Reacties voor: Patent: Apple wil plastic en metaal in de iPhone ultrasoon lassen

Een nieuw onthuld patent van Apple legt uit hoe metaal en plastic via ultrasoon lassen met elkaar versmolten kunnen worden. Nogmaal gesproken is dit proces lastig bij twee verschillende materialen.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 16 reacties

  1. Hoe kan dit zorgen voor een kleinere iPhone? Lijm is niet zo dik toch? En plastic/metaal verlijmt prima. Daarnaast denk ik dat de iPhone nu al prima bestand is tegen vallen, ok het glas breekt snel maar hoe willen ze dat hier mee oplossen?

    T zou wel de productie kunnen versnellen alleen hoop ik dat Apple bij duurzame materialen blijft en plastic zoveel mogelijk mijd..

  2. @Jasper: “ok het glas breekt snel maar hoe willen ze dat hier mee oplossen?”

    Nou blijkbaar door weer plastic te gaan gebruiken.
    Want buiten het scherm kan ik geen enkel onderdeel bedenken dat gelijmd zou zijn.

  3. Wel heel makkelijk voor zelf reparaties.. ( not )

  4. Nu kan je zelf de iPhone nog openfriemelen maar dat houdt dan dus meteen op. En áls het je lukt, zonder de boel af te breken, dan moet er toch weer de lijmspuit aan te pas komen om ‘m weer dit te krijgen.
    Ben benieuwd.

  5. En daar gaat de markt voor iPhones maken (mijn markt dus..)

  6. Theoritisch heel interessant tegen glasbreuken, maar krassen, zullen enorm zichtbaar worden. ik denk niet dat Apple deze techniek ooit zal gebruiken. Niemand trouwens. Krassen zijn er 100% indien men deze techniek zou gebruiken. Men zou beter de coat van het glas weren. Dat is namelijk DE oorzaak van krassen op het scherm. Het glas op zich wordt nooit beschadigd door sleuetels, etc,… het is gewoon die belachelijke coat laag die de krassen opnemen. Waarom men dat doet: om iets minder “fingerprints” te hebben. Ik heb liever mijn scherm vol “fingerprints” dan een scherm vol on uitwisbare beschadigingen door krassen!

  7. Origineel geplaatst door Enes
    Want buiten het scherm kan ik geen enkel onderdeel bedenken dat gelijmd zou zijn.

    De metalen rand wordt op drie/vier plaatsen onderbroken door plastic.

  8. Je kan’t maar alvast hebben hè. Altijd gemakkelijk om de concurrent aan te klagen als deze het WEL zou gaan gebruiken toch.

  9. Als je ze hier mee bereiken dat Iphone’s niet meer zelf of door kleine bedrijfjes te openen / repareren zijn, is dit weer een slimme tactische zet van Aplple!

  10. Origineel geplaatst door sansems
    En daar gaat de markt voor iPhones maken (mijn markt dus..)

    Inderdaad. Ik begin Apple behoorlijk vervelend te vinden, met te bepalen wat goed voor mij is. Dit gaat ze nog opbreken!

  11. Origineel geplaatst door Peterfrans
    Inderdaad. Ik begin Apple behoorlijk vervelend te vinden, met te bepalen wat goed voor mij is. Dit gaat ze nog opbreken!

    Wat een onzin man, alsof Apple rekening moet houden met mensen die voor zichzelf zijn begonnen om Apple apparaten te herstellen.
    Jij kiest toch voor Apple..als je zoveel van je vrijheid wilt genieten dan ga je richting Android.

  12. Lijkt me niet voor het scherm gezien de samenwerking die is aangehaald met Gorilla Glass, sterkste en veiligstemateriaal dat bijna niks weegt… Benieuwd waar ze het patent voor gebruiken.

  13. @Daejji: Sorry dat ik je heb beledigd. De concurrentie voldoet bijna aan mijn eisen, dus de overstap is straks snel gemaakt.

  14. Origineel geplaatst door Peterfrans
    Inderdaad. Ik begin Apple behoorlijk vervelend te vinden, met te bepalen wat goed voor mij is. Dit gaat ze nog opbreken!

    Wat?!?! Omdat Apple een patent heeft aangevraagd op metaal-plastic lassen?
    Volgens mij ben jij behoorlijk de weg kwijt.

  15. @Juppe: Sorry dat ik je in je Appleziel hebt geraakt. Apple gunt zelfs eenvoudige reparateurs van Apple-producten niet om een droge boterham te verdienen. En daar maakt dit onderdeel van uit.

  16. @Peterfrans: hulde voor jou!!! apple moet gewoon doen waar ze goed in zijn namelijk: goeie producten maken en niet denken dat ze alles zijn en alles kunnen doen wat ze willen. begin steve echt te missen. ik weet niet of het komt at hij weg is maar sinds dat moment vind ik apple steeds slechter worden!!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.