Patent: Apple wil plastic en metaal in de iPhone ultrasoon lassen

Een nieuw onthuld patent van Apple legt uit hoe metaal en plastic via ultrasoon lassen met elkaar versmolten kunnen worden. Nogmaal gesproken is dit proces lastig bij twee verschillende materialen.

Ultrasoon LassenEen nieuw onthuld patent van Apple beschrijft hoe plastic en metaal ultrasoon aan elkaar vast gelast kunnen worden in bijvoorbeeld een iPhone, zodat het niet langer nodig is om lijm te gebruiken. Hoewel de techniek niet nieuw is, kan het vele malen moeilijker zijn om twee verschillende materialen met elkaar te versmelten. Apple wil dit probleem oplossen door door metalen onderdelen te maken die samenhangen met gesmolten plastic dat er op wordt aangebracht.

Door in de metalen onderdelen een plek te bieden voor gesmolten plastic, haken de twee in elkaar nadat het plastic weer stolt. Hierdoor hoeft het metaal niet verwarmd te worden, iets dat eerder voor problemen zorgde: plastic en metaal hebben allebei namelijk een ander smeltpunt.

Het ultrasoon aan elkaar lassen van iPhone-onderdelen zou ervoor kunnen zorgen dat de iPhone een stuk steviger en compacter gebouwd kan worden, met als gevolg een kleinere iPhone die minder snel kapotgaat na een valpartij. De kans is hoe dan ook groot dat de iPhone baat zal hebben bij Apple’s patent, mochten ze deze ooit in de praktijk gaan uitvoeren: de iPhone en de iPod worden in de patentomschrijving genoemd.

Bron: Appleinsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 maart 2012, 21:00
Categorie Apple
Onderwerp patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.