Reacties voor: Blackberry-maker claimt dat PlayBook webbrowser van iPad verslaat

De browser van de Blackberry PlayBook is volgens een eigen gemaakt filmpje sneller dan die van de iPad. Ook laat de browser Flash-content zien. De PlayBook komt begin 2011 op de markt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 50 reacties

  1. Als de playbook komt is er toch ook al weer bijna een nieuwe iPad? Beetje oneerlijk om het zo te vergelijken, denk dat Apple nu ook wel concept producten heeft liggen die beter zijn dan de huidige iPad.

    Of heb ik het mis?

  2. moet zeggen, is wel heel smoootttthhh…. maar goed heb een ipad en ben er blij mee..

  3. Verrassend. Wij van WC-eend adviseren WC-eend.

    Jammer van de “web is alles wat je nodig hebt” visie.
    Daarmee gaan ze de plank misslaan, net als al die andere Tablet bouwers die de vloer met Apple gaan en gingen aanvegen.

  4. Ik heb nog niet gemerkt dat mijn ipad traag is. De internetverbinding is altijd bepalend.

  5. Prima laat maar zien! Hoe sneller de evolutie van de pads gaat des ter beter het is voor de consument

  6. Als Steve nou eens wakker wordt en flash toestaat op de volgende generatie iPad’s. Kan inmiddels makkelijk qua rekenkracht.

    Heb nu enkele maanden een iPad maar het niet ondersteunen van Flash is wel een erg grote barriere bij gebruik voor webbrowsing.

  7. @Hans Pinckaers:
    Nee. Je hebt volkomen gelijk. Iedereen vergelijkt z’n nog uit te komen tablets met de al lang uitgekomen iPad. En dat klopt niet. Tuurlijk is alles dat een jaar later uitkomt een stuk sneller. Is met alle techniek.

    Ik verwacht dat de nieuwe iPad elke concurrent volkomen wegblaast. De concurrent holt achter Apple’s eerste iPad aan, nu wachten ze op nieuwe functies om te kopiëren of op te variëren.

  8. Origineel geplaatst door hgr
    Als Steve nou eens wakker wordt en flash toestaat op de volgende generatie iPad’s. Kan inmiddels makkelijk qua rekenkracht.Heb nu enkele maanden een iPad maar het niet ondersteunen van Flash is wel een erg grote barriere bij gebruik voor webbrowsing.

    Als jij nu eens wakker wordt en doorkrijgt dat als een bij een webpagina rekening moet worden gehouden met rekenkracht, er dan iets mis is. We hebben ontzettend veel plezier gehad van Flash, maar het is outdated.

    Adobe probeert met man en macht de boel de tweaken zodat het lekker loopt, maar het is hen nog steeds niet gelukt een versie te maken die lekker loopt op OS X, laat staan op iOS. Met dezelfde moeite zetten developers iig videomateriaal om naar H.264 onder de HTML5 video tag. Sites die compleet in Flash zijn opgebouwd zie je steeds minder, het zijn veelal losse componenten. Het is een gouden stap geweest Flash op de mobiele apparaten te weigeren. Op m’n MacBook is het steevast de enige veroorzaker van crashes, de enige reden dat m’n ventilator aanslaat en het laat m’n batterij sneller leeglopen dan het kijken van een full-hd film. Flash is een schandalig stuk software dat gewoon niet meer van deze tijd is.

    Vorige week bleek nog uit tests dat de nieuwe MacBook Air twee uur extra batterijduur krijgt als je Flash uitschakelt.

    Als je ziet hoe snel sites hun content voor de iPad geschikt hebben gemaakt sinds de launch (hem ‘m meteen in april gekocht), dan zie je dat het over een half jaar bijna gepiept is. Dan heb je geen Flash meer nodig. En Adobe maar tweaken. De stakkers.

  9. Origineel geplaatst door hgr
    Als Steve nou eens wakker wordt en flash toestaat op de volgende generatie iPad’s. Kan inmiddels makkelijk qua rekenkracht.Heb nu enkele maanden een iPad maar het niet ondersteunen van Flash is wel een erg grote barriere bij gebruik voor webbrowsing.

    WAT EEN ONZIN alsof alles in fucking k.t-flash is gemaakt!

  10. Er zijn inmiddels meer filpjes verschenen van dit ding en ik moet zeggen dat RIM met deze BB een goed stuk werk heeft neergzet. Hij is idd sneller dan de iPad en speelt flash (houterig) Het heeft een eigen OS aangepast op se gekozen hardware. Compleet met makkelijke gelikte interface met 3D. het heeft alles wat de iPad mist. USB HDMI webcams (voor en achter). Hij kan alleen niet zelfstandig op internet. Daar moet je je blackberry telefoon voorbgaan gebruiken.

    Denk dat dit het eerste tablet word dat echt gaat concurreren.

    Alle android tablets zullen dat pas kunnen wanneer het android OS een echte tablet editie krijgt ergens in 2011.

  11. Origineel geplaatst door hgr
    Als Steve nou eens wakker wordt en flash toestaat op de volgende generatie iPad’s. Kan inmiddels makkelijk qua rekenkracht.Heb nu enkele maanden een iPad maar het niet ondersteunen van Flash is wel een erg grote barriere bij gebruik voor webbrowsing.

    Als je het dan zo’n groooote barrière vind moet je geen iPad kopen hè. Heel simpel

  12. Kan nou niemand hier accepteren dat apple niet onfeilbaar is?

    Meer interessante filmbeelden van de playbook hier
    http://www.engadget.com/2010/11/16/blackberry-playbook-first-hands-on-video/

  13. Origineel geplaatst door Mac
    Kan nou niemand hier accepteren dat apple niet onfeilbaar is?Meer interessante filmbeelden van de playbook hier
    http://www.engadget.com/2010/11/16/blackberry-playbook-first-hands-on-video/

    Tuurlijk zijn ze niet onfeilbaar, maar je kan er niet om dat, iedere keer ze een nieuw product uitbrengen ze de markt veranderen. Met de iPad hetzelfde. Ik ben benieuwd naar de nieuwe generatie, want waarschijnlijk loopt RIM dan weer achter. En ik ben ook benieuwd naar de prijs van de Playbook. Hij ziet er gelikt uit, maar je gaat er ook voor moeten betalen.

    Jonas

  14. Sorry hoor, ik heb een Blackberry mobiel, maar hier maken ze de iPad toch wel behoorlijk zwart. Ze hebben sowieso gesjoemeld, want mijn iPad thuis is toch een stuk sneller.

  15. Ik heb in ieder geval alvast een tijdje genoten van CBS.com op mijn iPad. Waarbij alles zeer vlot loopt (en opvallend genoeg een perfect voorbeeld van een site waarbij Flash geen enkele rol meer speelt).

  16. Ik moet eerlijk zijn… Het is snel. Maar hoe lang gaat het duren vooraleer de PlayBook achteruit gaat kwa snelheid. Of hoe lang duurt het voor je een virus krijgt? Apple is mischien niet altijd het snelste of dat ze ook niet veel content aanbieden (zoals alleen maar mp4 of je iphone/ipod touch, Itunes en etc.) maar het gaat hem eigelijk om kwaliteit. Over 5 jaar werkt men ipad nog altijd zo snel als nu… Zelfs mijn ipod touch 2G werkt nog altijd geweldig!

  17. Achja, hoelang hebben ze in Berlijn niet blijven zeggen dat de oorlog goed ging na de landing in Normandia? :p

    Keep telling yourself that Blackberry!

    Nee serieus, ik heb het echt wel gehad met het hele vergelijken met de iPad, iPhone en i-…

    Tip: Als je product goed genoeg is, hoeft dat soort geblaat allemaal niet 🙂

  18. Ik weet niet wie er bij BB op het lumineuze idee is gekomen om een tablet voor de professionele markt “PLAYbook” te noemen, maar ik vind het een #FAIL van jewelste.

    Daarbij heb ik toch meer vertrouwen in een door Apple goedgekeurde app dan in een webapplicatie.

  19. @Dijkie:
    Ik blijf het ook een ontzettend vreemde keuze vinden. Zie ze al zitten, de zakenmannen met hun playbookjes. Lekker spelen.

    En gelijk heb je, die apps hebben vaak zo hun voordelen. Ze doen het gegarandeerd, ze zijn vaak sneller en mooier en het is door Apple goedgekeurd dus het slurpt je batterij niet compleet leeg.

  20. Laten we eerlijk zijn, de iPad werkt goed. En Apps zijn een ideale aanvulling op de browser.

    Neemt niet weg dat een vlottere browser niet welkom zou zijn. En flash support zou ook niet misstaan. Ben werkzaam bij een interactief media bureau en weet wat allemaal met HTML5 kan. Maar een hoop content (niet alleen de video’s) wordt of steeds ontsloten via flash. En het zal nog een hele tijd duren voordat dit allemaal omgezet is. Zeer waarschijnlijk zal een deel zelfs nooit omgezet worden.

    Daarom zou je als eindgebruiker zelf de keuze moeten hebben om Flash al dan niet te activeren. Daarnaast zijn apps ook erg beklemmend. Het duurt vrij lang voordat je updates uitgerold zijn naar alle eindgebruikers. Terwijl dat op een website meteen het geval is.

    Ik hoop op een snellere iPad met meer keuze vrijheid. Graag zelfde formaat, hogere resolutie en lager gewicht.

    Als iemand dat kan bouwen, is Apple het.

  21. Origineel geplaatst door Jan Reet
    Origineel geplaatst door hgrAls Steve nou eens wakker wordt en flash toestaat op de volgende generatie iPad’s. Kan inmiddels makkelijk qua rekenkracht.Heb nu enkele maanden een iPad maar het niet ondersteunen van Flash is wel een erg grote barriere bij gebruik voor webbrowsing.Als jij nu eens wakker wordt en doorkrijgt dat als een bij een webpagina rekening moet worden gehouden met rekenkracht, er dan iets mis is. We hebben ontzettend veel plezier gehad van Flash, maar het is outdated. Adobe probeert met man en macht de boel de tweaken zodat het lekker loopt, maar het is hen nog steeds niet gelukt een versie te maken die lekker loopt op OS X, laat staan op iOS. Met dezelfde moeite zetten developers iig videomateriaal om naar H.264 onder de HTML5 video tag. Sites die compleet in Flash zijn opgebouwd zie je steeds minder, het zijn veelal losse componenten. Het is een gouden stap geweest Flash op de mobiele apparaten te weigeren. Op m’n MacBook is het steevast de enige veroorzaker van crashes, de enige reden dat m’n ventilator aanslaat en het laat m’n batterij sneller leeglopen dan het kijken van een full-hd film. Flash is een schandalig stuk software dat gewoon niet meer van deze tijd is.Vorige week bleek nog uit tests dat de nieuwe MacBook Air twee uur extra batterijduur krijgt als je Flash uitschakelt.Als je ziet hoe snel sites hun content voor de iPad geschikt hebben gemaakt sinds de launch (hem ‘m meteen in april gekocht), dan zie je dat het over een half jaar bijna gepiept is. Dan heb je geen Flash meer nodig. En Adobe maar tweaken. De stakkers.

    Jan Reet ontzettende fanboy.
    Apple is het nog steeds niet gelukt om iTunes fatsoenlijk op een Windows PC te laten draaien. Flash is prima, kan meer dan HTML5 en ziet er vetter uit.

  22. Zeker mooi de Playbook, jammer dat hij in vergelijking met de ipad zo klein is.

    En die test van Blackberry is natuurlijk pure onzin:
    ”Deze test gemaakt door blackberry doet het beter op de blackberry dan op de iPad”
    echt een verrassende uitkomst!

  23. Ik heb nog geen ipad gekocht omdat ik bewust wacht op de ipad 2.0 en benieuwd was waar de concurentie mee zou komen.

    Maar hoe meer tablets ik zie weet ik zekerder dat het de ipad 2.0 gaat worden.
    Ja de playbook ziet er vloeiend werkend uit, maar kijk eens hoe klein dat schermpje is ten opzichtte van de ipad.
    Als ik naar een klein schermpje wil staren pak ik wel mijn iphone 🙂

  24. Zou de “reviewer” dat met opzet doen, .com op de iPad typen zonder gebruik van de “.com” -toets (die volgens mij ontbreekt op de RIM)?

    Wat betreft het laden van internetpagina’s, dat hoeft niet persé aan de snelheid van de tablet (processor etc.) te liggen. Dit kan ook beinvloed worden door de signaalsterkte. Ik heb namelijk ook een iPad (waar ik overigens dolgelukkig mee ben) waarbij ik vaak last heb van een slechte ontvangst (wifi). Heel raar aangezien andere apparaten (telefoon, pc) daar geen last van hebben. Afstand tot de modem is hierbij overigens niet noemenswaardig groot. Heb ergens gelezen dat Apple producten schijnbaar beter werken met Apple wifi apparatuur…

  25. @Baco:
    Verschil is natuurlijk dat het web open moet zijn. Daarmee wil ik niet zeggen dat het prima is dat iTunes überhaupt ziugt en zeker op windows, maar het staat wel los van elkaar. Het moet niet zo zijn dat de internetter afhankelijk is van de nukken van een bedrijf dat een bepaalde plugin (compleet belabberd) schrijft.

    Neemt nogmaals niet weg dat Apple zich onderhand diep mag schamen over de prestaties van iTunes onder windows. Ja ik ben een fanboy, maar dat gun je gewoon niemand, een muziekbibliotheek die het systeem belast alsof je een film aan het monteren bent.

  26. Grappig, want met dat ding kan je niet eens zelfstandig op internet, dat heb je een bb telefoon voor nodig<<<faal!

  27. Die lui snappen er nog steeds niks van ………. totaal on intressante test.
    Daar kiest een gemiddelde gebruiker niet zijn tablet om, die kijkt naar hele andere dingen.

  28. Man man, wat een klein scherm die playbook, als je de ipad ernaast bekijkt.

  29. Volgens mij is de iPad daar op een heel druk bezette router aangesloten, en die ‘Playbook’ op zijn eigen privé router…

  30. Ach ja de Flash discussie. Flash op een mobiel device vertraagd het laden van een pagina en de flash data knabbelt aan je databundel. En dan is het meestal alleen nog maar reclame.

    Ik mis het niet op mijn iPad. Op mijn Mac crasht het regelmatig… Niet echt een lekker user experience te noemen.

  31. Wat doe je als concurrent om je product te verkopen? Je richt je op de zwakke punten van de concurentiie, blaast dat zoveel als mogelijk op en verdoezel daarmee de eigen zwakke punten daarmee. Als dit alles is…

    Er is verschrikkelijk veel meer met de iPad te doen als flash en een snellere browser. Als je ziet wat er voor waanzinnige Apps er zijn voor de iPad, waar Rimm nog maar van moet hopen dat die ook beschikbaar komen voor dat apparaat. Voor nu nog een heel hoop lucht. Niet meer en niet minder.

  32. vraag blijft (ook van Steve): wat is de accuduur….
    dat is voor mij persoonlijk, een van de belangrijkste voordelen van de ipad.

  33. dergelijke producten zorgen ervoor dat ook Apple scherp blijft, en daar profiteren we allemaal van…

  34. Ik kan niet wachten op de iPad 2, die volgens mij vrij snel gaat komen…

    Overigens, die test, daar is zeker mee gesjoemeld. Om te beginnen denk ik bij het kiezen van de accespoint. Ik denk dat de iPad op een limiet zit.

    Verder is dat van de camera en Flash absolute onzin. Camera komt op de iPad 2 en ik weet zeker dat steeds meer en meer websites geen Flash meer gaan gebruiken.

  35. als jullie nou allebei is wakker worden en zien dat skyfire al uit is voor de iphone in amerika en straks ook op de ipad dan heb je alsnog flash @ jan reet en hgr

  36. @Ronald1959:
    Ja, dat wordt nog een hele (RIM)job voor RIM. 😛

  37. Door te downloaden via internet krijt je virussen!!! En door flash wordt heel snel echt HEET!! En langzaam!

  38. Na dit filmpje gezien te hebben ben ik nog steeds blij met mijn appeltje…..

  39. Wij van WC-eend adviseren u WC-eend.

    De playbook zal vast wel goed zijn, maar ik denk ten eerste dat ik hem erg snel saai ga vinden. Ik denk dat ik dan echt de app store mis. Ten tweede mis ik flash misschien 1x per maand, letterlijk. En dat is dan alleen als iemand op twitter een filmpje van dumpert ofzo. Ten derde is het internet op mijn iPad soms nog even snel als de iPad, maar niet altijd. Maar het is niet sloom. Het is gewoon nog snel, en dat terwijl me maar 2,nogwat GHz hebben, of hoe je dat ook noemt, waar 10 devices met internet op zijn aangesloten.

    ‘t Zal vast wel een mooi ding zijn, maar niet voor mij..

    Dan is er nog iets wat ik niet snap.. In het filmpje zit Adidas.com er raar uit op de iPad, maar bij mij ziet het er hetzelfde uit als op de playbook, alleen dan zinder overbodige flash effecten, in plaats daarvan gaat hij gewoon gelijk naar de goede pagina, raar?

  40. Raar hè , Niemand mist flash , maar stiekem willen het toch wel hebben , iPad die alles kan is beter dan iPad die half kan , zo denk ik toch
    En verwacht niet te veel van de nieuwe iPad , ietsje sneller , camerake van voor , en alle fanaten volgen weer
    Ik smeek echt voor concurentie , zodat steve ook eens door heeft dat hij die producten voor ons maakt

  41. Playbook is niet kinderachtig, schijnt een naam te zijn voor een strategieboek die ze gebruiken bij een football wedstrijd.

    Ook schijnt dat bij dit filmpje de ipad 3g gebruikt en de playbook supersnelle wi-fi ondanks wat ze zeggen over dat beide wifi gebruikt.

  42. Flash heb ik idd niet perse nodig maar het is wel een leuke aanvulling op bepaalde websites zoals dumpert en dergelijk.

    Kan er niet op wachten totdat apple zelf een update uitbrengt wat Flash ondersteund.

  43. Origineel geplaatst door Joey
    Ook schijnt dat bij dit filmpje de ipad 3g gebruikt en de playbook supersnelle wi-fi ondanks wat ze zeggen over dat beide wifi gebruikt.

    Je kunt echt een wifi icoontje zien, daarnaast is dit geen iPad 3G, die heeft een zwarte rand bovenaan die je ook aan de voorkant ziet.

    @Jan Reet:

    Hier nog interessant artikel: 10 Flash things you can’t do with HTML5

  44. @Jan Reet:

    Er zijn 10 jaar seccesvol tablets op de markt
    gemaakt voor hele specifieke doeleinden en die zijn wel degelijk succesvol geweest binnenhun nice

    het enige dat apple heeft gedaan is het tablet format voor de massa geschikt maken. En wat ze idd goed begrepen hebben is dat het m niet in de hardware zit maar in wat die hardware kan dankzij goede content.

    Dat laatste snappen de concurrenten nu ook als ze iets willen maken voor de consument. en blacberry is denk ik de eerste de is die nu een degelijk consumenten product heeft neergezet/aan het zetten is.

    De filmpjes zijn in ieder geval veel belovend.
    RIM gaat zich meer op de zakelijke markt richten waar apple die links laat liggen en grotendeels op de thuis gebruiker mikt. (dat kan nog verranderen)

    ale met al is het alleen maar gunstig voor de genruikers.
    er is straks keuze die er toe doet.
    er is druk op de ketel waardoor RIM en APPLE scherrp blijven. en er is voor de rest van de markt nog genoeg te claimen dus er komt meer concurrentie aan de komende maanden

  45. Wat een onzin filmpje dit. Gaat serieus nergens over. Hoe kan je nou je eigen product promoten door het te vergelijken met een andere product. Je eigen product ga je toch niet zwart maken?

    De playbook heeft veel wat de iPad mist? Nou nee, de playbook mist veel wat de iPad heeft.
    Een groter scherm, AppStore, ibooks, gamecenter, een keihard zichzelf bewezen iOS X, software en hardware. Bij Apple krijg je altijd beste van de beste en daar kan niemand overheen.

    Toch geloof ik niet dat de playbook een flop zal worden, maar hij loopt sowieso al een stap achter om een iPad killer te zijn.

    Eigenlijk vind ik die filmpjes van RIM wel zielig. Degene die zeker is van zijn zaak hoeft zichzelf niet te bewijzen. Door de vergelijking in d filmpjes bewijst toch wel dat RIM onzekerheid toont.

  46. Hoe vaker ik het filmpje zie, hoe meer vreemde vergelijkingen ik voorbij zie komen. Pakken we CBS.com nog maar eens; de iPad heeft de hele pagina inclusief alle film-previews al binnen, terwijl de Playbook de helft van de pagina laat zien. Ja, dat is fijn vergelijken natuurlijk…
    Adidas.com op de iPad gaat inderdaad tegenwoordig gewoon naar dezelfde homepage als nu op de Playbook wordt getoond (Je ziet; ook Adidas gaat zich aanpassen aan de nieuwe webstandaard die iPad heet…).

  47. Jongens, jongens, jongens, wat een explosie van Apple-narcisme weer in menige reactie.

    RIM gebruikt het overgenomen QNX als OS voor hun tablet en gaat dat op termijn ook voor hun telefoons gebruiken. Wie kan daar nu op tegen zijn?

    Apple heeft domweg liggen slapen door QNX niet over te nemen 🙂

  48. Origineel geplaatst door karel-willem
    Hoe vaker ik het filmpje zie, hoe meer vreemde vergelijkingen ik voorbij zie komen. Pakken we CBS.com nog maar eens; de iPad heeft de hele pagina inclusief alle film-previews al binnen, terwijl de Playbook de helft van de pagina laat zien. Ja, dat is fijn vergelijken natuurlijk…
    Adidas.com op de iPad gaat inderdaad tegenwoordig gewoon naar dezelfde homepage als nu op de Playbook wordt getoond (Je ziet; ook Adidas gaat zich aanpassen aan de nieuwe webstandaard die iPad heet…).

    Je hebt helemaal gelijk, aar dat zeggen ze er natuurlijk niet bij. Dat is voor mij altijd het probleem, en dat is altijd bij vergelijkingen met Apple. 3 dagen voordat de iPhone 4 uitkomt brengt een 1 of ander bedrijf weer een filmpje uit met het probleem dat iOS geen multitasking uit en dat is weer net zoiets als dit. En mensen die hier niet zoveel vanaf weten schrijven dan gelijk Apple af wat weer een slechte naam veroorzaakt. Jammer

  49. Ik denk dat Apple uiteindelijk de meeste vrijheid heeft met een eigen OS in plaats van een over genomen OS

    je bent veel flexibeler en hebt veel meer controle.

    Verder is het alleen maar goed dat RIM terug vecht.
    Ik hoop dat ze de iPad idd vernederen. des te harder moet apple terug komen.

    als wat apple doet is het uitsmeren van innovatie omdat niemand ech gevaarlijk in de buurt komt. De dag dat dat gebeurt ga je apple weer veel grotere sprongen vooruit zien maken.

    laat het iemand apple maar moeilijk maken.
    Apple is niet onfeilbaar en RIM bewijst het.
    Apple zit te diep in je kont als je dat ontkent.

    @Pepertje:

  50. @Florens:

    Sorry hoor Florens, maar nu ben jij het die toch echt veel te snel oordeelt over QNX. Lees je maar eens in op het internet, of ontwikkel er applicaties voor (wat ik in het verleden heb gedaan) en je zult ongetwijfeld tot de conclusie komen ‘Verhip waarom wist ik niet van het bestaan van QNX af?’ terwijl je het mogelijkerwijze al gebruikt zonder het te weten, embedded in een stereo, een auto, een wasmachine, you name it.

    Apple heeft echt liggen slapen, en niet zo’n klein beetje ook!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.