Capitool: inauguratie van Donald Trump

Zo volg je de inauguratie van Donald Trump op je iPhone, iPad en Apple TV

Vrijdagavond om 18:00 uur vindt de officiële inauguratie plaats van Donald Trump, de 45e president van de Verenigde Staten. Kun je niet voor tv hangen maar wil je het wel volgen op je iPhone, iPad of Apple TV? Wij zetten de mogelijkheden voor je op een rij.

Capitool: inauguratie van Donald Trump

Er is al veel over gezegd en geschreven wat Donald Trump voor Amerika en de wereld gaat betekenen, maar vandaag gaat het dan toch echt gebeuren: de officiële inauguratie van Trump. Na te zijn ingezworen mag deze markante zakenman zich de komende vier jaar de 45e president van de Verenigde Staten noemen. Kun je niet voor de tv hangen, maar wil je de inauguratie wel live volgen? Wij zetten de mogelijkheden voor je op een rij.

Inauguratie Donald Trump live kijken

Vanaf 17:15 uur beginnen de meeste livestreams met hun voorbeschouwingen, waaronder die van de NOS. Om 18:00 uur begint de officiële inauguratie, dus als je alles wilt volgen moet je op dat moment met je iPhone of iPad op schoot zitten.

Twitter

Twitter heeft een speciale pagina voor de inauguratie, in samenwerking met de Amerikaanse publieke omroep PBS. Op deze pagina kun je de livestream kijken van de inauguratie (in het Engels) en tegelijkertijd volgen wat erover op Twitter wordt gedeeld (en zelf mee-tweeten). In de Twitter-app voor iPhone en iPad volg je de livestream door naar het account van PBS Newshour te gaan (zie onderstaande tweet). We hebben het nog niet kunnen checken omdat het evenement pas over een paar uur plaatsvindt, maar waarschijnlijk kun je met de Twitter-app ook vanaf je Apple TV kijken.

YouTube

Amerikaans nieuwsmedium USA Today zendt vrijdagmiddag geen traditionele livestream uit vanuit Washington, maar gaat nog een stapje verder. Via haar YouTube-kanaal zendt het een Virtual Reality-livestream uit, die je kunt kijken als je een VR headset zoals Google Cardboard bezit. Ook is er een aparte livestream in 360 graden, die je via de YouTube-app op je iPhone, iPad en Apple TV kunt kijken. Via de YouTube-kanalen van onder meer NBC, Bloomberg Politics en de Washington Post kun je de inauguratie ook live volgen.

NOS

Is je beheersing van het Engels wat minder of kijk je liever met Nederlands commentaar, dan kun je natuurlijk ook terecht bij onze eigen publieke omroep. Vanaf 17.15 uur volg je met de livestream van de NOS alles rondom de inauguratie vanaf je iPhone, iPad of Apple TV. Ook hebben ze een handig visueel overzicht gemaakt van de ceremonie die vanmiddag plaatsvindt:

Via je eigen tv-aanbieder

Vrijwel alle grote internationale en nationale televisiezenders, waaronder de NOS en RTL in Nederland, zenden de inauguratie vrijdagmiddag live uit. Met de meeste apps van tv-aanbieders, bijvoorbeeld Ziggo, kijk je een groot aantal tv-zenders op je iPhone of iPad. Ook kun je terecht bij KPN, Vodafone en T-Mobile. Met de tv-dienst KNIPPR kijk je jouw favoriete tv-zender ook nog eens rechtstreeks op je Apple TV.

Alleen het nieuws volgen

Als live kijken geen optie is, maar je wilt wel op de hoogte blijven, dan kan dat uiteraard met een van de vele nieuwsapps voor iPhone en iPad. We noemen hier de drie populairste, maar je kunt natuurlijk ook terecht bij een van je favoriete kranten.

Dit artikel is bedoeld om je te informeren over de mogelijkheden om de inauguratie te bekijken. iCulture neemt hiermee geen politiek standpunt in. Omdat we geen politiek forum zijn, zijn de reacties bij dit artikel gesloten. Eventuele aanvullingen of reacties kun je kwijt via Twitter, Facebook of rechtstreeks aan de redactie via onderstaande link.

Openingsfoto door: Geoff Livingston (Creative Commons)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 januari 2017, 12:37
Categorie Achtergrond
Onderwerpen politiek, trump, verenigde staten, verkiezingen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.