Geekbench icon

Geekbench voor iOS test nu ook batterijduur

Je kunt nu met Geekbench ook de accuprestaties van je iPhone meten. De app moet hiervoor in de achtergrond draaien.

De benchmark-app Geekbench wordt al lange tijd gebruikt om de prestaties van iPhones, iPads en iPods te testen – vaak ook in onze uitgebreide hardwarereviews. Een update voor de app heeft een extra, praktische test toegevoegd. Je kunt voortaan snel zien hoe de batterij van je iDevice presteert.

Geekbench batteryDe batterijtest van Geekbench draait op de achtergrond terwijl je de iPhone gewoon gebruikt. Voor optimale testresultaten wordt aangeraden om de backlight van de iPhone zo laag mogelijk te zetten, maar dit is optioneel. Zodra een iPhone-batterij de nul procent bereikt, kun je hem aan de lader hangen en opnieuw opstarten. Open vervolgens de Geekbench-app om de batterijscore te bekijken. Hier zie je hoe lang de iPhone er over deed om leeg te raken, hoe vol hij zat toen je begon met meten en wat voor score de batterij krijgt.

De batterijtest is een handige tool om bijvoorbeeld de iPhone-accu te vergelijken met die in een concurrerende smartphone. Je kunt de scores namelijk naast elkaar zetten om te zien welke batterij het beste presteert. Hoewel je de batterijcapaciteit van twee smartphones kunt vergelijken, kunnen de resultaten van een dergelijke batterijtest anders zijn. De apps die je draait hebben bijvoorbeeld invloed op je iPhone-accu.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 december 2014, 10:56
Categorie Apps
Onderwerpen accu, geekbench

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.