Stefan Esser toont untethered jailbreak op iOS 5.1 (jailbreak)

De hacker Stefan Esser heeft een drietal foto’s publiek gemaakt waarop een iPad 2 met jailbreak op iOS 5.1 wordt getoond. De jailbreak zou ook geschikt zijn voor de iPhone 3GS met oude bootrom, iPhone 4, iPhone 4S, 3e en 4e generatie iPod touch, de originele iPad, de iPad 2 en de Nieuwe iPad.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

iOS 5.1 jailbreak op iPad 2Beveiligingsonderzoeker en hacker Stefan Esser (alias @i0n1c) heeft een drietal foto’s publiek gemaakt waarop een iPad 2 met jailbreak op iOS 5.1 wordt getoond. Uit de foto’s kan worden opgemaakt dat Esser beschikt over exploits waarmee een untethered jailbreak mogelijk zou kunnen worden gemaakt voor de iPhone 3GS met de nieuwe bootrom, iPhone 4, iPhone 4S, 3e en 4e generatie iPod touch, de originele iPad, de iPad 2 en de Nieuwe iPad.

De jailbreak zou voor alle genoemde iDevices kunnen worden gebruikt, aangezien Esser gebruik maakt van kwetsbaarheden in iOS, in tegenstelling tot kwetsbaarheden in bijvoorbeeld de bootrom van bepaalde toestellen. Het is niet bekend of en zo ja wanneer Esser de jailbreak met de rest van de wereld zal delen. Ook op iOS 4.3.x was @i0n1c (deels) verantwoordelijk voor een untethered jailbreak. Destijds toonde Esser een foto van een gejailbreakte iPad 2 en werd de exploit vervolgens gedeeld met het iPhone Dev Team. Het iPhone Dev Team verwerkte de exploit na iets meer dan drie weken in de bestaande jailbreaktools redsn0w en PwnageTool.

Cydia op iOS 5.1

Vandaag zijn de slides beschikbaar gemaakt van Stefan Esser’s “iOS 5
An Exploitation Nightmare?
” presentatie op CanSecWest, die meer informatie verschaffen over de werkwijze van Esser.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 maart 2012, 21:41
Categorie Jailbreak
Onderwerpen ios 5, jailbreak, untethered

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.