iPad-wachtrijen wereldwijd voor derde generatie iPad

Wereldwijd staan mensen in de rij voor de iPad 3. De derde generatie iPad ging in Australië, Japan en Singapore al in de verkoop.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ipad walmart gonnyWe hebben hem! Om 6:30 uur Nederlandse tijd hadden we onze 4G 64GB iPad wit in handen. Supermarkt Walmart verkocht in de VS de iPad namelijk al vanaf middernacht plaatselijke tijd en niet om 8:00 uur ‘s ochtends. Met uiteindelijk maar 14 mensen in de wachtrij is de ervaring wel wat anders dan je bij Apple gewend bent: je krijgt de iPad mee in een goedkoop plastic tasje en er zijn geen klappende en joelende Apple-medewerkers. In plaats daarvan kregen we te maken met knorrige Walmart-medewerkers en een kassasysteem dat niet werkte. Maar uiteindelijk, na slechts drie kwartier wachten waren we de trotse eigenaar van de nieuwe iPad. Het lijkt de meest makkelijke manier om een nieuwe iPad in handen te krijgen, maar het was helaas maar voor weinig mensen weggelegd: na nummer 14 in de wachtrij was de voorraad alweer op. Bij een andere winkel hoorden we dat er maar 10 stuks waren geleverd.

Wereldwijd staan tienduizenden en misschien zelfs honderdduizenden mensen momenteel in de rij om de derde generatie iPad te kopen. De iPad gaat vandaag vanaf 8:00 uur in de verkoop in landen als Duitsland en Frankrijk. In Australië, Japan en Singapore hebben ze ‘m overigens al want daar ging de verkoop door het tijdsverschil al een paar uur geleden van start.

ipad wachtrij londenIn 10 landen is de iPad vanaf vandaag te koop en er zullen volgens schattingen meer dan 1 miljoen stuks verkocht worden. In Australië en Singapore konden de kopers nog iets eerder in bezit komen van een derde generatie iPad, want de operators begonnen al met de verkoop voordat de officiële Apple Stores open gingen.

De reviews van de derde generatie iPad zijn over het algemeen positief. Vooral het mooiere retinascherm en ondersteuning voor 4G worden genoemd als reden om te kopen, maar zijn voor anderen juist weer niet vernieuwend genoeg om de upgrade te maken. Waarom mensen zo gek zijn om in de rij te gaan staan? Soms omdat ze gewoon het nieuwste van het nieuwste willen, soms omdat ze de iPad heel intensief gebruiken en echt zitten te springen om de nieuwe functies. En soms omdat ze hun oude al hebben verkocht voor een aardige prijs en nu relatief goedkoop kunnen upgraden.

In dit bericht zullen we foto’s verzamelen die wereldwijd bij de diverse Apple Stores zijn gemaakt. We zullen dit gaandeweg verder uitbreiden. Opvallend is dat er in Oberhausen veel meer Nederlanders dan Duitsers in de rij staan:

oberhausen ipad 3
Oberhausen, via TheSayWhatBlog.de

oberhausen ipad 3-2
Oberhausen, via TheSayWhatBlog.de


Oberhausen, via @BaSSDruM

apple-ipad-singapore
Singapore, via CNET

ipad launch tokio
Tokio, via CNN

walmart dallas
Walmart Dallas (na 10 stuks al uitverkocht), eigen foto

ipad launch parijs
Parijs, via Meladvice

iPad wachtrij Apple Store Parijs
Parijs, via @alectinho

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 maart 2012, 9:46
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.