult. Doe dit dus wel! Anders moet je een hele proces doorheen lopen. (Opsturen van iD, bankafschrift)

    Maar werkt prima! Je kunt ook gewoon met IBAN geld overmaken en Boon weet dat ik gebruik maak van de creditcard in nederland. Medewerker dacht dat dit niet mogelijk was XD.

  43. Het grappigste is: blijkbaar kan je bellen naar Boon zelf in België (+32 (0) 28085600) en Nederland (+31 (0) 858882005) maar de app in niet beschikbaar in beide landen, dus ik vraag mij af wat ze aan het doen zijn op hun bureau momenteel… 😂

  44. Vandaag de installatie gedaan. Ik heb een frans adres ingevuld.
    Via mijn creditcard er geld op gezet, is er dan ook direct. Kost zo een euro.
    Als het blijft werken zet ik het nog om naar mijn IBAN, scheelt die ene euro dan.
    Nou ik ga pochen van de week met mijn Apple Pay.

    PS uit de reacties hier zie ik dat mensen Apple de schuld geven dat Apple Pay door de Nederlandse banken niet gevoerd wordt. Maar dan begrijp je het niet helemaal, jouw bank moet het mogelijk maken, Apple biedt alleen de infrastructuur. Dus mopperen op Apple is toch wel bij het verkeerde adres, ga klagen bij je bank.

  45. Zojuist geprobeerd bij 2 winkels de albert heijn en het kruidvat, beide winkels gaven aan dat het een ongeldige kaart was. Ik heb maar een heel klein bedrag op mijn BOON. Account staan. Heeft iemand tips? Want wil het graag gebruiken! 😁

  46. Vandaag kreeg ik deze sms:

    Reminder: to make payments with boon. outside of French Territories you need to upgrade to boon. PLUS. Your boon. service team

    Het lijkt er op dat ze willen voorkomen dat gebruikers die niet in Frankrijk wonen gebruik maken van de dienst.

    @Danny: Ah en kruidvat zijn geen MasterCard acceptant. Soms kunnen ze kiezen om buitenlandse creditcards te weigeren.

  47. Ik kreeg vandaag ook de SMS dat je voor betalingen buiten Frankrijk een boon. PLUS account moet hebben. Ik probeer straks mijn saldo wat ik nog heb bij de Lidl te gebruiken en zal daarna helaas moeten stoppen met boon.

  48. Origineel geplaatst door Frank
    Ik kreeg vandaag ook de SMS dat je voor betalingen buiten Frankrijk een boon. PLUS account moet hebben. Ik probeer straks mijn saldo wat ik nog heb bij de Lidl te gebruiken en zal daarna helaas moeten stoppen met boon.

    Ik ook… 🤔

  49. Ik heb geregistreerd voor boon plus met mijn Franse ID kaart + NL bankafschrift, ik heb nu ook gewoon boon plus en kan gewoon gebruik maken van de dienst. Ik weet niet of het ook met een NL paspoort of ID gaat.

  50. @Steef: De registratie voor boon plus werkt ook met een Belgisch paspoort en BE bankafschrift of kredietkaart afschrift. De gevraagde documenten moeten volledig en duidelijk gescand en opgestuurd worden, zoniet moet je herbeginnen. Dat vertraagt het hele proces. Na 2 weken werd mijn upgrade naar boon plus uiteindelijk aanvaard.

  51. Kan het ook niet (makkelijker) op deze manier:

    Wanneer je de telefoon op regio Ierland zet, deze hebben sinds kort ApplePay. Dan behoud je eigenlijk alle instellingen die je ook in het Nederlands had. Zoals euro’s. Wanneer je deze op regio US of UK zou zetten heb je dollar of pond als hoofd munteenheid hebben.

    Mijn iPhone stond al op Engels en Ierse regio. Bij installeren van 10.3 werd er gevraagd een creditcard te scannen bij het opstarten.

    Je krijgt er dan in settings een optie erbij genaamd: Wallet & ApplePay. Hier kun je direct een credit card scannen/ toevoegen. Op deze manier voeg je ApplePay native toe.

    Ik weet alleen niet of dit geaccepteerd wordt, door een Nederlandse MasterCard bijvoorbeeld. Ik heb zelf (nog) geen credit card, zat te wachten welke Nederlandse bank als eerste hiermee zou komen.

  52. Zit nu ook met het probleem dat ze boon basic buiten Frankrijk blokkeren.
    iemand een idee om dit op te lossen? heb 25-, nog op me boon. fr account staan…..

  53. Een week of 2 geleden geïnstalleerd volgens deze handleiding. Boon basic account. Opgewaardeerd via Visa creditcard. Succesvol kunnen betalen bij Emté supermarkt en Intratuin. Inrijden parkeergarage Rotterdam met Apple Watch ging prima. Uitrijden helaas niet.

    Leuke tussenoplossing. Nu maar op een snelle uitrol van Apple Pay in NL hopen.

  54. Ik heb ook een frans Boon. account aangemaakt. Een aantal maanden geleden had ik ook al een UK account, dit werkte bij veel winkels maar ik heb geen creditcard dus ik kon er geen geld op storten. Echter kan ik nu met mijn Franse Boon. account nergens betalen omdat je in Nederland (dus buitenlandse transactie) Boon. Plus nodig hebt… En als Nederlander wordt dat een probleempje aangezien ik natuurlijk geen Franse identiteitskaart heb🙄. Iemand tips?

  55. @David Daniël: @Kaj Lohman: Je hebt geen Frans ID nodig om je identiteit te verifiëren. Volg de instructies voor upgrade naar boon Plus: scan ID (om het even welk Europees ID) en een papieren document van een officiële instantie(bank, overheid, energiemaatschappij) welk je adres bevestigt.
    Binnen 1-4 dagen heb je weer toegang en kun je oneindig gebruik blijven maken van boon.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.