The Beatles vanaf nu te koop in iTunes Store

The Beatles zijn vanaf nu officieel te koop in de iTunes Store. De catalogus bestaat uit 13 remastered studio-albums en een verzamelalbum van 150 euro.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

beatles itunes
Apple kondigde vandaag om 16:00 uur Nederlandse tijd aan dat The Beatles vanaf nu officieel in de iTunes Store staan. Alle 13 legendarische albums en een speciale boxset zijn als digitale download te koop. De aankondiging werd gedaan door Apple, EMI en Apple Corps, de muziekmaatschappij van de legendarische rockband. Steve Jobs zegt in een vandaag verschenen persbericht:

We love the Beatles and are honored and thrilled to welcome them to iTunes. It has been a long and winding road to get here. Thanks to the Beatles and EMI, we are now realizing a dream we’ve had since we launched iTunes ten years ago.


Voor mensen die geen Beatles-fans zijn of de voorgeschiedenis niet kennen, zal de aankondiging misschien een teleurstelling zijn. Apple beloofde vandaag om 16:00 uur iets groots aan te kondigen. Er gingen speculaties over de streaming muziekdienst iTunes Live Streaming of een ander belangrijk product. Apple probeert al jarenlang The Beatles in iTunes te krijgen, maar er speelden steeds conflicten over het handelsmerk van Apple Corps, de muziekmaatschappij van de band. Ook waren er conflicten over royalties tussen leden van de Beatles, hun erfgenamen en platenmaatschappij EMI.

beatles itunes gift cardsWie helemaal los wil gaan koopt The Beatles Box Set voor €149,00 met alle 13 remastered studio-albums, of een van de losse albums die €12,99 per stuk kosten. Een muzieknummer kost €1,29. Daarnaast komen er speciale Beatles iTunes Gift Cards in de winkel te liggen.

The Beatles richtten Apple Corps Ltd. in 1968 als een bedrijf om de belangen van de band te behartigen. Het bedrijf beheert de catalogus van The Beatles sinds de jaren zestig, waarvan er inmiddels meer dan 600 miljoen geluidsdragers zijn verkocht.

Meer info: iTunes: The Beatles

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juni 2015, 11:36
Categorie Apps
Onderwerp muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.