Reacties voor: ‘Dat is dan 95 euro’: boete voor smartphonegebruik op de fiets

De boete voor het gebruik van smartphones op de fiets wordt 95 euro. Dat beweert het AD op basis van bronnen in Den Haag. Het verbod gaat op 1 juli in.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 24 reacties

  1. Gezien de overige boetes voor fietsers logisch, maar is veel te laag natuurlijk. Hopelijk wordt het ook gehandhaafd. Nu nog een verbod voor oordopjes in tijdens het fietsen en we zijn er.

  2. Eindelijk!! Hopelijk komt dit er door.
    Ik ben zelf behoorlijk verknocht aan mijn mobiel maar tijdens het fietsen en auto rijden blijft deze in de mijn zak. In de auto zelfs op niet storen.
    En er zullen veel huilers zijn die dit belachelijk vinden maar dan begrijp je het niet helemaal waarschijnlijk. Op de fiets moet je met je omgeving bezig zijn en niet turen naar een schermpje.
    Al slingerend, en soms ook tegen het verkeer in fietsend, het fietspad over.
    Ben al eens aangereden tijdens het fietsen door een andere fietser die met zijn mobile bezig was. Zo boos als dat ik was heb ik zijn Galaxy S8 aan bonken gegooid. En weer verder gefietst.
    De veroorzaker in kwestie in volle verwarring achter gelaten.

  3. Schandalig weinig.

  4. Origineel geplaatst door robin
    Ben al eens aangereden tijdens het fietsen door een andere fietser die met zijn mobile bezig was. Zo boos als dat ik was heb ik zijn Galaxy S8 aan bonken gegooid. En weer verder gefietst.

    De veroorzaker in kwestie in volle verwarring achter gelaten.

    Dus jij was dat… 😶

  5. Origineel geplaatst door robin
    Ben al eens aangereden tijdens het fietsen door een andere fietser die met zijn mobile bezig was. Zo boos als dat ik was heb ik zijn Galaxy S8 aan bonken gegooid. En weer verder gefietst.

    De veroorzaker in kwestie in volle verwarring achter gelaten.

    Origineel geplaatst door pherkan
    Dus jij was dat… 😶

    Wat deed je dan ook met een Samsung? 😂

  6. Ach toch geen 🍏🤪

  7. Je zou gewoon je iPhone in een CarPlay mode moeten kunnen zetten. Dan heb je dezelfde eenvoudige functionaliteit van CarPlay alleen zonder dat je daar aparte autoradio voor hoeft te kopen. Plus dat werkt dan ook op de fiets in een houder.

  8. Zou de bediening van een Apple Watch daar dan onder vallen of niet? Aangezien je die niet per se ‘vasthoudt’..

  9. Mag de Apple Watch wel op de fiets? Daar kun je ook bijna alles mee… 🤔

  10. Wat is het verschil tussen op een standaard op het stuur of in je hand…… in beide gevallen heb je je ogen niet op de weg 🤔

  11. Ik wil CyclePlay!

  12. Prachtig natuurlijk. Volledig eens. Maar ze moeten dan ook flink veel politiebureaus gaan bouwen om alle nieuwe agenten te huisvesten die deze bekeuringen gaan uitschrijven. Kort gezegd: dit verbod zal weinig zoden aan de dijk zetten omdat de pakkans nagenoeg nihil is

  13. @Jeroen: Ik zie nu fietsers op hun mobiel kijken als de politie langs rijdt dus wat dat betreft is dit wel een stap in de goede richting.

  14. Veel te weinig. Die smartphone moet verbannen worden in het verkeer. Gelukkig binnenkort camera’s die detecteren dat je je telefoon in je handen hebt achter het stuur. Krijg je automatisch een boete in de bus. Kan mij niet snel genoeg gaan.
    Als je ziet hoeveel auto’s er slingeren, en als je er inkijkt zitten ze allemaal op dat klote ding!!

  15. Straks dan ook echt gaan handhaven, daar schort het nog aan. Minder bezuinigen op politie, anders is deze wet al bij het ingaan een aanfluiting.

  16. Even voor de duidelijkheid: het gaat om handheld bedienen van een smartphone. Niet om het bedienen van een smartphone zelf. Het voorbeeld van onduidelijkheid bij AppleCar lijkt mij daarom niet juist, want je bedient de smartphone niet handheld. En dit trekt bestuurders van een voertuig dus juridisch gelijk. En terecht.

    Zie ook Rijksoverheid:

    “Onder het rijden is het niet toegestaan om met een mobiele telefoon in de hand te bellen, te sms-en of te appen. Op het moment dat u belt of appt bent u met uw aandacht niet bij de weg. U brengt anderen en uzelf in gevaar en zorgt ook voor vertragingen. Daarom is het verboden om handheld te bellen. U kunt daarvoor een boete krijgen.”

    Bron

  17. @Jeroen: nou ik denk dat je je daar in vergist. Hier rijden er altijd dag en nacht politie auto’s rond en ook fietsende agenten. Dus reken maar dat die veel geld gaan verdienen de eerste maanden 😄

  18. Origineel geplaatst door Balsjer
    Straks dan ook echt gaan handhaven, daar schort het nog aan. Minder bezuinigen op politie, anders is deze wet al bij het ingaan een aanfluiting.

    Exact, leuk dat deze wet er komt.. Maar eerst nog maar eens zien of ze er daadwerkelijk op gaan handhaven. Ik zie in het verkeer vaak genoeg zaken die niet door de beugel kunnen waar de politie nota bene zichtbaar bij is.. Die vervolgens niks doen! Ach ja..

  19. @Duncan: Poeh, gelukkig!
    Pokemons vangen mag dus wel 😂

  20. Ik ben van mening dat ze dit ook mogen verhogen naar €180,-
    Zie bijna dagelijks nog mensen fietsen met dat ding in de hand. Ik heb mn dashcam aangeschaft, juist voor die malloten, mocht ik er een aanrijden dankzij hun onoplettendheid

  21. @Danny: zal je helaas weinig helpen. Want in de wet staat dat de automobilist altijd de schuldige is. Ook al is het de fout van de fietser

  22. @Suzanne: Tenzij overmacht kan worden bewezen..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.