Bliyoo-Bruna

Bliyoo: Bruna’s ‘Netflix voor e-books’ gaat vandaag van start

Boekenwurmen opgelet: Bruna's Bliyoo is een nieuwe abonnementendienst voor liefhebbers van boeken en tijdschriften.

Bliyoo-logoBruna brengt boeken en tijdschriften naar je iDevice met Bliyoo: onbeperkt boeken en tijdschriften lezen voor een vast bedrag per maand. Na een testperiode in februari is de app vanaf vandaag beschikbaar.


De Bliyoo-app werkt zowel op iPhone, iPad, iPod touch als op Android. Opvallend genoeg worden E-readers (nog) niet ondersteund. Voordat je kunt beginnen met lezen maak je een keuze uit drie verschillende abonnementen; daarbinnen kun je een onderscheid maken tussen boeken en tijdschriften.

Boeken, tijdschriften of allebei?

Zo betaal je tien euro per maand om onbeperkt boeken te lezen, of kies je voor een abonnement waarbij je alleen tijdschriften onbeperkt voor een tientje per maand door kunt bladeren. De echte boekenwurmen kunnen voor 15 euro per maand zowel onbeperkt boeken als tijdschriften lezen. Nieuwkomers kunnen Bliyoo een maand lang gratis proberen.

Bliyoo-app Bliyoo-app

Vanuit de app kun je boeken en tijdschriften selecteren, die vervolgens in ‘Mijn boekenkast’ verschijnen. Je kunt maximaal drie boeken en drie tijdschriften lokaal opslaan, zodat je ze ook offline kunt lezen. Handig voor onderweg.

Aanbod toereikend?

De hamvraag bij Bliyoo is natuurlijk of het aanbod uitgebreid genoeg is om een abonnement te overwegen. Volgens de boekendienst moeten er binnen de eerste maand 10.000 boeken en tijdschriften zijn om uit te kiezen. Dit aantal moet later uitgebreid worden naar 20.000. Genoeg te lezen dus, al steekt dit getal schril af tegen het aanbod van 250.000 boeken en tijdschriften die je in de klassieke boekenwinkel tegenkomt.

Topman Fred Zeegers laat aan RTL Nieuws weten dat veel buitenlandse titels ontbreken, omdat het lastig zou zijn om de digitale rechten daarvan te regelen. Bruna’s oorspronkelijke e-books app Tablisto wordt opgenomen in Bliyoo.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
27 mei 2015 om 11:15
Onderwerp
Categorie
Apps
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.